לימודי תואר שני בתכנון ערים

adora

New member
לימודי תואר שני בתכנון ערים

שלום לכולם,
אפתח בכך שאומר שכבר קראתי את כל התכתובות הקודמות בנושא לימודי תכנון ערים לתואר שני.

בימים אלו גיבשתי החלטה להירשם לתואר שני בתכנון ערים. מכיוון שאני לא באה מתחום הגיאוגרפיה/אדריכלות ככל הנראה יחייבו אותי בלימודי השלמה.

**השאלה שלי - האם יש מישהו שיכול לעמוד על ההבדלים בין מסלול הלימודים בבן גוריון ובעברית? אם יש בכלל הבדל? והאם בשוק העבודה מבדילים בן האוניברסיטאות?
**ועוד שאלה חשובה- ללמוד את התואר זה טוב ויפה. אבל האם התואר מספק גם כלים שיעזרו בשלב מאוחר יותר בפרקטיקה? והאם יש לי סיכוי להתמודד על הצעת עבודה מול מישהו שהוא אדריכל? כי ההיגיון הבסיסי אומר שלהם וודאי יש בסיס נרחב יותר בתחום.
** אחרון חביב - כיצד רוכשים ניסיון תעסוקתי במהלך התואר? כדי שעד סיום התואר אני אוכל להגיש קו"ח שאומרים שלא הייתי מנותקת מעולם העבודה בשלוש שנים האחרונות.

אשמח לשמוע בוגרים או כל מי שיכול לתת לי תשובה מפורטת.
אני רוצה להירשם לסמסטר ב' כך שהימים מתקצרים ואני חייבת להגיע להחלטה.
תודה מראש לכל העונים.

ש מים

New member
אין אפשרות להשוות

ראשית כי תשובה השוואתית יכול לתת לך רק מי שלמד ב-2 המקומות. לדעתי אין כזה דבר בשוק.

שנית, גם אדם "מהצד", שראה שני בוגרים של 2 המסלולים, לא יוכל לתת תשובה אמיתית, כי יש המון משקל ל-גורם האנושי (אף מערכת שעוסקת בבני-אנוש לא יוצרת רובוטים).

לבחינת המסלולים: כנסי לאתרי החוגים השונים, קראי על המרצים, על הרקע שלהם, על החומרים בהם עוסקים המסלולים השונים ותגבשי דיעה (אגב, האוריינטציה של כל מסלול יכולה להשתנות משנה לשנה, תלוי בהרכב המרצים).

לגבי התמודדות על עבודה מול אדריכל: אני נמצא כעת המצב דומה, ולאחר נסיון אישי בעבודה וכן לאחר סקירה של שוק בעלי המשרדים וספקי העבודה, אני יכול להגיד לך שלמתכננים יש צדדים חזקים מאוד, משלהם, ולאדריכלים צדדים שלהם. אין התנגשות וברוב המקרים אין תחרות. רק לסבר את האוזן, הצד החזק (והאהוב...) אצל האדריכלים הוא השרטוט, והצד החזק של המתכננים הוא המילה הכתובה. או - כפי שאמרתי לבעל משרד אדריכלים שראיין אותי לעבודה לפני שבוע: הכח שלי הוא במקלדת, לא בעכבר.

גם אם את אדריכלית שלמדה תואר 2 בתכנון ערים, תהיי חייבת בסופו של דבר לבחור באחד מהמסלולים ו-"להחליט מה את"...

שום לימוד אקדמי אינו תחליף לפרקטיקה ולא מכין אותך ממש לשחיה. שחיה לומדים רק במים. הלימוד האקדמי יתן לך את הכלים לללמוד, יתן לך "את התנועות הנכונות". ההמשך תלוי רק בך!

נסיון תעסוקתי: שוק התכנון והאדריכלות הוא שוק עני ולכן הרבה משרדים שמחים להעסיק סטודנטים (והשכר, אם אפשר לקרא לזה כך, הוא בהתאם
).

בהצלחה!

adora

New member
כנראה שבאמת אי אפשר להשוות (מסקנה מאוחרת)

אבל תודה על התשובה המפורטת,לבסוף נרשמתי לבן גוריון מכל מיני שיקולים.

מניסיונך - במה ואיפה יכולים סטודנטים לעבוד?

ש מים

New member
וואלה מאוחרת!

מי יעסיק סטודנטים?
1. משרדי תכנון - אדריכלים (שמכינים תב"עות).
2. משרדים וחברות שעוסקות בסקרים סביבתיים (בדיוק ראיתי שבעומר יש משרד שמחפש עכשיו מתכננים לתסקירים סביבתיים).
3. אירגונים סביבתיים/חברתיים (החברה להגנת הטבע, "ידידי כדור-הארץ", גרינפיס וכד').
4. עמותות ואירגונים חוץ-ממסדיים.
5. משרדי ממשלה שונים (לפעמים מתפנות שם משרות לסטודנטים - בממ"י למשל, או רשות שמורות הטבע...).

למעלה