לימוד אבולוציה בבית ספר?

לימוד אבולוציה בבית ספר?

פעם הועלה ניסיון להכניס שיעורי לימוד האבולוציה לבית ספר (יסודי, חטיבה, תיכון)? האם האבולוציה מקובלת ע"י המדע כתורה רשמית להתפתחות היצורים החיים?

SilentMike

New member
כן

האבולוציה היא קונצנזוס מדעי ונחשבת לעובדה לכל דבר רוב מוחץ של העוסקים בביולוגיה. מרבית המדענים ה-"מתנגדים" לאבולוציה הם לא ביולוגים דתיים העובדים בשכר במכוני הבריאה השונים.

SilentMike

New member
אני לא בטוח.

למיטב ידיעתי הנושא נלמד במסגרת 5 יחידות ביולוגיה כנושא רשות. אני לא יודע אם היה נסיון להכניס אותו לחומר הליבה בביולוגיה או במדעים.

SilentMike

New member
הידברות הוא אתר מסיונרי.

ואתה מציף בשטות הזו. הצפה היא עילה לסנקציות. למחוק ולחסום.

../images/Emo207.gif מנצל"ש את עצמי מה עתידו של

האדם בתהליך האבולוציה? אני לא מתכוון לעתיד של עוד מיליארד שנים שאז, לכו תדעו, תצמח לנו יד שלישית, אלא לעתיד הקרוב - 200,000 שנה בערך. מה ההערכות אומרות? אנו נגבהה? הראש יגדל? הגוף יתעגל? אם הבנתי נכון, רק (בעיקר) מוטציות שעוזרות לייצור לשרוד "נרכשות" במהלך הדורות. אבל כיום יש לנו טכנולוגיה מדהימה, שגם אנשים מוגבלים שורדים (למשל, אנשי פגומי ראייה נעזרים במשקפיים). זה אומר שתהליך האבולוציה יעצר, או לפחות "מאט"?

SilentMike

New member
יש שתי אופציות (עיקריות):

או שטכנולוגיה תמשיך להתקדם ואז כל הענין הזה של הגנים יהיה מיושן משהו והאדם יהיה מה שהוא ירצה להיות. או שהציוויליזציה תקרוס ואז זה עסקים כרגיל ואי-אפשר ממש לדעת.

sniper 7

New member
אממממ.....

האדם שלף את עצמו מתהליך הברירה הטבעית לפני די הרבה שנים...

אתה בטוח?

אז אם יש לך גנים שעושים אותך מכוער, טיפש ,אימפוטנט ולפלף יש לך אותו סיכוי להתרבות כמו למי שיש לו גנים העושים אותו יפה, חכם, חרמן וחזק?

SilentMike

New member
יש לי הצעה לניסוי בשבילך.

תנסה לערוך את החתימה שלך. לפני התחלת החלק באנגלית תכתוב "הקוד" בין סימני באר ישר (כזה |) ואחריו תכתוב "סקוד". יש לי הרגשה שתהנה מהתוצאות.

למעלה