לימודי תקשורת?

PaKSoL

New member
לימודי תקשורת?

שלום לכם, אני חייל משוחרר ואני מעוניין לעבוד בתחום התקשורת. הבעיה היא שהתחום הזה ענק: הפקה, בימוי, כתיבה, עריכה וכו'... אני נורא אוהב לצלם ולערוך סרטים אבל גם לכתוב. נורא נמשך לתחום הטלויזיה אבל גם לקולנוע... - בכל תחום יש את הדקויות שלו. בנוסף המליצו לי ללכת ללמוד קופירייטינג. מצד שני ההורים דוחפים ללמוד משפטים או משהו דומה כדי שיהיה לי תואר ביד ורק אז ללכת ללמוד משהו בנושא התקשורת. אגב, עשיתי מבחן "משיב" מטעם היחידה להכונה לחיילים משוחררים - זה מבחן ששואל המון שאלות כלליות ומרכיב מעין "פרופיל" לפי התשובות, במה כדאי לי להתעסק. יצא שם במידת התאמה גבוהה מאד - מפיק טלויזיה. בנוסף יצא בהתאמות גבוהות פירסומאי ותסריטאי. משום מה בקטגוריה של "לא מתאים" יצא לי קופירייטר (זה לא בדיוק כמו פרסומאי?). מה אתם ממליצים? איפה כדאי ללמוד תקשורת? איך אני "נסגר" על תחום אחד? תודה רבה!

כמה דברים

א. זה שלימודיי המשפטים מקנים תואר זה נכון-אבל, כן,כן ישנו תואר ראשון גם בתקשורת. ב. לרוב תואר בתקשורת כולל בתוכו את מרב התחומים (כמובן באופן תמציתי),כתיבה,קולנוע ,טלויזיה וכד' ג. ניתן לשלב תואר ראשון במשפטים עם תואר בתקשורת ואז, להיות עו"ד המתעסק בתחום התקשורת והקניין הרוחני. ד. אישית, יש לי בעיה מאוד גדולה עם מבחני ה"משיב" מאחר ונותנים לך אינספור מקצועות וכאשר אתה נעול בראש על מקצוע ספצייפי דיי קשה לענות עליו באופן אובייקטיבי. ה. בנוגע למה אנחנו ממליצים? זה כבר אינדבידואלי..מה שמושך אותך זה מה שאתה צריך ללמוד- אם הבעיה של ההורים הייתה עניין התואר,אז,מסור להם שגם בתקשורת יש תואר ראשון. ו. איך נסגר על תחום אחד? ראה ס' ג' ו ה' ז. איפה כדאי? אני מניחה שזה לא יהיה נכון וצודק להצביע על ספר ספצייפים ללימודי תואר ראשון בתקשורת..ניתן פשוט להיכנס לאתרי האוניברסיטאות והמכללות בארץ ולהגיע לתובנות לבד.. ח. בתקשורת ישנם גם לימודי תעודה- כלומר, לומדים למשך תקופה מסויימת תחום ספציפי מענף התקשורת כולו ולא נוגעים בכל הנושאים כמו בתואר הראשון: קרי, לימודי במאות, תסריטאות,קולנוע- כל אחד בנפרד מקנה תעודת מקצוע..ובכל תחום מספר שנות לימודי התעודה נשמכים בערך משנה עד כשלוש שנים( שבגדול, עדיף תואר ראשון ביד) בהצלחה

lollapalooza

New member
תואר בתקשורת זה ממש ממש לא

קשור לתואר בקולנוע. בבקשה לא לבלבל בין השניים.

סתם לידע כללי

בתוכנית של תואר ראשון בתקשורת ישנם מגוון לא מצומצם של קורסים בתחום הקולנוע כמו כן, אני מכירה באופן אישי בי"ס למשפטים ותקשורת שמלמדים קורסים אלה

lollapalooza

New member
אני לומדת קולנוע באוניברסיטת ת"א,

ופה שני התארים שונים לחלוטין ונפרדים, אלא אם כן לומדים במסלול דו- חוגי את שניהם, וגם אז זה אומר שלא לומדים חומר מעשי בכלל, אלא רק עיוני.

חבל שאת לא קוראת

את דבריי היטב..אם בכלל.. לא אמרתי שלומדים באופן מעשי! אמרתי שישנם קורסי בחירה עיוניים בלבד, אשר מלמדים במסגרת התואר.. כמו כן ישנם סמינריונים שניתן לשלב "בין תקשורת לקולנוע וכו'

PaKSoL

New member
תודה רבה... ועוד שאלה למבינים!

יודעים במקרה איך מכללת תילתן? כי חשבתי אולי ללמוד שם קופירייטינג אבל אני לא יודע אם הם טובים... יש אולי מכללה יותר טובה בנושא?

הפורום הנ"ל

נועד רק לתת הכוונה מקצועית.. כדאי לשאול שאלות מעין אלו בפורום "סטודנטים"

super atalef

New member
אל תלך ללמוד תקשורת!

התואר בתקשורת אינו שונה בהרבה מתואר כללי במדעי החברה. מנסיון! אם הנך אוהב לצלם לערוך ולכתוב תלמד תואר בקולנוע וטלויזיה. ואם אתה רוצה את אותו הדבר ברמה פרקטית יותר ולחסוך מעצבמך את כול התיאוריות העיוניות הגבוהות תלמד במסלול של הנדסאי קולנוע וטלויזיה. למדתי שנה בתקשורת במכללת ספיר ואני מאוכזב מהמסלול הזה. הרבה קישקוש לצד מעט דברים שבאמת חשובים לדעתי.. כולם הולכים על התואר הזה כי הוא קודם להם מבחינת השם. אבל לא כולם יודעים מה מסתתר מאחורי הכותרת.. וגם אם יודעים אז לא מבינים את המשמעות. לדוגמה בתואר בספיר שמורכב מ124 נק"ז 18 נק"ז מוקדש ללימודי אומנות!!! יש מגמות מעשיות בתואר הזה, דבר חיובי ומצויין. אך היקף המסלול המעשי שאתה בחור הוא לא יותר מ16 נק"ז!!! הרוב הם קורסים אפורים עם מרצים אפורים שהזיקה שלהם לתקשורת מקרית בהחלט! אל תתפתה ולך אחרי העדר ללמוד תקשורת. לדעתי מי שכבר נימצא בעולם התקשורת וחייב תואר עם הכותרת המתאימה לעיסוק שלו זה מתאים לו.

saarre

New member
סט' שנה ג' לתקשורת ונציג מרכז מידע

כסטודנט שלמד שנה אחת במכללה, נקודת המבט שלך, להערכתי, לא כל-כך שלמה. קולנוע ותקשורת הם תחומים שונים: יש את המחלקה לקולנוע וטלוויזיה ויש את ביה"ס לתקשורת. קולנוע וטלוויזיה מתמקדים יותר במקצועות ההפקה, העריכה, הצילום והבימוי ואילו במחלקה לתקשורת ניתן ללמוד שיווק ופרסום, רדיו, עיתונאות כתובה, מולטימדיה וצילום סטילס. החל מהשנה הקרובה ניתן יהיה ללמוד גם במסלולים של עיתונאות טלוויזיה ותקשורת ושינוי חברתי. תואר ראשון במהותו הוא עיוני. תבדוק - כמה קורסים מעשיים אתה מקבל בתואר בתקשורת באוניברסיטה? כמעט כלום. במכללות המלמדות תקשורת קיים חלק מעשי והנפח שלו גדול מכפי שמצטייר על הנייר. רוצה קצת פירוט? 1. השנה הראשונה, אכן, יחסית אפורה ומורכבת בעיקר מקורסי חובה ומבואות הקשורים ללימודי תקשורת. מבואות אלה מהווים בסיס לקורסי הבחירה בשנים הבאות. בקורסי הבחירה בתקשורת קיים מגוון רחב ומעניין הנוגע להתפתחויות בתחום האינטרנט, הטלוויזיה, הקולנוע ועוד. 2. נכון שיש לימודי אמנות בתוך התואר בתקשורת, הסיבה לכך היא שיש קשר בין התחומים. כשאתה לומד תקשורת חזותית אתה מבין איך לבחון תצלום או כרזה. כפועל יוצא אתה לומד לאיזה נקודות יש לשים לב כאשר מצלמים או יוצרים פרסומת. חלק מהפרסומות מבוססות על יצירות אמנות. היעדר יכולת לקשר בין היצירה לפרסומת מאפשר לך להבין את הפרסומת באופן חלקי בלבד. 3. אתה צודק, המסלולים המעשיים בתקשורת מהווים 16 נק"ז מתוך 124 של כל התואר. נקודת זכות עיונית שוות ערך ל-45 דק' מה שאומר שקורס בן 2 נק"ז הוא שעה וחצי. לעומת זאת, בשביל להגיע ל-2 נק"ז מעשיות במולטימדיה למדתי 5 סדנאות של שלוש שעות כל אחת. 2 נק"ז= 15 שעות מעשיות לעומת שעה וחצי עיונית,כך שאם מסכמים,במערכת לימודים מלאה,בשנתיים האחרונות,קרוב ל40% משעות הלימוד בפועל הן מעשיות. לסיום, אחזור לנקודת ההתחלה של ההערה שלך. ייתכן והתואר בספיר אינו מתאים לך,אך לרבים וטובים אחרים שהשתלבו והתברגו במקומות מובילים בשוק הוא ענה על הציפיות ואף מעבר.מספיק להסתכל על התברגות בוגרי תקשורת של ספיר בשוק העבודה: גל"צ, ערוץ 2, גלובס, ערוץ 10, ידיעות אחרונות, הארץ, מעריב תחנות רדיו איזורי ומשרדי פרסום נחשבים (אדלר-חומסקי, למשל), והרשימה עוד ארוכה.בכל מקרה,שיהיה לך בהצלחה.

super atalef

New member
חברי המלומד לא אובייקטיבי!

הבחור מקבל כסף עבור שיכנוע "לקוחות" פוטנציאליים לבוא וללמוד בספיר.

למעלה