עשיתי חלק מהקורס הזה
עד השיעור ה-5 או ה-6, לפני קצת יותר משנה (ואז נמאס). זה טוב אולי כדי לקבל רקע כללי בויקה, אך זה לא תחליף כלל ועיקר ללימודים רציניים יותר. אני לא רוצה לפגוע כאן באף אחד, אבל תואר ה- First Degree שלהם נראה לי דומה מדי לתואר ראשון מאונ' לטביה. למה? 1) אין להם שום דרך, אבל שום דרך, לדעת שהחניך גם מיישם באופן פיזי את התרגילים. כדי להיות ויקני, לא מספיק לדעת, צריך גם לעשות. אני די בטוח שרבים עושים את הבחינות וקוראים את השיעורים (שהם בחלקם גם מעניינים ומוסיפים), אך לא מבצעים את התרגול, מכל סיבה שהיא. 2) חניכה עצמית? חניכה דרך האינטרנט? נו באמת. אני בהחלט מבין ומקבל Self Dedication, אך חניכה עצמית? זה אבסורד. זה לא בא להגיד שחניכה ע"י מישהו אחר היא משהו שאי אפשר בלעדיו, אבל כאשר היא עשויה כמו שצריך, היא משמשת בעצם מעין "בקרת איכות". לא אידאלי, אבל זה מה יש. מה שכן, מי שבאמת לומד ומתאמץ, קצת יותר מחצי שנה בקורס עם בחינה אמריקאית בסוף כל שיעור, האלים כבר "יחנכו" אותו. הוא ירגיש בזה. שוב סעיף זה גם נוגע לבעיה שלי עם סעיף 1. לדעתי הם מחלקים תארים סתם. ועוד כמה דברים ספציפיים על ה- WitchSchool: 3) משהו שם מסריח, לפחות לי. כל המרדף הזה אחרי תארי Clergy שונים ומשונים, שבארה"ב אפשר להשיג ממש כמו שאפשר להשיג תארים מאונ' לטביה, לדעתי קצת, ואפילו יותר מקצת, "חוטאת" לרוח הויקה המסורתית. גם כל הלבוש שלהם, עם ה"שאלים" וה- Badges, מזכיר לי יותר כמרים בכנסיה אנגליקנית, מאשר טקסים ויקאנים. לזכותם ייאמר, כי החומר בשיעורים שלהם מעניין (אפילו שהוא לא מעמיק במיוחד), ויש להם קורסים נוספים מעניינים (למי שמשלם. כן, כן. אני שילמתי. את התמורה לכסף בהחלט קיבלתי, על זה אני לא מתלונן). בתור ידע כללי, לא יזיק. בזמנו בפורום של וואלה גם עלה הנושא של WitchSchool, ואני זוכר שלא הייתה יותר מדי התלהבות. אז לסיכום: מה ללמוד מהם? יש בהחלט. אפשר ללמוד. יש להם לא מעט דברים טובים ומעניינים. ממה להזהר? מכל הסחרחורת שמקבלים מתארי 1st Degree, 2nd או 3rd וגם מכל העסק של ה- clergy (כמו שאמרתי, לדעתי זה רחוק מהמסורת הויקאנית). אז מה חשוב? ללמוד מאוד מקורות ועוד מקומות.