לימוד הנדסאי יש או אין בתחום הזה?

rocky222

New member
לימוד הנדסאי יש או אין בתחום הזה?

שלום רב אני מעוניין לעסוק בתחום DB זה תחום טוב? האם יש תואר הנדסאי /מהנדס בתחום ? תודה רבה להתראות

hck

New member
תחום מצויין

אבל לפי מיטב ידיעתי אין לימודי הנדסאים שמתמחים בתחום זה. התחום הכי קרוב זה הנדסאי תוכנה, אולם לא לומדים בצורה מספקת בסיסי נתונים. תבדוק טוב במכללות שמלמדות הנדסאי תוכנה, אולי ישנה מכללה שמציעה התמחות בתחום. דרך אגב, לתחום זה תצטרך ללמוד שפות תיכנות.

EmbeddedGuy

New member
תגובה

תחום ה-DataBase הוא תחום ותיק למדי אך לא נראה שהוא עומד להעלם בקרוב ולפיכך מי שעוסק בו ימצא עבודה קרוב לודאי. קח בחשבון (כפי שנאמר בתגובה אחרת) שכיום מצפים מהעוסקים בתחום DB שגם ידעו לתכנת בשפה כלשהי המאפשרת כתיבת אפליקציות ל-DB, כלומר, אתה אמור לדעת לתכנת על-מנת לעסוק בתחום ה-DB, אחת השפות הקלות יחסית ליצירת אפליקציות DB היא VisualBasic אם כי כיום כבר הרבה שפות תומכות ב-DB בקלות (למשל ++VisualC וכל השפות של NET.) עוד משהו לקחת בחשבון - אם אתה מתכוון להכנס לתחום ה-DB כדאי לדעת לפני-כן על מה בדיוק מדובר, לטעמי למשל, עיסוק ב-DB הוא די משעמם אבל כמובן שלכל אחד יש את ההעדפות שלו ומה שאני אוהב אתה לא תאהב בהכרח..
בקשר לתואר ב-DB, אני לא שמעתי על תואר כלשהו ספציפי בתחום ה-DB ולדעתי התעודות בתחום הזה מושגות ע"י השתתפות בקורסים מקצועיים במכללות המתאימות (כלומר, "לימודי תעודה" ולא "לימודי תואר").

למעלה