לימודי רפואה סינית

אח צעיר

New member
לימודי רפואה סינית

אח מוסמך במקצועי מזה כ-6 שנים. התעניינתי בעבר בלימודי רפואה סינית וקיבלתי "רגליים קרות" בגלל שכר הלימוד הגבוה יחסית ובגלל החשש מפרנסה בתחום. האם תוכל לשפוך לי קצת אינפורמציה בנושא? האם באמת התחרות עצומה וקשה למצוא עבודה בתחום? האם זה נכון שכשכיר עובדים במספר מקומות במשרות חלקיות? ואיך מתפרנסים כעצמאי בעל קליניקה פרטית? מהיכן הלקוחות? אני בן 32 וגר באשקלון ,החשש שלי שמרבית העבודה הן כשכיר והן כעצמאי זה במרכז הארץ... יש טעם להשקיע לדעתך בלימודים?

shahaful

New member
שלום לך

יש מספר בתי ספר הן במרכז והן באזור הדרום, בתור אח מוסמך יחולו עלייך פטורים בכל הקשור לרפואה מערבית, כך שזה יחסוך לך הן זמן והן כסף. לאחר מכן, ישצ ורך בבנית קלינטורה, דבר שלוקח זמן וסבלנות, וניתן לשלב זאת עם עבודות כשכיר, (אין היצע רב מידי) שהם בדר"כ חלקיות והשכר בד"כ לא גבוה. בגלל שאתה מתגורר באשקלון, מקום שיש בו פחות מטפלים מאשר במרכז, אולי דוקא יהיה לך יתרון בכניסה לעבודה בקופ"ח או בית חולים. הלקוחות באים לאט לאט, מחברים, משפחה ומלקוחות אחרים מרוצים, זה לוקח זמן , אך שיטת "מפה לאוזן" עובדת. כמובן שיש עוד אפשרויות שיווק ופרסום. יש טעם להשקיע בלימודים אם זה מעניין אות ונראה ך שתאהב לעבוד במקצוע זה. בהצלחה

מסלול דומה

שלום אח, הדילמות ברורות ובהלט שבמקומן. עברתי מסלול דומה אם לא זהה לזה שעומד בפניך. ממהנדס תוכנה בעולם ההי טק למטפל ואשמח לשתף אותך בפרטים - הטובים יותר והטובים פחות. אם תרצה תוכל ליצור קשר, פרטיי מופיעים בחתימה למטה. המון בהצלחה, אבי

לימודי רפואה סינית

שלום אח צעיר, אתחיל מתשובות לשאלותיך, ואשתדל להיות כנה: כן, קשה לעבוד בתחום הרפואה הסינית- ויש לכך כמה סיבות. חלקן קשורות למצב הכלכלי הכולל הקיים בארץ, חלקן קשורות למצב התחום היום בארץ, חלקן קשורות לבוגרים ומה הם באמת עושים בתום 4 שנים כדי להתקיים מהמקצוע וחלקן קשורות לעובדה הפשוטה, ששוק העבודה בארץ כיום הוא לא הדבר הכי הוגן שאנחנו מכירים. במילים אחרות- גם במקצועות אחרים קשה למצוא עבודה, ואני לא בטוחה שתמיד הבעיה נעוצה בתחום הרפואה הסינית או ביכולות של האדם. אני מניחה שזה מין תמהיל שכזה בין כל הסיבות הללו. אין אמת אחת לגבי כל דבר, וכך גם לגבי עבודה ברפואה סינית. אתה יכול למצוא עבודה כשכיר שתמלא את חשבונך באופן מספק ואת נפשך בכל טוב, אי אפשר לדעת מה יוליד יום. יש אנשים שעובדים בכמה משרות, ויש כאלו שמקדישים עצמם להקמת עסק משלהם בתחום- כל אחד עושה את מה שמתאים לו. איך מתפרנסים כעצמאי בעל קליניקה פרטית- בדיוק כמו הרבה מאוד עצמאים אחרים מהתחום עצמו ומתחומים אחרים, שמתחילים את דרכם בעולם העצמאי, כעצמאים. זה עובד לאט, אבל לרוב- אם אתה בונה את זה נכון, ונעזר באנשי מקצוע שיעזרו לך בדרכך, זה יהיה לאט אך בטוח. הלקוחות- כמו בכל דבר אחר- פרסום, שיווק, פה לאוזן... לגבי מה שקיים בדרום ומה קיים במרכז- יכול להיות שבמרכז יש יותר אפשרויות, אבל דווקא בגלל שבדרום יש פחות אפשרויות, אולי זה משהו שיכול לשחק לטובתך, כלומר- אתה תהיה הבן אדם שאליו ילכו לדיקור. זה יכול להוות לך יתרון, לאו דווקא חסרון. יש טעם להשקיע בלימודים- זה משהו שרק אתה יכול להחליט, אף אחד כאן לא יכול לתת לך תשובה לעניין הזה. אני יודעת לומר לך שלימודי רפואה סינית זה אחד מהדברים הכי חכמים והכי טובים שעשיתי למען עצמי ולמען חיי ולמען אנשים אחרים. אני לא יודעת אם אתה גם תרגיש כך, אולי כן (ואולי לא- כמו שאומר גיא זוהר). אני מצרפת לך קישור לקובץ שכתבתי בנושא בחירת מכללה, יש שם כל מיני נקודות ששווה לחשוב עליהן, אני מקווה שזה יעזור לך. בהצלחה, יעל

אח צעיר

New member
תודה לכל המגיבים

אשתף מעט בהתלבטויות שלי: אני איש טיפולי בלב ובנפש וכאח מוסמך אני נותן למטופליי 100% מסירות,מקצועיות ואמפטייה ויש לי סיפוק עז שאני רואה את תוצאות הטיפול שלי. אלא שלאחרונה קיים בי דחף עז ללמוד תחום נוסף פארארפואי טיפולי שייקנה לי אופק כלכלי טוב יותר מאשר כאח. כלומר תחום (בין אם ברפואה משלימה ובין אם לא),שייאפשר לי אפשרות התפתחות כעצמאי בעל קליניקה כפי שיכולים לעשות רופאים,פיזיוטרפיסטים,קלינאי תקשורת ועוד. חשבתי ללמוד ספורטתרפיה אבל הבנתי שהתחום לא מפותח דיו בארץ ושוק העבודה גם די מצומצם. אח"כ חשבתי על לימודי פודיאטרייה(רפואת כף הרגל),אלא שניתן ללמוד זאת רק בחו"ל 4 שנים. ואז עלתה המחשבה גם על רפואה סינית. וגם פה החלו התלבטויות חוזרות ונשנות.. בסיעוד כאח אמנם אפשרויות התעסוקה מאוד רחבות ומגוונות אלא שמאסתי בחיי המשמרות ולכן עברתי לעבודה בקופ"ח וכאח בקופת חולים המשכורות לא מזהירות ואין גם אופק כלכלי מזהיר מאוד. אשקול שוב מה לעשות ואני מקווה שאכן אמצא תחום פארארפואי טיפולי שאוכל להיות סמוך ובטוח שניתן להשיג בו אופק כלכלי טוב יותר מאשר כאח , או לפחות לשלב אותו עם עבודה כאח. לא הייתי מעוניין לזרוק כסף לשווא,על לימודים שלא ייתנו לי כלום חוץ מתעודה וידע....

ינוקא1

New member
אפשר להתפרנס טוב מאוד מרפואה משלימה

אבל נדרשת סבלנות והתמדה רבה. אין מה לבנות יותר מידי על תעסוקה בקופות החולים , למרות שלך כאח זה יכול להיות הרבה יותר פשוט , והפרנסה היא בעיקר כעצמאי. מטבע העניין , לבנות קליניקה ושיבואו מטופלים זה לא סיפור של יום יומיים. זה סיפור של בין 3 ל5 שנים לאחר סוף הלימודים. הבשורות הטובות הן שאם אכן בנית קליניקה ויש לך שם טוב ובאים אנשים עוד ועוד - אז זו בהחלט פרנסה טובה. ההמלצה שלי עבורך היא לא לנסות ללמוד דברים "נחשבים" אלא דווקא לנסות טיפולים. מטיפולי מגע דרך דיקור ועד טיפולים אנרגטיים. אין טעם שתלמד נושא ברפואה משלימה שאינך נמשך אליו \ מאמין בו. וממה שאני מבין אין לך יותר מידי רקע בתחום - גם לא כמטופל. לכן ההמלצה שלי כרגע היא פשוט לנסות טיפולים ומטפלים כמה שיותר. בהצלחה רבה !

קהילתית

New member
שלום לך !

כדי להאיר עיניים (ולא כדי לרפות ידיים או להמליץ כך או אחרת), ראה הפירוט שלהלן: בלימודי רפואה סינית וצמחים, קח בחשבון הוצאה של כ - 100 אלף ש"ח על לימודים של 4 שנים. 20 אלף ש"ח כפול ארבע שנים ועוד 20 אלף ש"ח על הוצאות נלוות כמו ספרים, מחברות, נסיעות ועוד. כמו כן קח בחשבון, הפסד פרנסה לאורך 4 השנים הללו בשווי של לפחות 100 אלף ש"ח. (חישוב זהיר של 25 אלף ש"ח לשנה כפול 4 שנים, לפי 2000 ש"ח בחודש כפול 12 חודשים). לסיכום: יוצא שמדובר בהשקעה של כ - 200 אלף ש"ח במסלול הלימודים, באופן ישיר ועקיף, לפני עלויות הקמה של קליניקה ולפני שהתחלת להרוויח שקל אחד מהמקצוע. (במקרה הנדיר והטוב,יתכן שבעל/ת קליניקה יגייס אותך לעבודה במהלך הלימודים, כמכין פורמולות צמחים בשכר מינימום, החל משנה ג', אבל קטגורית, לא הייתי בונה על זה אם הייתי מתחילה ללמוד היום רפואה סינית). בהצלחה עם כל החלטה שתגמול בלבך!

למעלה