לימודי שוק ההון בחו"ל

nadavchu

New member
לימודי שוק ההון בחו"ל

אני מתעניין בלימודי כלכלה ושוק ההון בחו"ל, הכיוון הוא ניו יורק, לא בהכרח בגלל שניו יורק יותר טוב מישראל, אלא בעיקר בשביל החוויה. רציתי לדעת מה דעתכם על לימודים בחול אם אני מתכוון לחזור לישראל בעוד מס' שנים, אולי הלימודים שונים (בגלל שהשווקים שונים, אני עדיין חייל ולא יודע בדיוק מה המשמעות של לימודים בחול לעומת בארץ). בעיקר בגלל שאני יודע שבארץ יש מוסדות מעולים ללימודים.

noam4u

New member
לימודים בחו"ל

שלום כמובן שהשאלה הראשונה היא היכן אתה מתכוון ללמוד. בוא נצא מנקודת הנחה שאתה מעוניין ללמוד במוסד מוכר ונחשב. במקרה שכזה, אם תלמד במוסד מוכר, ותשתלב בשוק העבודה האמריקאי לאחר הלימודים, הניסיון הבינלאומי שתרכוש בשוק האמריקאי ובכלל בעבודה מול ארה"ב, ישרת אותך כאשר תגיע לארץ. באופן עקרוני, רבות מהחברות מעדיפות לקבל עובדים בעלי ניסיון בשווקים בינלאומיים, בשל היתרון היחסי שיהיה להם וההתמחות באותם שווקים. לדעתי, לימודים בחו"ל (ושוב... במוסד מוכר ולא באיזו מכללה עלומה) זה תמיד יתרון על פני לימודים מקומיים, ולא בגלל שהלימודים בארץ ברמה נמוכה, להיפך, לדעתי יש מוסדות בישראל ברמה גבוהה ביותר (ולעיתים ברמה גבוהה יותר ממספר מוסדות בחו"ל), אבל הניסיון שתרכוש שם אחרי הלימודים (בהנחה ותישאר לעבוד) זה היתרון שלך. אל תשכח שעצם החוויה לגור בניו יורק זה שווה הרבה
בהצלחה! אל תשכח לבוא לבקר ולספר איך הלימודים....

nadavchu

New member
תודה רבה על התגובה

אני הולך ללמוד בקולג' די מכובד בניו יורק, אבל הוא עדיין לא משתווה לNYU או קולומביה, (אחת הסיבות היא שאני ניגש לתואר ראשון, ואם אני כבר חושב לטווח הרחוק, הייתי מעדיף להשקיע את הכסף הגדול בלימודים שאחרי תואר ראשון). פשוט זה מה שאני יכול להרשות לעצמי (והוא עדיין יקר כי הוא נחשב למאוד חזק בעסקים). לא יודע עד כמה הרמה משתווה לאוניברסיטאות החזקות בארץ ואם זה משתלם כלכלית מבחינת תמורה למחיר, אבל אני עדיין חושב שהחוויה, הלמידה והנסיון בחו"ל שווים את זה. בכל מקרה, אני אעדכן =]

noam4u

New member
חשיבה יפה מאוד

אהבתי את החשיבה, רואים שאתה יודע מה אתה רוצה.... שיהיה המון המון הצלחה!

למעלה