לימוד למתמטיקה 5 יח"ל

פורטיו

New member
לימוד למתמטיקה 5 יח"ל

אני בכיתה י"ב לומד למתמטיקה 5 יח"ל, בעיקר לבד. יש לי המון נושאים ללמוד ונושאים כבדים כגון גיאומטריה אנליטית, וקטורים, פונקציות מעריכיות ולוגריתמיות, חדו"א, אינדוקציה וכו'. עכשיו יש לי כמעט את כל הספרים של בני גורן ואני לומד מהם. הבעיה היא שאני די הולך לאיבוד בכמות הספרים. הבגרות היא בעוד 4 חודשים אבל המתכונות יתחילו בעוד 3 חודשים. איך להספיק, כמה שעות להקדיש ביום... וגם יש לי בעיה כשאני פותח את הספר, אני פשוט פותר את כל התרגילים באותו נושא ויוצא שאני מתעכב על נוסחא אחד כמה ימים... ועד שאני אגיע לרמה של בגרות זה יקח לנצח... איך אפשר לעשות סלקציה של תרגילים כי אם לפעמים אתה מדלג על יותר מדי אז בסוף אתה נתקע וחוזר אחורה...

לימוד שינון חזרה

קודם כל יש לבדוק את כל כמות החומר, לחלק אותה באופן שווה, כדאי בעזרת מישהו שמבין במתמטיקה של 5 יחידות, ויכול להגיד כמה זמן לוקח לכל נושא. הזמן שמוקצב לתרגול - לעשות כמה תרגילים מאותו סוג, אם זה קל - לעבור הלאה לקשים יותר ושוב לפתור כמה תרגילים מאותו סוג. לא כדאי לדלג סתם, כי באמת מגיעים לנקודה בה התרגילים קשים יותר ויוצא שהזמן שהרווחת קודם, מפסידים ויותר, כי יש גם עגמת הנפש. רצוי מאד לא לעבוד סתם כך על התרגילים אלא לבקש מהמורה, שתעזור לך להתארגן עם זמנים ולנסות לעמוד בהם. להחליט גם כמה זמן לשבת כל יום על תרגול.

למעלה