לימוד אנגלית לפני - מה דעתכם ?

tuku333

New member
לימוד אנגלית לפני - מה דעתכם ?

עוברים עם בת 5 ובת 6.5 שמגיעות מחינוך ולדורף בארץ. יש סיכוי להגיע באמצע השנה כך שהגדולה אמורה להכנס לכיתה א והקטנה כנראה עדיין לא לקינדרגארטן (בספטמבר תהיה 4.8). כמה חשוב להתחיל בשיעורי אנגלית עוד בארץ חצי שנה לפני ? מה הכי טוב - פרטי או קבוצתי ? לשתיהן ? מי יכול לשתף מניסיונו ?

מדובר על מעבר לסיאטל.

תודה!!

ברוכה הבאה לפורום שלנו
זה בדיוק המקום

לשאול שאלות כאלו ולהרגיש שיש עם מי לדבר, כי היינו במקום הזה

האם הבנות יודעות שאתם עוברים?

לדעתי שווה להתחיל לחשוף אותן לשפה, זה יעזור להן המון. אפשר להראות להן סרטונים ושירים באנגלית. יוטיוב מלא בכאלה, וזה גם יעזור להן להכיר את הקלסיקות באנגלית. לעשות את זה בכייף, לא כחובה, בלי לחץ. יש כנראה מספיק חששות מסביב.

לדוגמא:
https://www.youtube.com/watch?v=dUeMTbCh1d0

תרגישי חופשי לכתוב פה מה שאת רוצה, אם זה שאלות ועם שיתופים, אנחנו מבינים איפה את נמצאת וזה לא קל בכלל

לדעתי, כדאי לחשוף אותן לשפה...

הייתי עושה זאת דרך משחקים.
יש שיטות שונות ללימוד ילדים, מכירה את זו של "הלן דורון" (נדמה לי שזה השם)-יודעת שזה ממש מומלץ.
&nbsp
בגלל שיחסית הן קרובות בגיל-הייתי עושה שיעור משותף לשתיהן שכולל משחקי קופסא והקניית השפה.

alphadelta

New member
דעתי

אין לי נסיון אישי עם ילדי. הצגת השפה מראש נשמעת רעיון טוב. אבל בקלילות. לרב בתי הספר יש תוכנית לילדים שאנגלית זו שפתם השניה. אבל אני יכולה לייעץ שאם ההורים אינם דוברים אנגלית כשפת אם, אז שזה יהיה משהו חיצוני. האם הן תהינה בחינוך ולדורף גם בסיאטל? או בבית ספר ציבורי רגיל? ( שגם עליו כדאי להסביר מעט כי הוא שונה). אני הייתי מחפשת מישהו/י שיכולים ללמד דרך ספרי ילדים, משחקי ילדים ושירי ילדים. משהו בכייף. אבל בקלילות. ילדים , אם אין בעיות רקע, תופסים שפה מהר.

iamdanacohen

New member
לימוד אנגלית לפני נסיעה לחול

הי
מגניב שאתם עוברים, בהצלחה :)
הייתי מתחילה כמה שיותר מוקדם לחשוף לשפה בעזרת משחקים, סרטים, מוזיקה, שיחה, מעבר על אותיות ואפילו קריאת סיפורים קצרצרים עם הסברים.
נראה לי שלימודים בשלב זה פחות מתאימים. אבל אם כן אז בקבוצה.
בהצלחה אם צריכה עוד עזרה או הכוונותאני פה :)

tuku333

New member
תודה לכולם!!

אני מניחה שנתחיל בלדעת אם ומתי עוברים

היתה לנו שיחה קצת מלחיצה עם בית ספר יהודי שם, ונראה שהסטנדרטיים האקדמים שלהם הרבה יותר גבוהים ממצבה לכיתה א', עוד לפני שמדברים על אנגלית.

lama zebra

New member
לגמרי כן.

אנחנו עברנו עם ילד בן 6 שרק התחיל כיתה א ובת בת 4 ללא שום בסיס באנגלית חוץ מ"דורה החוקרת". לבתי שינוי השפה לא ממש הזיז, איכשהו זה הצליח לעבור לידה והיא הסתדרה יופי גם בלי לדעת מילה באנגלית.
לבן השש היה הרבה יותר קשה והיכרות מוקדמת עם השפה יכולה היתה להועיל לו,לפחות במישור החברתי.
&nbsp
&nbsp

למעלה