לימודי תואר ראשון BSc במכללה למנהל

MotaTota

New member
לימודי תואר ראשון BSc במכללה למנהל

יש לי תעודת בגרות עם ממוצע לא משהו, לפי מה שהבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה), יספיק לי תעודת הבגרות וציון פסיכומטרי של 600... אני מאוד אוהב מחשבים וקשור לזה, אפילו התנסיתי בעבודה בהייטק בתכנות אתרי אינטרנט, אני מאוד מעוניין ללמוד לתואר ראשון, ואם המצב שלי מבחינת לימודים לא מאפשר אז הנדסאי תוכנה... אז הנה השאלות: 1. איפה הייתם ממליצים ללמוד לתואר ראשון? 2. האם המכללה למנהל נחשבת כמוסד לימודים יוקרתי ואיכותי שאוכל להתגאות בו כאשר אצא לשוק האזרחי? 3. ומה לגבי הנדסאי תוכנה? איפה כדאי? אין לי בעיה להשקיע כמה שצריך מבחינת עלויות במוסדות הלימוד... וסתם שאלת בורות על פסיכומטרי, מה הממוצע הארצי? תודה :)

NEO83

New member
עונה על קצת

כמובן שהכי טוב ללמוד מחשבים זה בטכניון... והממוצע הארצי עומד על 550 בערך.... אבל בשביל זה יש פורום פסיכומטרי... תשאל שם.

inbal76

New member
תשובות

1. עדיפות ראשונה היא אחת מהאוניברסיטאות: טכניון, העברית, תל-אביב, בן גוריון עדיפות שניה: אונ' חיפה, בר אילן, מכללת תל-אביב יפו. שאר המכללות זה מוצא אחרון אם אתה לא מצליח להתקבל לאחד המוסדות הנ"ל. אגב, קיימת גם האופציה של האונ' הפתוחה (שאין לה כל דרישות קבלה עד כמה שידוע לי). לגבי הערך שלה בשוק - הדיעות חלוקות. יש כאלו שמעריכים אותה מאוד וכאלו שההיפך. 2. צר לי, אך לא. יתכן שהמכללה למנהל היא מצויינת ונחשבת בתחומים מסוימים (כמו מנהל עסקים ועוד), אך בכל מה שקשור לתחום התוכנה וההיי טק בכלל - רוב המכללות נחשבות נחותות ורבים מהמעסיקים יפסלו אותך מראש על זה. 3. לא יודעת איפה כדאי, אבל קח בחשבון שהנדסאי תוכנה אינם מבוקשים כיום בהיי טק. כמעט לכל המשרות נדרש תואר ראשון (אלא אם כן יש לך פרוטקציה גדולה באיזה מקום). בהצלחה!

MotaTota

New member
תודה רבה רבה, התשובות שלך עזרו מאוד,עוד שאלה:

מה את אומרת לגבי קורסי ההסמכה של Microsoft? (אני כנראה רוצה לעשות MCDP)

inbal76

New member
אני לא ממש מכירה את ההסמכות האלו

למיטב ידיעתי מדובר בעיקר על תחומים של ניהול רשתות או IT ודברים מסוג זה (לא פיתוח תוכנה). יתכן שהן טובות לתחומים האלו. אתה יכול לנסות לשאול (או לעשות חיפוש) גם בפורום מובטלי היי טק או בפורום ניהול רשתות.

למעלה