לימוד יפנית למתחילים!!!

MOVEREP

New member
לימוד יפנית למתחילים!!!

שלום לכולם, איזה פורום נהדר. האמת היא שפעם ראשונה שאני רואה את הפורום הזה. זה פורום חדש? ובכן הפעם האחרונה שהייתי בשיעור ביפנית זה היה שיעור ראשון ואחרון. זה היה במוזיאון טיקוטין בחיפה. נורא נלחצתי, הייתה גם מורה גרועה שלא ממש הסבירה טוב מה גם שהסבכתי עם כל נושא הכתיבה וכל זה, כאשר אני חשבתי שעדיף כמובן ללמוד דיבור יותר מאשר כתיבה. למרות ששניהם מאוגדים זה בזה. שאלותיי הן: א. האם יש ספר טוב ללימוד יפנית למתחילים עם קלטות וכל זה ולאיזה רמה הוא מביא אותך? ב. האם יש לימודי יפנית בחיפה חוץ ממוזיאון טיקוטין? SAYONARA משה

מורן 1986

New member
קודם כל - ברוך הבא לפורום

צר לי לאכזב אותך כי אין לי תשובות לשאלות שלך חוץ מהשאלה אם זה פורום חדש- אז כן זה פורום חדש אני מקווה שלמישהו אחר תהיה תשובה

קוכולין

New member
נסה באוניברסיטת חיפה

קשה לי להאמין שאין שם קורס ביפנית, וקורסים כאלה בדרך כלל פתוחים לקהל הרחב. אתה יכול להתקשר לאוניברסיטה ולבדוק- הרמה באוניברסיטאות צריכה להיות גבוהה, ולקורס מתחילים לא צריך ידע מוקדם.

neko

New member
בשגרירות יפן אמרו שיש בחיפה

ובטכניון, וכמובן בטיקוטין. ד"א, הוספתי ללוחות את האו"פ ואת טיקוטין. אם מישהו מכיר עוד מקומות - מוזמן להוסיף.

MOVEREP

New member
בטכניון? לא ייתכן

מאחר וטכניון זה מוסד אקדאמי ללמוד מקצועות ההנדסה וכו'. האם תוכל לברר את זה? חוץ מזה האם יש לך ספר טוב שאתה יכול להמליץ עליו ללימוד יפנית עם קלטת או משהו כזה וכמו כן איפה רוכשים אותו? תודה

neko

New member
1. יש דבר כזה שנקרא "קורסי בחירה".

חבר שלי למד הנדסה בטכניון והספיק לקחת (בין השאר) גרמנית, טניס, רכיבה על סוסים ו"כלי התזמורת". אני לא אתפלא אם יש להם גם יפנית (חוצמזה, זה מה שאמרו לי בשגרירות יפן, אז כנראה שיש להם מקור כלשהו). 2. לא ניסיתי ערכות לימוד כאלה, אבל אני בטוח שבאמאזון ודומיו תמצא המון, ותוכל להסתמך על הRATING שנתנו להם: קישור לעמוד הרלוונטי. הערכות הללו ד"א לא מספיקות ללמוד לעומק את השפה (כי הם בעיקר עוסקים במשפטי תיירים\עסקים), אבל הם טובים לתרגול מבטא (ואפשר לשמוע תוך כדי נהיגה\נסיעה, שזה בכלל מעולה), ומהווים בסיס טוב להמשך.

MOVEREP24

New member
Neko יקר

אז ככה: קודם כל אבדוק, אני סקפטי. אבל שמעתי היום שיש גם באוניברסיטה הפתוחה. אם זה יפתח זה כבר נושא אחר, כי הביקוש שואף לאפס...לצערי. הסכלתי בקישור שנתת. שאלתי היא מה לגבי הספרים שיש לנו בארץ ללימוד יפנית וכל זה, לא לספרים מאמאזון וכו'. תודה

Ray girl

New member
כל המקומות האלה

מתאימים גם לילדה בת 12 וחצי שלא יודעת כלום ביפנית?

neko

New member
אם את רצינית ובאמת רוצה ללמוד,

אני לא חושב שזאת תהיה בעיה. אבל מדובר בד"כ בקורסים די יקרים (אם כי יתכן שבאוניברסיטאות אפשר להכנס חינם או מאד בזול).

Ray girl

New member
אני רצינית

אבל השאלה עם הם יקבלו אותי, גי נראה לי שאני עוד יחסית צעירה?

neko

New member
תלוי על מה מדובר. אם מדובר על

קורסים של ברליץ ושל האו"פ, הם ישמח להרוויח עוד כסף (הרבה כסף) ולא אכפת להם כ"כ אם את משקיעה או לא. אם מדובר בלהגיע לאוניברסיטה בתור שומעת חופשית שצריכה לקבל אישור מראש, אולי יעשו לך קצת בעיות, אבל בסה"כ אני די בטוח שהם רק יתגאו בתלמידים צעירים ובעלי פוטנציאל. ואם לא צריך להרשם לשמיעה חופשית, בכלל לא תהיה בעיה.

Ray girl

New member
כמו שאתה יודע...

אני בעלת קליטה קשה מאוד כל כך קשה עד שלא הבנתי מה אתה מנסה להגיד לי...

neko

New member
'קיצר, לא נראה לי שתהיה בעיה.

לכי על זה, ותתחילי מהאוניברסיטה הקרובה למקום מגוריך, כי זה בד"כ חינם\זול.

neko

New member
סביון זה ביהוד, נכון?

למיטב ידיעתי, רק אוניברסיטת ת"א ובר אילן. הבעיה העיקרית בללמוד דברים בגיל 12, זה שקשה להתנייע...

Ray girl

New member
סביון זה ליד יהוד, למען האמת

ולא הבנתי מה הבעיה בגיל 12?

neko

New member
שאין לך כ"כ איך להגיע לבר-אילן,

למרות שזה פחות מ10 דקות נסיעה ממך...

Benjamin Turner

New member
הלאה הסקפטיות../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

בהחלט קיים בטכניון קורס יפנית למתחילים, ואם תקליק כאן, תבחר בלשונית "חיפוש מקצועות" ותזין את המספר 324602 תוכל למצוא פרטים עליו. אגב, בטכניון נלמדים קורסים שונים ומשונים, החל מקורס אספרנטו, עבור דרך קורס אייקידו וכלה בקורס "מדע בדיוני בקולנוע". צריך לפצות איכשהו את החשמלטורים, אתה יודע...
נ.ב. קיימים גם קורס "מבוא לתולדות יפן המסורתית" (הזן את המספר 324219 באופן שתואר לעיל) וקורס "יפן המודרנית" (שמספרו 324220 ואשר לא יילמד בסמסטר הקרוב), למקרה שאתה מתענין

neko

New member
MOVEREP - תשכח מזה...

נתקלתי בארץ רק בשיחון של "שיחוני זק", מעולם לא בערכה ללימוד יפנית (אבל לא חיפשתי מעבר לכמה סטימצקי וצומת ספרים, אז יש מקום לתיקונים).

למעלה