לימודי תעודה במדעי המחשב-אילו קורסים כדאי לקחת קודם?

AeroGeek

New member
לימודי תעודה במדעי המחשב-אילו קורסים כדאי לקחת קודם?

שלום לכולם, אם אני מעוניין להתחיל לימודי תעודה במדעי המחשב דרך האונ. הפתוחה (חוג לאחר התואר לבוגרי הנדסה), ונניח וארצה לחפש משרת סטודנט תוך כדי, אילו קורסים מומלץ לקחת ראשונים מבחינה היררכית על מנת לקדם את סיכויי לזכות במשרת סטודנט? אם ארצה לסיים את לימודי התעודה מבלי להיכנס למשרת סטודנט, ורק לאחר סיום לימודי התעודה לחפש עבודה-האם אי-עבודה במשרת סטודנט מקשה על כך? איך בכלל מעסיקים מסתכלים על האונ. הפתוחה? האם לימודי תעודה דווקא שם יסגרו לי דלתות?

לימודי תעודה או לימודים לתואר ראשון?

כדמומני שהדעה המקובלת כאן היא להמליץ על תואר ראשון בדווקא. לימודי תעודה מראש שמים אותך במקום אחר, בלי קשר לשאלה אם זה מהאו"פ. (יש אוניברסיטאות אחרות שגם הן מאפשרות מסלול של לימודי תעודה?) &nbsp בעצם אני רואה שאתה אומר שכבר יש לך תואר ראשון בהנדסה. איזו הנדסה?

vinney

Well-known member
לימודי תעודה זה בהגדרה למי שכבר יש לו תואר ראשון...

bismark1

New member
ה"חומוס צ'יפס סלט" זה בדרך כלל

מבני נתונים ואלגוריתמים + מערכות הפעלה + איזשהו קורס תכנות (במקרה שלך כנראה "תכנות מתקדם בשפת ג'אווה"). אבל אלא אם כן כבר יש לך איזשהו רקע בתחום להתחיל מהקורסים האלה עשוי להיות מאתגר ויכול מאוד להיות שכדאי להתחיל עם קורסים בסיסיים יותר לפני. ככלל, משרת סטודנט תתיתן לך פלוס כי היא תמלא לך שורה בסעיף "נסיון תעסוקתי" שזה משהו שתמיד בעייתי לבוגרים טריים, בטח אם בקריאה ראשונית של קו"ח התואר הראשון שלך לא קשור. לגבי מעסיקים, לא יודע להגיד, מניח שזה משתנה (עשיתי לימודי תעודה בפתוחה כהשלמה לקראת תואר שני במדמ"ח כשכבר עבדתי בתחום אז הניסיון שלי לא רלוונטי).

AeroGeek

New member
אפשר לשאול כמה זמן לקח לך לסיים?

את לימודי התעודה? וכמה היה קשה לשלב אותם עם עבודה במשרה מלאה?

bismark1

New member
בערך שנה וחצי

לשמונה קורסים (היו לי פטורים על סמך לימודים קודמים) במתכונת של 2 קורסים בסמסטר רגיל ואחד בקיץ. מבחינת העבודה זה היה בסדר ,למעט ימי חופש שצריך לנצל בתקופות מבחנים, מה שהיה יותר קשה זה ילדים קטנים בבית במקביל.

bismark1

New member
בערך שנה וחצי

לשמונה קורסים (היו לי פטורים על סמך לימודים קודמים) במתכונת של 2 קורסים בסמסטר רגיל ואחד בקיץ. מבחינת העבודה זה היה בסדר ,למעט ימי חופש שצריך לנצל בתקופות מבחנים, מה שהיה יותר קשה זה ילדים קטנים בבית במקביל.

"איך מסתכלים" תלוי בתואר האחר שיש לך, ובנסיון

אז כן, מאד כדאי למצוא משרת סטודנט. מה שכתבו שם למעלה - מבנה נתונים, אלגוריתמים, קורס תיכנותי.

AeroGeek

New member
כתבו לי כאן שתואר בהנדסה+לימודי תעודה אמורים לתת תוצאה דומה

לזו של בוגר תואר במדעי המחשב. אולי בהמשך אמשיך גם לתואר שני בתחום. בלי משרת סטודנט בכלל, אין כמעט סיכוי להגיע לעבוד בתחום?

BravoMan

Active member
יש סיכוי להגיע לעבודה בתחום גם ללא תואר כלל.

"התחום" הוא תחום מאוד רחב, ויש המון משרות שונות. &nbsp על משרות אלה מתמודדים מועמדים מרקע מגוון - יש כמה שלמדו עצמאית, כמוני, יש לא מעט בוגרי קורסים למיניהם, יש הנדסאים, יש בוגרי מכללות, יש בוגרי אוניברסיטאות, יש אלא שעשו תעודה, ויש יוצאי יחידות צבאיות מסוימות. &nbsp ככל שה-credentials שלך יותר טובים, כך הסיכוי שלך להתקבל למשרה הנתונה יותר גבוהה ביחס למועמדים אחרים לאותה משרה, ויש מגוון רחב יותר של משרות שפתוחות בפניך. &nbsp למשל, יש קטגוריה שלמה של משרות פיתוח שהמעסיק יסתפק בבוגר קורס, אבל ישמח מאוד לקבל בוגר תואר \ תעודה אם יהיה אחד שיסכים לבוא. &nbsp מצד שני יש משרות בהן יפסלו מועמד ללא תואר \ תעודה \ רקע צבאי כבר בשלב קורות חיים. &nbsp החלוקה לרוב היא אפילו לא לפי משרות ספציפיות בחברה אחת, אלא יותר לפי חברות. וההבדל העיקרי הוא בשכר - חברות שלא יכולות לשלם שכר גבוהה מתפשרות על איכות המועמדים. &nbsp עם תואר שלך + לימודי תעודה אתה תהיה בקצה הגבוהה של ספקטרום מועמדים, אבל התחרות עדיין קשה, כך שכל דבר שתוכל להוסיף, כמו ניסיון במשרד סטודנט, בהחלט יעזור, אבל אינו חובה. &nbsp לבוגר טרי ללא ניסיון חשוב גם ציון סופי טוב. אני לא בטוח איך זה עובד בלימודי תעודה, אבל בתואר מדמ"ח רגיל, זה משפר את הסיכויים אם יש לך ציון 85 ומעלה ופוגע בסיכויים עם הציון נמוך מ-80. &nbsp אבל שוב - יש ספקטרום של מועמדים, ויש ספקטרום של משרות, אז תמיד יש סיכוי.

choo

Active member
השאלה מה מכוסה ב"חוג לאחר התואר"

&nbsp מסלול לימודי התעודה שצירפת פה מכסה את המינימום הדרוש כדי לעבור ראיונות בתחום ולחפש עבודה בתחום. החסרון - הוא קצת דליל. &nbsp האם במסגרת לימודי אוירונאוטיקה עשית קורסי תיכנות, מעבר לקורס המבוא הבסיסי? יש לך ידע והתנסות כלשהם בתחום? &nbsp בעקרון, לכל אחד לוקח פרק זמן אחר עד ש"נופל להם האסימון" מבחינת ההבנה של "כיצד לתכנת וכיצד לתכנן". ככל שהתואר מכיל יותר קורסים רלונטיים, יש סיכוי טוב יותר שתגיע לאותה "נפילת אסימון". &nbsp מעבר לזה, תלוי גם לאן אתה מכוון. למשרות תיכנות גנריות, או לתחומים יותר "מקצועיים" (בינה מלאכותית, עיבוד תמונה וכדומה).

AeroGeek

New member
תשובה

אם הבנתי נכון-למסלול הזה התכוונו מרבית המגיבים, לא? מבחינת ידע והתנסות בתחום-לימוד עצמי בעיקר, ובתואר-תכנות די כבד במטלאב. מבחינת לאן אני מכוון-בשלב זה למשרות תכנות גנריות (מעוניין בפתיחת כמה שיותר דלתות) ואולי בהמשך גם ללימודי תואר שני והתמקצעות.

choo

Active member
על פניו נשמע של"חוג לאחר התואר" יש יתרון - אבל לא הבאת קישור

יהיה לך יותר קל כשתוכל לכתוב בקורות החיים "תואר במדעי המחשב" ולא תצטרך להסביר למעסיקים מושג שהם פחות מכירים. מעבר לזה, אני מנחש שכמות הקורסים ב"חוג לאחר התואר" גדולה יותר?

AeroGeek

New member
אני בכלל לא יודע אם קיים דבר כזה "חוג לאחר התואר"

זה מה שאני מנסה להבין מכל אותם גולשים שהציעו לי לבצע "לימודי תעודה\חוג לאחר התואר"-האם מדובר בעצם על אותו הדבר, או שבעצם הכוונה הייתה בכלל להשלמה מלאה של תואר ראשון נוסף? ושוב, להבנתי, לפחות ממה שרשמו לי כאן לא מעט גולשים-לימודי תעודה+תואר הנדסי אמורים לתת תוצאה דומה לזו של בוגר תואר מדמ"ח. לימודי תעודה נועדו בעקרון לשם השלמת החסר לפני ביצוע תואר שני, אבל ה"side effect" של הלימודים הללו הוא סוג של "הסבה למדעי המחשב" דרך האקדמיה, לפחות כך אני מבין את זה. לבינתיים מצאתי רק שני מסלולי תעודה-אחד באו"פ ואחד באונ' ת"א. חוג לאחר התואר? לא נתקלתי במשהו כזה, אני כן יודע שאפשר להירשם לתואר ראשון נוסף-אבל להבנתי הדבר מיותר אם קיים כבר תואר ראשון מדעי/הנדסי.

AeroGeek

New member
מהתשובות שלכם אני מניח

שהבנתי נכון והלינק שצירפתי ללימודי התעודה אכן אמור לספק את הסחורה, כלומר-לאפשר לי להתברג למשרת סטודנט ולאחר מכן למשרה מלאה, בתקווה, למשרה מלאה בתחום.

למעלה