לימודי M.A ללא ניסיון עבודה

sultz1

New member
לימודי M.A ללא ניסיון עבודה

שלום לכולם, יש לי שאלה שמעסיקה אותי לאחרונה. אני על סף סיום התואר בע"ס ומתלבט לגבי ההמשך. מצד אחד יש בי רצון לנצל את המומנטום, אני עדיין בענייני הלימודים באוניברסיטה ולהמשיך ישירות לתואר שני. מאידך, רבים מייעצים שלא כדאי בתחום הזה לפנות מייד ל-M.A ועדיף לחכות לפחות שנתיים ולהתנסות בעבודה כעו"ס ואז להרשם. מה אתם חושבים? יש מכם מישהו שהתנסה בכך? תודה על התייחסותכם שולץ

אמילי11

New member
גם אני מתלבטת בנושא

אבל נראה לי שאפשר גם וגם, לא? לפי מה שהבנתי הלימודים לתואר שני לא אינטנסיבים במיוחד, ובכל מקרה קשה למצוא משרה מלאה בתחום... אז אפשר לעשות מיקס.

nightingale

New member
עצה חמה!

גם אני חוויתי את אותה ההתלבטות עם סיום התואר הראשון. אני חושבת שהיא נובעת, בין היתר, מחשש לעזוב את החממה של האוניברסיטה ולהתחיל להתמודד עם העולם האמיתי. גם לי יעצו לחכות קצת, לטעום ולהתנסות טרם אעשה זאת. בסופו של דבר, בחרתי לדחות את לימודי התואר השני וגיליתי עולם ומלואו. יצאתי "לשטח", פגשתי המון עו"סים מתחומים שונים ומגוונים, התנסיתי בעבודה עם אוכלוסיות שונות והתחלתי ללמוד במה אני אוהבת לעסוק ובמה לא, למה אני מתחברת ומה מרתיע אותי. בגרתי וצממחתי כאדם, ולכן גם כעובסדת סוציאלית מן המניין. ובינתיים, גם התקדמתי ביכולותי המקצועיות והיום אני פק"ס לחוק הנוער. היום 4.5 שנים לאחר סיום התואר הראשון, אני מסיימת את שנת לימודי השניה לתואר השני, כשאני מאושרת שהשכלתי להגיע אליו עם ניסיון. כך גם יכולתי לבחור את המסלול המתאים לי ללימודים בצורה נבונה יותר. אז עצתי לך - אין לאן לרוץ ואין לאן למהר. צאי לטעום מהי עבודה סוציאלית אמיתית ותהני מתהליך הגדילה וההתפתחות המקצועית שלך! ובינתיים,

למעלה