לימוד גמרא

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
לימוד גמרא

לימוד גמרא כומר פוגש את ידידו הרב. אומר הכומר לרב "הרבה דברים לימדת אותי אבל דבר אחד אני רוצה ללמוד ואתה לא מוכן - אני רוצה שתלמד אותי גמרא". אומר לו הרב "אתה גוי ויש לך ראש של גוי, אין סיכוי שתצליח להבין גמרא". הפציר הכומר ברב עד שהסכים. אמר לו הרב " אלמד אותך גמרא בתנאי שתענה לי על שאלה אחת". "טוב" משיב הכומר "מה השאלה?". שואל הרב "שני אנשים נופלים דרך ארובה, אחד יוצא מלוכלך ואחד יוצא נקי, מי מבין שניהם ילך להתרחץ?". "פשוט מאוד" עונה הכומר "המלוכלך יתרחץ והנקי לא". "אמרתי לך שלא תצליח להבין" אומר לו הרב "בדיוק להיפך - הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומת זאת, מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ". "על זה לא חשבתי" מסכים הכומר "שאל אותי עוד שאלה". "טוב" אומר הרב "שני אנשים נופלים דרך ארובה, אחד יוצא מלוכלך ואחד יוצא נקי, מי משניהם ילך להתרחץ?". "פשוט מאוד" עונה הכומר בבטחון "הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומתו מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ". "שוב טעית" אומר לו הרב "אמרתי לך שלא תצליח להבין. הנקי מסתכל במראה, רואה שהוא נקי ולא הולך להתרחץ, המלוכלך מסתכל במראה רואה שהוא מלוכלך והולך להתרחץ". "אבל לא אמרת שיש שם מראה" מתלונן הכומר. "זהו מה שאמרתי לך" עונה הרב "זה הראש שלך, אתה גוי ולא תצליח להבין. לפי הגמרא צריך לחשוב על כל התרחישים האפשריים. צריך לחשוב על כל האפשרויות".

r66

New member
תרקוד היא אמרה לי, תרקוד ../images/Emo168.gif

אברך מאורס בא לרב, בכדי לשמוע עצותיו לגבי החתונה. בסיום השיחה, שואל בהיסוס האברך: "אני יודע שזה לא מקובל שנשים וגברים רוקדים יחדיו אבל הייתי שמח אם אוכל לקבל רשותך לרקוד עם ארוסתי?". עונה לו הרב: "בשום פנים ואופן, זה לא צנוע. גברים ונשים רוקדים לחוד!" ואחרי הטקס, כבוד הרב, מותר לי לרקוד עם אישתי הטרייה?" שואל האברך. "בשום אופן", עונה הרב. "כבוד הרב, אם מותר לי לדעת את אישתי אחרי הטקס, מדוע אסור לי לרקוד איתה?". עונה הרב: "מין הוא מצווה – פרו ורבו ומלאו את הארץ. ריקוד מעורב זה תועבה". מתלהב האברך: "מה, מותר לנו גם לנסות תנוחות שונות?". עונה הרב: "אין בעיה, זו הרי מצווה". האברך ממשיך בהתלהבותו: "גם מה שמכנים האפיקורסים - דוגי סטייל?" והרב מאשר: "ודאי! למטרת הבאת ילדים לעולם, זה מותר ואפילו מצווה!". ממשיך האברך: "מותר גם בבגדי עור, עם שמן ארוטי, ויברטור ווידאו פורנוגרפי??" – "מותר גם מותר, זו מצווה". האברך ממשיך בהתלהבותו: "מותר גם לעשות את זה בעמידה?" ואז מזדעק הרב: "לא, לא, לא!!! זה אסור". האברך תמה "אבל למה??". עונה הרב: "זה עלול להוביל לריקודים"

למעלה