לימודי תיאטרון בובות - האם כדאי?

לימודי תיאטרון בובות - האם כדאי?

שלום לכולם :) בימים אלה אני שוקלת את צעדי בעולם תיאטרון הבובות כתעסוקה מקצועית. אני בוגרת אוניברסיטת תל אביב בחוג לקולנוע וטלוויזיה (מסלול בימוי) ורציתי להתייעץ אתכם - האם כדאי ללכת בכיוון המעניין והמיוחד הזה? האם אפשרי להתפרנס מזה באופן סביר??

האם אפשר בכלל לענות על שאלה כזאת?

אז לפני שאשמע בוטה מדי, הריני להבהיר בשמי ובשם תושבי הפורום, מנהליו וסמוייו- ברוכים הבאים וכולם מתקבלים כאן בשמחה, הקשבה והערכה! אבל!!!!!!!!!!!!! איך מתוך היכרות של שלוש שורות תוכלי לקבל ברצינות עצה אם לפנות לכיוון זה או אחר , או לא? יש אנשים שמקצועם הוא הכוונה מקצועית והם יכולים רק להמליץ, אבל לפחות לעשות זאת מתוך מדדים ונתונים מעמיקים. ומה זה עבורך אופן סביר לפרנסה? וכמה זמן ומאמץ את מוכנה להשקיע עד שתגיעי לרמת הסבירות הנ"ל? והאם אין כאן גם פרמטר של כישרון? ניסיון?התמדה? האם כל תחביב יכול להפוך למקצוע? כי אם כן- הרי שאני קליברית גדולה בעוד כמה תחומים.... אני מקווה שאולי יצטרפו כאן מייעצים ,קוראי מחשבות ועתיד, ויענו על שאלותייך טוב ממני. ואם לא- אני חושבת שההתלבטות והבירורים על כיוון מקצועי- צריכה להיעשות במחוזות אחרים ויסודיים יותר. בהצלחה!

קודם כל תודה

על ההתייחסות אני מבינה את רמת התשובה היסודית שאת רוצה לספק לי, זה ראוי להערכה! אבל מה שבסך הכל רציתי לשאול הוא - מתוך נסיונם של אנשים שעוסקים בתחום - איך הולך בארץ מהבחינה המקצועית וכמה השקעה לעומת קצירת פירות (שהן גם בצורה של מקור פרנסה) ניתן לצפות מהמקצוע? ומהן אפשרויות התעסוקה בארץ בתחום זה? אולי עכשיו שאלתי באופן יותר ספציפי כך שמובן שזה המקום להפנות אליו את השאלה הזו :)

../images/Emo140.gifשלום עדי וברוכה הבאה אלינו../images/Emo24.gif

האם את מעוניינת להפעיל בובות ולהעביר תיאטרוני סיפור בגנים? האם הכיוון הוא ביום הצגות לבובנאים? את יודעת לבנות בובות או שתרצי שיבנו לך? בגדול אם שיווק נבון ורצון תוכלי לחיות בכבוד מהתיאטרון. שלחתי לך מסר. יום נפלא דבי

ברוכה הבאה עדידושונת ../images/Emo13.gif

גם ממך אבקש סליחה ומחילה שרק כרגע מברך אותך על הצטרפותך למשפחת בובפורום שלנו ( ענינים אישיים וטורדנים הם האשמים בכך ) תרשי גם לי לומר כמה מילים בדיון המעניין שנוצר בעקבות שאלתך, נושא שיצר גלים בשאלה דומה\ קרובה שהועלתה בפורום ממש לפני 3 שבועות וכדי לא לחזור על דברים שנאמרו בעניין אני מצרף לא את הקישור וממליץ לך לקרוא את השאלה שהועלתה ואת כל התגובות שבאו בעיקבותיה. צודקת חלקית אבישג לגבי הפיכת תחביב למקצוע אבל אני סבור שהיא כנראה לא שמה לב שאת מגיעה מלימוד בתחום בימוי קולנוע וטלוויזיה ( נכון זה עדיין לא הופך אותך לשחקנית, בובנאית אבל את באה מכוון קרוב ויש לך סוג של בסיס וידע שיכולים לשמש אותך ) ולכל הקופצים, שניה...אני מקווה שאין צורך להביא לכם דוגמאות של במאי קולנוע שביימו הצגות ואופרות בהצלחה עצומה ובמיטב התיאטראות ובתי האופרה בעולם כך שלדעתי האישית ההערה לגבי תחביב אינו נכון לגבייך בכלל!!!!! שנית באמת לא ציינת ( וכאן אני מתחבר לשאלותיה של דבי ) מה את בדיוק רוצה לעשות? האם כפי שהיא ציינה להעביר הצגות עם בובות בגנים? לביים עבור אחרים? ליצור בעצמך ואחרים ישחקו?... אם תפרטי יותר בירור אשמח להתייחס גם לצד זה ועכשיו לפרנסה וה
בגדול מעטים הם האנשים העוסקים בתחום התיאטרון, תיאטרון בובות, שירה, ריקוד וכל שאר האומנויות שהם עשירים בעקבות עבודתם וזה תופס גם לכל תחום הבידורי בארץ, תתיפלאי אבל גם שם הכסף לא מתגלגל לרגליהם מהכרותי הקרובה עם שחקנים, זמרים ואומנים שונים המוכרים היטב ( וכמובן לא נחשוף שמות למרות שרובם מצהירים על כך בגלוי ) כאלה ששמם ותמונתם מתנוססים על כל עיתון ואנחנו רואים אותם בטלוויזיה המון והם מופיעים ללא הרף - גם שם חלק קטן מאוד מתפרנס מצויין אבל הרוב מדשדשים ורצים אחרי פרנסה לצורך קיום יום יומי מינמאלי ביותר לעומתם אני מכיר גם לא מעט אומנים שאינם מוכרים ויש להם תיאטרון בובות או תיאטרון שחקנים קטן והם עובדים ללא הרף, מתפרנסים בכבוד ואפילו מצליחים לחסוך לעתיד אז כמו שאמרה דבי - עם שיווק נכון ורצון תוכלי לחיות בכבוד - אם את מחפשת משהו שיניב לך הרבה הרבה כסף אז כדי לך להמשיך לחפש תחומים אחרים
בכל מה שתחליטי נשמח להיות לעזר ולסייע לך

למעלה