לימוד האותיות העבריות.

לימוד האותיות העבריות.

אני רוצה הקיץ ללמד את בוני את האותיות העבריות.

התחלתי להכין לה קובץ פאורפוינט עם האותיות, השם שלהן באנגלית ותמונה של משהוא שמתחיל באות הזו. המטרה היא שהיא תצייר עוד דברים שמתחילים באות (היא מאוד אוהבת לצייר) - מצ"ב הקובץ.

פתאום חשבתי שאולי יש למישהו קובץ מוכן כזה, ויכול לשלוח לי אותו או אולי רעיונות אחרים ללימוד האותיות.

המון תודה מראש

Mottek

New member
אתר אחלה הוא מצויין לזה

בסוף הדף למטה יש גם עוד קישורים.

יש לי עוד המון, אבל הכל מצולם ובספרים ולא על המחשב...
את יכולה גם להתחיל מללמד אותה את א-אוהל ב-זה בית.. של נעמי שמר בשביל להכיר את האותיות.
ולהתחיל לשאול אותה באיזה אות מילה מסויימת מתחילה, בדיוק כמו שמלמדים אנגלית.

הנה עוד אתר שנראה לי מעניין שאולי יכול לעזור.

ועוד אחד אחרון

אין לי משהו כזה, אבל אחפש לך בפורומי גננות...

אם יש לך חותכנים של האותיות-אפשר לאפות עוגיות.
אפשר לעבוד כל פעם על אות אחרת ולעשות פעילויות לפי האות- גולשת נהדרת ויצירתית במיוחד עשתה משהו כזה עם ילדיה והעלתה לפורום "הורים לפעוטות"-שווה לקרוא ולנסות-http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=1467&MessageId=172869388

placemats

שהייתי בארץ קניתי לבנות placemats שכתוב עליהן את האלף בית, גם באנגלית וגם בעברית
בנוסף, תכנסי לחניות ספרים, לא רשתות, אלא איפה שקונים ספרי לימוד, ותקני את ספרי הלימוד של כיתה א', לפי תוכנית הלימוד של משרד החינוך, לנו יש אותם, וזה מאוד עוזר

noaronen1

New member
אני אוהבת ללמד דרך משחקים בעיקר אם תהיי בארץ

פאזלים רצפה של אותיות, קצת מעיק הגודל, אבל יש כמה מוצלחים וכייפים להרכבה. ואם היא תעשה את זה עוד פעם ועוד פעם היא תלמד.
יש משחקי חרוזים, שהם דרך לא רעה ללמוד אותיות, בעיקר כשהיא מבינה את המשמעות של חריזה באנגלית. מדובר בהתאמה בין שני קלפים עם אותה סיומת - זה מכריח אותה לקרוא את הסיומות שמתחרזות.
לשחק את זה גם בעל פה
משחק מעולה לנסיעות או הליכה - שוב משחק חרוזים
ואז משחק באיזה אות זה מתחיל. ברגע שהם יודעים לקרוא באנגלית זה זורם להם יותר בקלות. משהו שמתחיל ב- ב' בננה....
את יכולה גם להכין איתה הדפס על סדין של אותיות - אני יודעת שאתן אוהבות יצירה - או אולי לרקום אותיות. רק מנסה להתחבר לצד היצירתי שלי -

שיטה יותר טכנולוגית

הבת שלי צפתה בגיל שנתיים בערך בדי וי די של ״אותיות מצחיקות״ פעמיים שלוש ומאז היא מכירה את כל האותיות. קניתי לה גם את הספר ואת הדיסק המקבילים והשתמשנו בהם תקופה עד שהיא הכירה הכל ממש טוב.
יש לי עוד שני ספר נהדר בבית - אותיות במיץ שטויות (של רינת הופר) ובכל עמוד בו יש אות והמון אובייקטים שמתחילים באות הזו.
לפרפר נחמד יש די וי די שנקרא אותיות ומספרים שמעולה להכרת האותיות והספירה והמניה.
אחרי שמכירים את האותיות אפשר לעבור לצפות בבלי סודות ולשחק במשחקי ׳מה מתחיל ב...׳ מה נגמר ב... ומה מתחיל באות... אנחנו כל היום משחקים בזה בבית (סתם בדיבורים) עד שאפילו בעלי כבר יודע לענות על הכל

יש גם משחק שנקרא עת לאיית אבל זה לקצת יותר מתקדמים.

Cognates

יש לי איפשהו מין טבלה עם תמונות של מלים שהן אותו דבר בעברית ובאנגלית (דומינו, סנדויץ'..) ואז יותר קל לשלוף את האות המתאימה. נתתי לתלמידים שלי מדבקות עם אותיות בעברית והם די נהנו להדביק את האות המתאימה על כל תמונה.
אחפש את הטבלה אם תרצי, אפשר גם להסב אותה לפאוורפאוינט, פשוט נוח שיש רשימת מלים כזאת - רק מלים של אוביקטים שאפשר להצמיד להם תמונה... לקח לי לא מעט זמן להרכיב את הרשימה הזאת.
בהצלחה!

rona73

New member
נתנו לך המון רעיונות

את בארץ ביולי.יש ספרים או חוברות שאת יכולה להשיג וללמד אותה,אפילו משחקים.

1me too1

New member
לימוד אותיות בעברית

אני הכנסתי מעין חוברת עבודה לגן שאני עובדת בו, אבל זה בעיקר איך כותבים את האות, וצליל פותח
את יכולה להכנס לאתר של מכללת קיי ולחפש שם, יש להם המון חומר

למעלה