לימודי רפואה סינית

לימודיי רפואה סינית

שלום רב לכולם ושובע טוב, אגב חג ל"ג בעומר שמח וחג פועלים שמח. ההודעה מופנת לבוגרי המכללות אבל אשמח גם לתשובתם של סטודנטים אני מתלבט מאד איפה ללמוד אני רוצה להרשם עוד החודש הייתי במכללות הבאות: תמורות, סמינר הקיבוצים, ברושים, רידמן, ומזרח מערב (אבל החלטתי שאני רוצה ללמוד TCM ומזרח מערב ירד מהפרק) כל השבת ניהלתי על החלון של החדר טבלה עם היתרונות והחיסרונות של כל מכללה הייתי רוצה לדבר עם בוגרי תמורות, רידמן וברושים השאלה היא כזאת: אני רוצה לדעת מה הייתם משמרים ומה הרגשתם שחסר לכם ואתם מבינים את זה כיום? אמח אם תשאירו כאן את תשבתכם או תשלחו לי למיל שלי בפרטי את התשובה. ברמה הכלכלית אז המחירים הם דיי קרובים אם מחשבים גם את שכ"ל+חומר לימוד+ דמי הרשמה+ תוכניות חיצוניות הייתי רוצה לדעת, הפעם מהסטודנטים עצמם) על הרמה המקצועית, והאפשרויות להתקדם עם זה הלאה לתארים בחו"ל זהו אני מקווה שלא הפלתי משהו כבד מידי שיהיה לכולנו שבוע טוב אשמח גם למיילים אם מרגיש לכם לנכון לשלוח לפרטי

shovalili

New member
רוצה רק להוסיף לך עוד מכללה אחת ../images/Emo8.gif

לבילבול. הייתי הולכת לראות התנהלות של שיעור בכל אחת מהמכללות הללו. לפעמים חיבור למורה ולשיטת הלימוד יעשה את כל ההבדל ... המכללה שרציתי להציע לך לראות היא: "מהות" - שלוחה של בר אילן. כשראיתי מורים - מאוד מצאה חן בעיני שיטת הלימוד של המורים לטווינא ושיאצו שם. בקיצור - ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה ללכת להתרשם ולבדוק מה מרגיש לך בבטן ! - ואז תדבר עם סטודנטים / פורום על ההתלבטות שלך בין מס' מכללות. בהצלחה שלומית

ינוקא1

New member
היי

למרות שמזרח מערב ירד אצלך מהפרק , החוויה שלי משם היא כמקום נהדר שעזר להתפתחות שלי כמטפל וכאדם , הייתי ממליץ לך לשקול שוב את האופציה. חוץ מזה שאתה יוצא משם גם עם ידע של TCM. אתה יכול לצאת משם ולהשתלב בכל מקום וללמוד ולעבוד בסין וכו' וכו'. אני היום לא עובד בשיטת הדיקור של מזרח מערב , וגם לא עם TCM , אבל אם הייתי בוחר היום שוב היכן ללמוד- הייתי בוחר שוב במזרח מערב.

לימודי רפואה סינית

היי משחרר אדם, איני בוגרת אחת המכללות הללו, אני בוגרת מכללה אחרת, אבל יש לי כמה עיצות: הראשונה- יש קובץ באתר סינית שמדבר על הבחירה במכללה ועוד כל מיני רעיונות. למעבר לקובץ לחץ כאן. שנית- כפי שתוכל לקרוא בקובץ, אין תארים מוכרים בארץ בכל הקשור לרפואה סינית. בארץ יש רק תעודה, אין רשיון ואין חוק או כל דבר דומה. לגבי תארים מחו"ל- אתה יכול כמובן לצאת וללמוד, אבל בארץ הם לא יהיו מוכרים כי המל"ג לא מכיר בהם. יש מכללות שמציינות קשרים עם מכללות בחו"ל, ובעקרון, לאחר 4 שנות לימוד, כל מכללה ברפואה סינית בחו"ל תקבל אותך, אבל תצטרך לעשות השלמות- כל מכללה ודאי תדרוש דברים אחרים. שלישית- חשוב לזכור שמה שחשוב לאחרים לא תמיד חשוב לך. לכן, המלצות זה נכון לשמוע, אבל להיזהר שלא להתבסס על זה יותר מדי. בהצלחה, יעל

doritc2

New member
לימודי רפואה סינית

למתלבט שלום רב, אתה עומד לפני החלטה מאוד חשובה וכדאי מאוד לשים לב לכל הפרטים. ראשית אני מבקשת לציין שעד כמה שידוע לי למכללת מהות ואוניברסיטת בר אילן אין קשר אקדמי/לימודי. שנית למכללת מהות אין בוגרים מאחר וזו השנה הראשונה בה הם פותחים מסלול לימודים. אחת הנקודות החשובות שיש לקחת בחשבון היא מציאת מקום תעסוקה וקבלת כישורים להקמת קליניקה משגשגת בסוף התהליך, על כן כדאי לבדוק כבר היום עם מקמומות עבודה פוטנציאלים אילו בוגרים של אילו מכללות הם מקבלים.... המון הצלחה דורית

למעלה