אני לומדת תקשורת
אמנם אני עדיין טריה, והסמסטר הראשון שלי טרם הסתיים (אף אחד מהחוגים שלי לא לימד בשביתה), אבל אני יכולה לספר שאכן הלימודים תיאורטיים למדי, אבל עם כמה הבלחות מעשיות קטנות. אני כן יכולה לומר, שממה שהבנתי התואר עצמו הוא לא מה שמשנה בקבלה לעבודה בתחום, אלא הנסיון, ובזה המכללות אכן מוצלחות יותר. עם זאת, כל שנה צריך לבחור סדנא מתוך תחומים שונים (פרסום, רדיו, הפקת טלוויזיה ודומיהם) ובשנה השלישית אפשר להירשם לתוכנית פרקטיקום, במסגרתה עובדים בארגון תקשורתי מסוים בתיאום עם האוניברסיטה (גופי רדיו, טלויזיה, עיתונים, דוברות, משרדי פרסום ויש הרבה מאוד אופציות). בנוסף, אפשר לכתוב בהתנדבות לעיתון האוניברסיטה, לעיתון האגודה, או לעיתון המעונות, ובסופו של דבר, אם תחפשי מסגרת לצבור בה נסיון, אין לי ספק שתמצאי, בין אם באוניברסיטה ובין אם במכללה. בעקבות העובדה שהלימודים הם תיאורטיים, לא בוחרים מסלול במהלך הלימודים, ותוכנית הלימודים מכוונת יותר להכשרה כחוקרי תקשורת מאשר כעוסקים בתחום למעשה. זה אומר שלומדים גם סטטיסטיקה ושיטות מחקר (אני ממליצה לחקור את
אתר החוג לעומק ולבדוק האם הקורסים באמת נשמעים לך מעניינים ברובם). אני בחרתי באוניברסיטה מכל מיני סיבות, שאף אחת מהן לא קשורה להשוואה עם מכללה. בעיקר כי רציתי לשלב עם פסיכולוגיה ואת זה עדיף ללמוד באוניברסיטה. בנוסף לזה, האוניבסיטה נותנת מלגה של חצי שכר לימוד למועמדים עם פסיכומטרי גבוה, וזה גם שיקול שכדאי להתחשב בו. לא יודעת מה אפשר לעשות עם שילוב של מדעי המדינה ותקשורת (אולי להיות כתב מדיני?), אז אשאיר את הבמה לאנשים עם קצת יותר מושג בתחום. בהצלחה!