לימודי רפואה סינית- קלאסית או מסורתית ?

מעצמי

New member
לימודי רפואה סינית- קלאסית או מסורתית ?

היי אני מעוניינת להתחיל ללמוד רפואה סינית אך לא מבינה את ההבדל בין קלאסי למסורתי. בתי הספר טוענים דברים שלא ממש ברורים לי.. חלק טוענים שהקלאסי זה שטויות ומסתמך רק על "תאריך לידה" , חלק טוענים שהקלאסי "זה הדבר האמיתי והמסורתי זה טיפול בתבניות ופחות חיפוש אחר שורש הבעיה" אני די מבולבלת.. אשמח לשמוע את דעתם של מטפלי הפורום ואם התמחותם בזה או אחר הייתה מעמיקה ואמיתית בעיניהם. האם יש פה מישהו שהתחיל במסורתי ועבר לקלאסי או להפך ? אשמח להבהרות ככל האפשר תודה.

קלאסי VS מסורתי

הי, קודם כל אציין שאני מגיע מאסקולת הרפואה הסינית הקלאסית / עתיקה. הגישות אכן שונות, למרות שהבסיס הוא אותו בסיס. אני לא אכנס לביטולים ההדדיים של אלה את אלה, בעיניי הם לא במקומם. יש לרפואה המסורתית את חוזקותיה ולא סתם היא נפוצה כפי שהיא נפוצה. מאידך, לומר שהרפואה הקלאסית היא על סמך תאריך הלידה בלבד זו אמירה שטחית שנאמרת ע"י מי שלא מבין באמת מה הוא אומר... ככלל, הייתי מציע לך לבקש מהאדם הממליץ לך לדבר על מה הוא כן אוהב בשיטה אליו הוא התחבר ולא על מה לא בסדר בצד השני... כך תקבלי תובנות הרבה יותר בונות. אם תרצי, אשמח לדבר איתך ולהציג לך את שאני מכיר. בהצלחה גדולה בדרך!

הו מלחמה ותיקה!

היי, "נפלה" בחיקך ההזדמנות להיחשף כבר עכשיו, בשלב מוקדם, לויכוח של "אני יותר טוב".
אין חיה כזו. אני,כמו אבי, גם לא אוהבת את הביטולים ההדדיים האלו, שלרוב גם נובעים מחוסר הבנה של הגישה האחרת. מה גם, שאז פוגשים באדם גדול בתחום הרפואה הסינית העולמית בשם היינר פרוהאוף, שמספר שהכל זו רפואה סינית אחת. אין שיטה אחת שהיא הנכונה, יש כל מיני גישות, והן כולן חלקים של השלם. אני ממליצה לקרוא את הקובץ שתוכלי למצוא בקישור המצורף, וכך תוכלי אולי לקבל עוד קצת מידע בנושא של בחירת מכללה. אני באופן אישי הגעתי מהגישה המסורתית, והמטפל שלי, שהוא אחד הותיקים והמוכרים בארץ בתחום, תמיד אמר לי שעדיף להתחיל מהגישה המסורתית- TCM, כי הראש יותר פתוח. והוא עצמו הגיע מגישה אחרת, שאינה נלמדת בארץ, אותה למד בחו"ל. כך שהסיפור הזה באמת מלא בדיעות, ובתכלס אין "אמת אחת", כמו כל דבר אחר בחיים. את מוזמנת להמשיך לשאול אותנו, מבטיחה שנענה כמיטב יכולתנו.

nitzano

New member
../images/Emo45.gif יש רק רפואה סינית

כל השאר זה גישות שונות שנלמדות במכללות שונות. בסופו של דבר הלימודים במכללה נותנים רק את הבסיס הראשוני להיות מטפל. אחרי המכללה צריך להמשיך וללמוד (ויש הרבה מה ללמוד). שיהיה בהצלחה

ינוקא1

New member
אני האנדרדוג.

אומנם למדתי קלאסית , אבל היום אני לא בקלאסית ולא במסורתית אלא בגישה משלי. עם זאת אני מאוד שמח שלמדתי במקום שלמדתי , כי קיבלתי שם הרבה הרבה שעות בכל התחומים - מגע , דיקור וצמחים. היו לי מורים מצויינים , ובאופן כללי הלימודים היו חוויה. יצאתי עם תעודה בעיסוי שבדי , טווינא , ורפואה סינית שכוללת דיקור וצמחים. כל בתי הספר שמלמדים 4 שנים הם טובים. אבל זה מה שאני ממליץ לך לחפש - מקום עם אווירה טובה , עם מורים טובים , עם הרבה שעות לימוד , עם בוגרים מרוצים - כדאי כמובן לדבר עם בוגרים וסטודנטים. אני לא ממליץ ללכת למקומות ש"חוסכים כסף" ומלמדים את המינימום הנדרש , אלא דווקא למקומות עם תוכנית לימוד רחבה כמה שיותר. יש חשיבות גדולה בעיני למקצועות מגע ברמה טובה , כי בהתחלת דרכך כמטפלת , יהיו הרבה מטופלים שיהיו מעונינים יותר במגע מאשר בדיקור. בהצלחה.

למעלה