לימודי רפואה בחו"ל

romaninja

New member
לימודי רפואה בחו"ל

אהלן אני חושב ללמוד רפואה בחו"ל. הבנתי שהיעד המבוקש ביותר הוא הונגריה, אך הוא גם היקר ביותר ולהורים שלי קצת קשה לממן אותו. חשבתי על רומניה או סלובקיה, יש פה אנשים שיכולים להמליץ? (או לחילופין לתת ביקורת שלילית?) אשמח לקבל תגובות, או אפילו מספרים של אנשים שלמדו שם ויכולים למסור חוות דעת אישית. תודה רבה וחג שמח ! אסף

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

למיטב ידיעתי אין בפורום אנשים שלומדים בחו"ל, אז הפרטים שיוכלו לתת לך כאן לגבי לימודים בחו"ל הם קצת מוגבלים. בכל מקרה, מצאתי לך קצת מידע על הלימודים ברומניה ובסלובקיה בקישורים הבאים: רומניה: שכר לימוד, מבחן קבלה וקצת פרטים כלליים. סלובקיה-קושיצה: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2226-12851-12754880,00.html דרך אגב, למה לפנות ישר ללימודים בחו"ל
ניסית להתקבל בארץ
אושרית.

romaninja

New member
לשאלתך

הדרישות בארץ מטורפות ואף לא הגיוניות... יש לי כרגע ממוצע 105.5 בכל האונ' פרט לטכניון, שם יש לי 108. הפסיכומטרי שלי נכון לעכשיו הוא 692, ואצטרך לשפר ל750 (לפחות!) על מנת להתקבל. אני מעדיף לוותר על הניסיון לשפר את הבגרות והפסיכומטרי (מה שבטח יקח שנה או יותר) ולהתחיל ללמוד בזמן הזה. אני כרגע חייל בשירות חובה ואני מנסה להתקבל ללימודים בעזרת הצבא, יש אפשרות שידחפו אותי פנימה...נחזיק לזה אצבעות :)

הבנתי...

טוב, החלטה שלך. רק קח בחשבון שהלימודים בחו"ל הם מאוד קשים. יש שם סינון מאוד גדול בשנים הראשונות, במקום הסינון בקבלה ללימודים. לפי מה ששמעתי, באיטליה אין סינון מאוד גדול, וגם שכר הלימוד יחסית לא גבוה מדי, אז אולי כדאי לך לשקול לימודים שם. אם תעשה חיפוש בפורום בynet על השם "ורד מאיטליה", תמצא המון מידע על הלימודים שם. בקשר לקבלה דרך הצבא, אני מניחה שאתה מתכוון לעתודה. יש לנו כמה וכמה עתודאים כאן בפורום, ככה שאם אתה צריך מידע ועזרה, אתה מוזמן לשאול.

greys

New member
אתה יכול לחפש ב:

אתה יכול לחפש פה: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2227-12851,00.html זה פורום לימודי רפואה ב YNET אתה יכול לשאול שם שאלות, ובעיקר - לעשות חיפוש. יש שם דיונים רבים לגבי לימודים בחו"ל אלון המנהל - לומד בהונגריה Shay25 לומד ברומניה ורד איטליה לומדת ב... איטליה! ובטח יש עוד אנשים שאני שוכחת בהצלחה

למעלה