לימוד וויקה

תמיר302

New member
לימוד וויקה

שלום, רציתי לשאול אם מישהו יוכל להפנות אותי למקור טוב ללימוד וויקה? באינטרנט אני לא מצליח למצוא חומרים מספיק איכותיים, וכרגע אני לא יכול להשיג ספרים בנושא (ספרים כאלה אפשר להשיג רק בקיטרו הבנתי...). בתודה, תמיר

TheBlueOne

New member
ברוך הבא!!! ../images/Emo24.gif

אתה מוזמן להוריד ת'נעליים (אלא אם כן צעדת הרבה
) להתרווח ולהירגע. החורף אומנם הגיע
אבל אצלנו חמים ונעים
. קודם כל- חלקינו וויקאנים, כך שאתה מוזמן לשאול, להתעניין ולשתף
. קישורים לאתרים מומלצים בנושא (אשר ניתן לסמוך עליהם ולהסתמך עליהם כמקור מהיהמן) אתה יכול למצוא בקישוריה. כמו כן באזור המאמרים, תוכל למצוא מאמרים מבית היוצר של חברי הפורום. ברוך הנמצא & Merry Meet !

windflute

New member
עוד מקור

אני לומדת גם מהאתר הזה שבו יש קורסים בוויקה קורליאנית. הקורסים די מעמיקים, ובנויים בצורה טובה, כולל תרגילים. חשוב לזכור שמדובר שם על זרם מסויים אחד בוויקה, ואתה לא צריך להתבסס עליו כחומר בלעדי. כבכל קריאה של חומר - קח רק מה שנכון לך ומתאים לדרך שלך. בברכת "עשה מה שליבך חפץ" windflute

תמיר302

New member
איזה קטע

גם אני נרשמתי השבוע לקורס של האתר הזה... תגידי, הקורס באמת מעמיק ויעיל? כי בד"כ קורסים בחינם באינטרנט נוטים להיות שטחיים למדי...

windflute

New member
מצאתי אותו... מספק

ברור שהם לא יכולים להכניס המון המון חומר לכל שיעור, אבל הם מצליחים לדחוס בכמה עמודי אינטרנט די הרבה חומר ובצורה מאוד מובנית. אה, ותתעלם מההקדמה של הקורס - כמו כל מישהו שעושה משהו גדול, הם רוצים שקודם כל תלמד עליהם. אני מצאתי את זה חסר תועלת ומשעמם מאוד, אפשר לעשות את הבחינה בסוף ההקדמה עם "חומר פתוח" ולהצליח, למרות שאני נכשלתי בה :) (שים לב שאם יש לך 2 טעויות ומעלה אתה נכשל בבחינה) החל מהשיעור הראשון ואילך - חומר מעניין ומעמיק אם כי כאמור דוגל בדרך מסויימת אחת, שלאו דוקא מסכימה עם זרמים אחרים. טוב, זמן לעשות את הבחינה של שיעור 3... כיף. Wind

windflute

New member
אה, ויש גם מנחים אישיים...

כן כן, באמת משקיעים בך בבית-הספר הזה. אתה בוחר (שוב, בחינם) מנטור אישי והוא מפקח על ההתקדמות שלך. אתה מוזמן לשאול אותו שאלות במייל, להכיר אותו ולחלוק חוויות (המנטורית שלי ביקשה ממני לכתוב משהו על איך היגעתי לוויקה בתור תחליף לבחינה בה נכשלתי. חמודה :) ). רוב המנטורים הם מארה"ב ועוסקים הרבה שנים בוויקה (יש להם איזה תואר Clergy או שניים) והם אנשים מעניינים וטובים. עוד משהו טוב זו עזרה אונ-ליין (למרות שהיא בדרך כלל לא מאויישת) - אם יש לך שאלות תוך כדי לימוד אמור להיות מישהו בהיכון לענות לך. לפעמים יש, וזה נחמד ועוזר. בקיצור - ככל שאני מדברת יותר אני מבינה שזה אחלה אתר. תהנה מכל רגע, windflute

תמיר302

New member
אחלה תודה

רק שזה די מעצבן שצריך לחכות חודש עד לשיעור הבא...במיוחד בשיעור הראשון (בו אני נמצא) כשהם לא נתנו תרגילים מסובכים במיוחד... אבל טוב נו...סבלנות זו מילת המפתח

עשיתי חלק מהקורס הזה

עד השיעור ה-5 או ה-6, לפני קצת יותר משנה (ואז נמאס). זה טוב אולי כדי לקבל רקע כללי בויקה, אך זה לא תחליף כלל ועיקר ללימודים רציניים יותר. אני לא רוצה לפגוע כאן באף אחד, אבל תואר ה- First Degree שלהם נראה לי דומה מדי לתואר ראשון מאונ' לטביה. למה? 1) אין להם שום דרך, אבל שום דרך, לדעת שהחניך גם מיישם באופן פיזי את התרגילים. כדי להיות ויקני, לא מספיק לדעת, צריך גם לעשות. אני די בטוח שרבים עושים את הבחינות וקוראים את השיעורים (שהם בחלקם גם מעניינים ומוסיפים), אך לא מבצעים את התרגול, מכל סיבה שהיא. 2) חניכה עצמית? חניכה דרך האינטרנט? נו באמת. אני בהחלט מבין ומקבל Self Dedication, אך חניכה עצמית? זה אבסורד. זה לא בא להגיד שחניכה ע"י מישהו אחר היא משהו שאי אפשר בלעדיו, אבל כאשר היא עשויה כמו שצריך, היא משמשת בעצם מעין "בקרת איכות". לא אידאלי, אבל זה מה יש. מה שכן, מי שבאמת לומד ומתאמץ, קצת יותר מחצי שנה בקורס עם בחינה אמריקאית בסוף כל שיעור, האלים כבר "יחנכו" אותו. הוא ירגיש בזה. שוב סעיף זה גם נוגע לבעיה שלי עם סעיף 1. לדעתי הם מחלקים תארים סתם. ועוד כמה דברים ספציפיים על ה- WitchSchool: 3) משהו שם מסריח, לפחות לי. כל המרדף הזה אחרי תארי Clergy שונים ומשונים, שבארה"ב אפשר להשיג ממש כמו שאפשר להשיג תארים מאונ' לטביה, לדעתי קצת, ואפילו יותר מקצת, "חוטאת" לרוח הויקה המסורתית. גם כל הלבוש שלהם, עם ה"שאלים" וה- Badges, מזכיר לי יותר כמרים בכנסיה אנגליקנית, מאשר טקסים ויקאנים. לזכותם ייאמר, כי החומר בשיעורים שלהם מעניין (אפילו שהוא לא מעמיק במיוחד), ויש להם קורסים נוספים מעניינים (למי שמשלם. כן, כן. אני שילמתי. את התמורה לכסף בהחלט קיבלתי, על זה אני לא מתלונן). בתור ידע כללי, לא יזיק. בזמנו בפורום של וואלה גם עלה הנושא של WitchSchool, ואני זוכר שלא הייתה יותר מדי התלהבות. אז לסיכום: מה ללמוד מהם? יש בהחלט. אפשר ללמוד. יש להם לא מעט דברים טובים ומעניינים. ממה להזהר? מכל הסחרחורת שמקבלים מתארי 1st Degree, 2nd או 3rd וגם מכל העסק של ה- clergy (כמו שאמרתי, לדעתי זה רחוק מהמסורת הויקאנית). אז מה חשוב? ללמוד מאוד מקורות ועוד מקומות.

windflute

New member
חלק מדבריך לא הבנתי, ודעתי האישית

ברכות וחיבוקים, כתבת: "אני בהחלט מבין ומקבל self dedication אבל חניכה עצמית?" אני לא מבינה מה ההבדל בינהם (מלבד השפה שבה זה כתוב :) ) חוצמזה, נראה שהאפשרות היחידה (כמעט) לוויקאני מישראל היא חניכה עצמית בכל מקרה, והשוני כאן הוא שלא כמו למידה מספר (שבסופו כמובן טקס חניכה עצמית וכיוב'), ב-Witchschool יש לך הרגשה של התקדמות (הלינקים נפתחים לפי ההצלחה בבחינות), של שיתוף (קבוצת לימוד ב- Yahoo), ושל הדרכה אישית (מנטורים שמתכתבים איתך במייל). המילה "תואר" כאן, לדעתי, ניתנה בשביל לתת לתלמיד הרגשה טובה. לתלמיד בלבד. הרי ברור ששום מדינה לא תתחשב בתואר ראשון בלימודי וויקה (במיוחד לא ישראל), גם אם למדת באוניברסיטה אמיתית ולא וירטואלית. העניין הוא שהשלמת מסכת לימודים ומגיע לך להרגיש שעשית משהו. גם תארים מתקדמים יותר נבראו לדעתי למטרה זו בלבד. הם לא מצפים שתתגאה בפני הדר' לפילוסופיה שלך יש תואר שני בוויקה.. גם עניין המסחרה הוא בדיוק לצורך זה - לתת לך הרגשה ממשית יותר של עשייה ושיתוף. האמריקאים אוהבים לייצר מיליון מוצרים נלווים (תרבות הצריכה) לכל דבר. זה לא מזיק כל עוד זה לא הופך למטרה בפני עצמה, וב-witchschool זה נסבל בהחלט. אתה לא חייב להתייחס אפילו לפירסומים על סמלים וחולצות למכירה. ואם כבר - אתה גם לא חייב להתייחס לתארי הכהונה, לשמות המנהיגים, ולהיררכיה שהם המציאו לעצמם. יש לך כאן מקור מידע טוב (לטעמי) בנושא שאתה מעוניין ללמוד, והרבה אנשים שמתגייסים בחינם כדי לעזור לך ללמוד ולענות על השאלות שלך, בלי לדרוש שתהפוך למפיץ שלהם או שתקנה חולצה :). בקיצור - אפשר ללמוד ב-witchschool בלי להפוך לוויקאני קורליאני מסור, בלי לקנות שאל ובאג', בלי לזכור אף שם של אף כוהן גדול (נו, טוב, צריך להעתיק קצת בשביל הבחינה הראשונה), ובלי לשלם אגורה. אני, על כל פנים, נהנית מאוד מהמשאב הזה. שיהיה יום קסום לכולכם, ואהבה, Windflute

windflute

New member
לא

אני תלמידה-לא-משלמת ופשוט לחצתי על האייקון ובחרתי מנטור, ובאותו יום קיבלתי מייל הכרות. בעיקרון - כמו שהבנתי מהמודרטור של הקבוצה ביאהו, לקורס הבסיס, סטודנטים חופשיים (כמונו) לא אמורים לקבל מנטור אישי אלא להרשם לקבוצה, שבה יש מיליון מנטורים מרחפים. בכל זאת, אם זה חשוב, אפשר לקבל מנטור אישי אם שולחים מייל ל[email protected] לי יש מנטורית שהיא גם מרחפת בקבוצה ביאהו, ולכן אני נהנית משני העולמות :) בהצלחה. Windflute

L e s t a t

New member
הקדשה=Dedication, חניכה=Initiation

לעניות דעתי, מונח ההקדשה מתייחס לטקס שבו המאמין מקדיש עצמו לפולחן האל והאלה וכל היוצא בזה (בתום ה"שנה ויום" הזכורים?), הטקס יכול בהחלט להתבצע ע"י אותו המאמין לבדו ומרגע זה ואילך הוא סוליטרי (או לפחות עד שיתקבל לאסיפה מאורגנת). זאת בעוד שחניכה (Initiation) היא יותר דרך מסורתית בשיטה המבוססת על שלוש דרגות ובאופן המסורתי טכסיה נערכים באסיפה ולא ע"י יחיד החונך את עצמו ומעלה עצמו בדרגה. אילן, אם אני טועה אתה מוזמן לתקן.

windflute

New member
או לחילופין..

לפי כמה ספרים ללימוד וויקה 101, הקדשה היא הפעולה שאתה מבצע בתחילת הדרך. טקס המצביע על כוונתך ללמוד להתפתח וכו' בדרך הוויקה, וחניכה זה הטקס שאתה מבצע בסוף ה"שנה ויום" שבו אתה מכריז על עצמך כמכשף (או איך שאתה רוצה לקרוא לזה). בכל מקרה, אחרי שהבנתי את ההבדל בינהם, בהמשך להודעתי הקודמת - התכוונתי שבישראל את שני הטקסים סביר שתבצע בצורה סוליטרית. אילן - נשמח לדעת למה בדיוק התכוונת..

למעלה