לימוד ג'אז

nothingman1

New member
לימוד ג'אז

היי, אני יודע תיאוריה ברמה בסיסית טובה (שולט במודוסים, מרווחים וכו') ואני מעוניין ללמוד תיאוריה בג'אז. אני לומד עכשיו עם מורה שהוא לא ג'אזיסט (יוסי חממי, אם שמעתם עליו) ואני לא מתכוון לעבור מורה כי הוא תורם לי הרבה ואני מתקדם איתו יפה. אז השאלות שלי הן- האם לדעתכם אני אוכל ללמוד את זה לבד בצורה טובה? אם כן, יש ספר שממנו אוכל ללמוד את זה שאתם יכולים להמליץ לי עליו?

SHEX

New member
אני לא ג'אזיטס../images/Emo95.gif

ככה שאני לא מבין בזה יותר מדי, אז לא יכול לתרום לך ידע, אבל מה שכן, הרבה נגנים רוצים ללמוד גם קלאסי וגם ג'אז, ומאוד נהוג ללמוד אצל שני מורים במקביל, על מנת לקבל יותר ידע מאנשים שונים. שקול למצוא לך מורה נוסף, וללמוד לסירוגים, אפילו בתדירות נמוכה יותר מאשר עם המורה הקבוע..

Shards

New member
שמע

ג'אז זה לא משהו שאפשר ללמוד מספר, או לבד... מצטרך להמלצה למצוא מורה נוסף, אם תרצה פנה אליי בפרטי ואתן לך טלפונים של כמה מורים טובים. מה שאתה כן יכול לעשות בעצמך (וזו לדעתי העצה הכי טובה שאפשר לתת למי שרוצה להכנס לג'אז), זה לשמוע כמה שיותר את העולם הזה, על כל הסגנונות והזרמים שקיימים בתוכו. הנגנים הגדולים הם המורים הכי טובים, תקשיב להם ותנסה לנתח את מה שהם עושים. בהצלחה, עומרי.

adi3234

New member
מורה וסגנון

יוסי חממי אמנם נגן מדהים, ופיוז'ן ורוק הוא מנגן מעולה. א-ב-ל ללמד ג'אז לא כל אחד יכול.. הייתי ממליץ ללכת ללמוד ג'אז אצל מישהו שמתמחה בסגנון ובכלי.. (צור בן-זאב, אלי מגן ולא חסרים עוד...)

locnar

New member
ג'אזיסט אוטודידקט - לא מושג מופרך...

1. חממי אמנם לא ג'אזיסט, אבל הוא מחנך מוזיקלי בלב ובנפש. יש לו יכולת לגרום להזדהות רגשית ושכלית עם רעיונות מוזיקליים שונים, תכונה ששווה הרבה יותר מתרגילים קונבנציונלים שכל מורה יכול לתת. למרות שמעולם הוא לא היה מורה שלי היו ימים שלמדתי ממנו הרבה יותר ממה שלמדתי ממי שכן היו מורים שלי. 2. מי שיודע תיאוריה, ומאזין מספיק לנגני הג'אז הנכונים (כמו שהציעו כאן), יכול ללמוד ג'אז לבד. לוקחים ריל בוק, משיגים מינוס 1 של סטנדרטים, ולומדים קטעים (ע"י נגינת המלודיה, ההרמוניה, וסולו). אחרי תקופה ממושכת של התמודדות עם הרפרטואר הייצוגי של הסגנון, נגן מוכשר אמור להיות מסוגל לפתח את אוצר המילים הסגנוני המקובל. נגן מאוד מוכשר גם יקח את זה צעד אחד קדימה. מורה טוב יקצר לך את התהליך ע"י בניית תכנית תרגול מתודית (ובהקשר זה יש המלצות חמות על עופר ברייר).

nothingman1

New member
תודה רבה על התשובות

כרגע אני מעדיף להמשיך ללמוד אצל יוסי בלבד, ולנסות להתמודד עם לימודי הג'אז לבד... הרעיון של להקשיב לג'אזיסטים ודרך זה ללמוד נשמע לי לא רע, ואנסה להשיג את ה-Real book. יש לכם נגני ג'אז להמליץ לי עליהם שמהם כדאי לי ללמוד?

למעלה