לימוד מאורגן של יפנית

בני טד

New member
לימוד מאורגן של יפנית

אני, בעיקרון של דבר אדם די אוטודידקטיבי: כך למדתי את השפה האנגלית והצרפתית ואפילו את התואר העברתי בלימוד עצמי למדי. עם היפנית נראה לי שזה הולך להיות קצת יותר קשה. איפה ניתן ללמוד באופן מאורגן, יעיל וזול יחסית את השפה? מכונים פרטיים ללימוד שפות כמו ברליץ או לרר או שאולי כדאי ללמוד את זה כתואר באוניברסיטה?

MaNitma

New member
ברליץ יוצא יקר יחסית

כששאלתי הם אמרו לי 4000 ש"ח לקורס של יפנית בסיסית. כששאלתי מה זה יפנית בסיסית אז הם אמרו שזה המינימום שצריך כדי להסתדר בתור תייר ביפן. זה יוצא משהו כמו 15 מפגשים אני מניח אז זה יוצא כמעט 300 ש"ח למפגש. לעומת זאת יש מורים פרטיים אפקטיביים לא פחות ב-100 ש"ח לשעה. בלוחות הפורום אתה יכול למצוא פרטים על מורים ומקומות לימוד אחרים. מלבד זאת תמיד אפשר ללמוד מהאינטרנט.

אולי תנסה...

להיות שומע חופשי באוניברסיטה שבה מלמדים יפנית. אם אתה אחד שלומד לבד בקלות ולא צריך את התמריץ של הציון בסוף הקורס - זה יכול להתאים לך. עד כמה שאני יודעת אפשר להיות סטודנט חופשי בחינם, רק צריך לבקש את רשות המורה (אבל כדאי לברר את הפרוצדורה באמצעות טלפון למזכירות החוג באוניברסיטה הקרובה למקום מגוריך).

neko

New member
באוניברסיטה ניתן ללמוד יפנית כחלק

מהחוג ללימודי מזרח אסיה. אם הבנתי נכון, הם לומדים קורסים רבים בנושא תרבות והיסטוריה של המזרח הרחוק, ובמשך כל שלושת השנים של התואר עושים במקביל גם קורס אחד ארוך (שמחולק ודאי לקורסים בני סמסטר) בשפה מזרחית לפי בחירה (יפנית, סינית, קוריאנית וכד').

stamexad

New member
בקשר ללימוד באוניברסיטה

באוני' ת"א השפות המוצעות בחוג ללימודי מזרח אסיה הן יפנית, סינית, הודית וסנסקריט. צר לי לאכזב, אבל לא סביר להניח שיאשרו לך לשבת בקורס יפנית כשומע חופשי. בתור סטודנט אני יכול להגיד לך שהכיתות צפופות, ויש גם כך יותר מדי תלמידים בשביל שיעור שפה, שבו קבוצות קטנות עדיפות. כן ניתן להירשם לקורס יפנית באוני' וזה אכן יוצא זול מאשר כל אותם מכונים ללימודי שפות. הלימוד גם מתבסס על הענקת כלים שיאפשרו לך לימוד עצמי. בהצלחה, בכל מקרה.

shocron

New member
לימוד באוניברסיטה

אני באותה סירה האם ביררת כבר לגבי הרשמה לקורס באונ' אולי תוכל להתקשר אלי 055-669550 כדי שנוכל להצליב אינפורמציה תודה שחר

למעלה