לימוד התורה כאלטרנטיבה לשירות בצה``ל

בינגi

New member
לימוד התורה כאלטרנטיבה לשירות בצה``ל

שוב... בגילוי לב ובכנות. השאירו לדקה את כל `הדעות המעודכנות` שלכם בצד ותביעו את דעתכם באופן כנה. ``לא מה שרוצים שתגידו...`` האם אתם דעתכם באמת איתנה שלומדי התורה אכן ידם רב להם בהגנה ובשמירה על ארצינו הקטנה.? אני מנסה בעצם להגיע לנקודה הזאת שבכל התקופות ראו היהודים בלימוד התורה את הגורם השמימי שבעצם היה אמור להיות מגן בזמנים שונים. עוד המון המון שנים לפני שקם בכלל צה``ל. והנה מלפני 61 שנה החלו בעצם להיקרות הוגי התורה ולומדיה ככאלו שמהווים נטל על האומה. כאלו שלומדים כל היום ולא עושים כלום. בדגש ע``ז שלא משרתים בצה``ל. ולא משתתפים בהגנה על המדינה וכו` ואני מבקש מראש אני אין לי כל כוונה לפתוח את נושא גיוס חרדים לצה``ל כי לא זה כוונתי בשירשור. אני שואל על המישוואה בין אלו שרואים בתורתם אומנותם כערך עליון למען המדינה לאלו שרואים בשירות את הערך העליון. מקווה שלא חינטרשתי לכם יותר מדי. שלכם בינגi...

מס` הערות

א.מה פיתאום החלטת שרק בשישים שנה האחרונות מלינים על אלה שלא הולכים לצבא?משה רבינו כבר אמר``האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?``אז כנראה שזה דבר עתיק שיש כאלה שמשרתים ויש כאלה שמשתמטים!ב.אין חרדי אחד שמאמין באמת שלימוד התורה שלו הוא תחליף לשרות צבאי כהגנה מול האויבים!אשאל אותך שאלה אחת שתוכיח זאת,מה קורה כשבחור ישיבה עוסק ולומד בתורה ולפתע טיל מסוריה יחוג מעל ראשו האם יזיז את ראשו כלפי מטה עד שהטיל יעבור מעליו או שימשיך לעסוק בתורה שמגנה עליו?נכון שיזיז את ראשו למטה למרות שלומד?זה אומר שגם הוא מבין שצריך להגן בפעולה אקטיבית ולא בלימוד תורה!ג. הסיבה שכאילו החרדים לא משרתים בצהל בגלל לימוד התורה הוא אחד השקרים הכי גדולים שקיימים בשישים שנות המדינה!החרדים לא הולכים לצבא בגלל שהם מפחדים לצאת מהגטו החרדי,הם מפחדים שכשבניהם יצאו קצת לעולם הם ימשכו אחרי החילוניים!זה הכל!כל שאר הסיבות הם שקר וכזב!מה הבעיה שילמדו תורה בכל הגילאים חוץ מגיל 18 עד 21 מי בכלל רוצה להפסיק את לימוד התורה??

לימוד לא מגן

יש רק אזכור אחד וגם לא ברור שחלק למדו תורה וחלק הלכו לצבא, ברמב"ם כתוב שכולם הולכים לצבא. אבל אני חושב שכעם, הרוח היהודית היא זו שהחזיקה אותו 2000 שנה, ולכן העם חייב לשמור על הרוח ההיא, גם במחיר של אי הליכה לצבא, וזה אומר שמי שבאמת לומד-שילמד, וכמי שלמד בישיבה הבחורים הללו הם לא כל כך רבים, ואת היתר אפשר לשלוח לצבא.

מה הקשר בכלל?

ילמדו תורה רגיל,ורק בגילאי18‎-21‎ יתגייסו!כל שאר בחורי הישיבות והאברכים משאר הגילאים ימשיכו להגות בתורה יומם וליל!מה קשור גיוס של שלוש שנים להמשך עולם התורה?

הלימוד מגן אבל

כשמגיע הרגע שיש מלחמה וצריך לצאת ולהגן על עם ישראל, קום ועשה ככל שתוכל! אם אלוקים גילגל את הדברים כך שתהיה מלחמה, סימן שזה מה שאלוקים רוצה שתעשה. וזה עוד לפני שדיברנו על אלה שהלימוד הוא רק תירוץ

יוניבי

New member
לא הולכים לצבא, כי לא סומכים על הנהגה שמתנהגת

שלא עפ"י התורה וההלכה, הרבה שנים הדבר הכעיס אותי מאוד, והייתי כבר בשלב של ממש לפני גיוס. שבסופו לא יצא לפועל מכל מיני סיבות היום אני מבין א"ז הרבה יותר, אני לא הייתי סומך על שמעון פרס שיצא למבצע ענבי זעם והקריב חיי חיילים, רק כדי לנצח בחירות, כנ"ל אהוד אולמרט,ובוודאי אהוד ברק אחד האנשים המושחתים והמטומטמים שקמו במדינת ישראל, ששם את עצמו הרבה לפני המדינה, והיום כבר יוצאים הרבה סיפורים על משה דיין שהיה לא פחות מושחת והיה מוכן להקריב חיי אדם למטרות אישיות ופוליטויות, לכן אין סיבה שחרדים יתנו את חיי בניהם בידי מושחתים

יוניבי

New member
אולי אם הייתי חי בזמן דוד המלך יכלתי להביע

דעה על מה שהיה שם אם היו ידועים לי פרטים. אך אני חי 3000 שנה מאוחר יותר, אז אם אני מקבל את מה שכתוב אני מקבל גם את הפרשנות של התלמוד לענינים אלו, אבל אני מדבר על ימינו אז בפירוש הייתי סומך על אנשים גם גדולי תורה של ימינו ולא על מושחתים שמנהלים בפועל את הענינים כאן.

אני אף פעם לא הבנתי אותם. בזכות המתגיסיים יש

להם מקום בטוח ללמוד בו. ושאני חושב על זה: בני ישראל לא נלחמו נגד פלישיתים? בני ישראל לא נלחמו נגד היבוסים? מי הפיל את חומות יריחו? אנחנו - בני ישראל. חרדים יקרים - אתם לא בני ישראל? כן אתם כן ותאמינו שאלוקים שבשמיים זוכר לכל אחד ואחד מה הוא טרם לשלום המדינה - במקרה שלכם - כלום, רק עוזרים לעצמכם - קיום מצוות לצורך סיפוק אלוקים, אבל כשזה קשור בנטילת חיים לצורך הגנת המדינה ואחיכם היהודים? אפס. אני בטוח שאם תתגייסו ואחד ממכם ייפול חס וחלילה, אלוקים שבשמים ידע להתחשבן גם על זה: הוא הרי זה ששלח אתכם להילחם, למען המולדת ואתם עשיתם כמצוותו. חז"ל אמרו על הרשע בהגדה של פסח שהרשע הוא זה שמוציא את עצמו מהכלל - זה שלא שומר על העיקר בהיהדות - ערבות הדדית. ערבות הדדית משמעה במקרה זה - אנחנו החילונים היהודים וגם הדתיים הלאומיים היהודים משרתים בצה"ל - בעצם רוב המדינה משרתת בצה"ל אבל רק החרדים לא - למה? כי הם מוציאים את עצמם מהכלל ופוסלים את העיקר ביהדות - ערבות הדדית. ורק שתבינו, אנוכי בסך הכל מסורתי חילוני בן 16 וחצי, וכבר בגיל כזה התברכתי להבין עד כמה אתם שוגים ויוצאים כנד אומה שלמה ומחריבים אותה מבפנים, כן אתם חרדים, אתם.

עירבבת פוליטיקה והשקפה בלי קשר.

גם לדוד המלך היה צבא. בנחיצות מעורבות גשמית והשתדלות בסיסית אין חולק! אבל תמיד לצד אלה שלחמו בשדה הקרב היה את אותם משכימי בית המדרש שתורתם אומנותם. לדאבונינו הצבא נהפך לחממה של הפקרות רוחנית פריקת עול שליהודי אמיתי אין מה לחפש שם ומכאן ההימנעות מגיוס לצבא השמד.

למעלה