לימודי תקשורת

henroz

New member
לימודי תקשורת

היי, אני מחפשת סטודנטים שלומדים/ למדו תקשורת באוניברסיטה להתייעצות אשמח ממש אם תשלחו מסר או תשאירו הודעה אני מלאה בשאלות בלי תשובות ואומרים שהתייעצות עם אנשים שכבר לומדים תמיד עוזרת :) תודה חן

stkachov

New member
את מוזמנת

לשאול את השאלות פה. כך גם אנשים אחרים בעתיד יוכלו להעזר בשאלות ובתשובות שלך

henroz

New member
צודק :) אז...

אז ככה, אשמח לשמוע מסטודנטים לתקשורת באוניברסיטה למה בחרתם דווקא באוניברסיטת חיפה? הרי אומרים שלמכללות בתחום דגש על נסיון מעשי בעוד שהחוג לתקשורת באוניברסיטה הוא ברובו תאורטי? האם הייתם צריכים לבחור מסלול מסויים במהלך הלימודים- לדוגמא- פרסום/ עיתונאות/ דוברות וכדומה..? מה דעתכם על שילוב של מדעי המדינה ותקשורת? במה ניתן לעסוק עם תחומים אלו אחרי התואר? תודה מראש :) חן

אני לומדת תקשורת

אמנם אני עדיין טריה, והסמסטר הראשון שלי טרם הסתיים (אף אחד מהחוגים שלי לא לימד בשביתה), אבל אני יכולה לספר שאכן הלימודים תיאורטיים למדי, אבל עם כמה הבלחות מעשיות קטנות. אני כן יכולה לומר, שממה שהבנתי התואר עצמו הוא לא מה שמשנה בקבלה לעבודה בתחום, אלא הנסיון, ובזה המכללות אכן מוצלחות יותר. עם זאת, כל שנה צריך לבחור סדנא מתוך תחומים שונים (פרסום, רדיו, הפקת טלוויזיה ודומיהם) ובשנה השלישית אפשר להירשם לתוכנית פרקטיקום, במסגרתה עובדים בארגון תקשורתי מסוים בתיאום עם האוניברסיטה (גופי רדיו, טלויזיה, עיתונים, דוברות, משרדי פרסום ויש הרבה מאוד אופציות). בנוסף, אפשר לכתוב בהתנדבות לעיתון האוניברסיטה, לעיתון האגודה, או לעיתון המעונות, ובסופו של דבר, אם תחפשי מסגרת לצבור בה נסיון, אין לי ספק שתמצאי, בין אם באוניברסיטה ובין אם במכללה. בעקבות העובדה שהלימודים הם תיאורטיים, לא בוחרים מסלול במהלך הלימודים, ותוכנית הלימודים מכוונת יותר להכשרה כחוקרי תקשורת מאשר כעוסקים בתחום למעשה. זה אומר שלומדים גם סטטיסטיקה ושיטות מחקר (אני ממליצה לחקור את אתר החוג לעומק ולבדוק האם הקורסים באמת נשמעים לך מעניינים ברובם). אני בחרתי באוניברסיטה מכל מיני סיבות, שאף אחת מהן לא קשורה להשוואה עם מכללה. בעיקר כי רציתי לשלב עם פסיכולוגיה ואת זה עדיף ללמוד באוניברסיטה. בנוסף לזה, האוניבסיטה נותנת מלגה של חצי שכר לימוד למועמדים עם פסיכומטרי גבוה, וזה גם שיקול שכדאי להתחשב בו. לא יודעת מה אפשר לעשות עם שילוב של מדעי המדינה ותקשורת (אולי להיות כתב מדיני?), אז אשאיר את הבמה לאנשים עם קצת יותר מושג בתחום. בהצלחה!

k i d a n

New member
במקרה, אני לומד את השילוב שמעניין אותך...

מוזמנת לפנות במסרים עם שאלות.

אבי2511

New member
היי

אני מסיים בקרוב את התואר הראשון בתקשורת ממכללת ספיר ומתכוון להמשיך בחיפה לתואר שני. אני לא אענה לך פה כי אני רואה שההודעה שלך די ישנה ולא בטוח שתראי את תשובתי, אבל בגדול - העניין המעשי אכן משחק תפקיד לא מבוטל. אם את רוצה לשמוע פירוט על המסלולים המעשיים במכללה, על ההבדל בינה לבין אוניברסיטה או אפילו לראות את תוכנית הלימודים וסילבוסים ספציפיים - אני פה
לבחורה שהגיבה קודם, סתם לדיע כללי - גם במכללה לומדים שיטות מחקר וסטטיסטיקה... (אחרי הכל, מוסד מוכר שמפוקח על-ידי המל"ג חייב לעמוד בסטנדטים מסויימים...). בהצלחה.

למעלה