לימודי מוסיקה
שלום, באמת, כפי שכבר ענו לך רבים וטובים ממני - לימודי מוסיקה הם תחום רחב ולא מאוד זול, ולכן כדאי לדעת בדיוק מה אתה מנסה להשיג באמצעותם. בתור מוסיקאי שנגע באופן מקצועי בתחומים הבאים - ג'אז, קלאסי ורוק, תרשה לי לעשות לך קצת סדר בבלגאן: האקדמיות למוסיקה (ובכללן החוגים למוסיקולוגיה בבר-אילן ובחיפה, וכן המגמה למוסיקולוגיה באקדמיה בת"א) עוסקות רובן ככולן במוסיקה אמנותית, כלומר מוסיקה קונצרטנטית, בין אם היא קלאסית, מודרנית, או "נגועת" אלקטרוניקה. (נכון, יש את היוצא מן הכלל שזו התוכנית של רימון והאקדמיה בירושלים אבל כבר דיברו על זה אז אני לא ארחיב). אם אתה לא מתכוון להתמקצע על כלי מסויים אלא רוצה לרכוש ידע תיאורטי ועיוני נרחבים - הייתי ממליץ על החוגים למוסיקולוגיה. אם אתה מתכוון להתמקצע על כלי "קלאסי" (כלומר קלרינט וכיו"ב), לך לאקדמיה למוסיקה. הם משוועים לנגנים שאינם פסנתרנים או כנרים
אם אתה מתכוון להיכנס לתעשיית המוסיקה הפופולרית כמבצע - לך לרימון. זה בי"ס מצויין ל-performance, נשען באופן בולט על ג'אז ומוסיקה קלה. אם אתה מתעניין בתחום היצירה וההפקה של מוסיקה (לא בהכרח אלקטרונית, אלא פשוט שנוצרת באולפן הביתי מבוסס-המחשב) - תברר מה קורה ב-Muzik, אתה תופתע לראות את תכנית הלימודים. אם אתה נמשך לתחום הטכני, כלומר סאונד, הגברה וכיו"ב - תפנה לבי"ס סאונד או לבי"ס הד. בכל מקרה, למאמר מקיף (ולא מוטה...) בקשר לסוגיות הנ"ל הייתי ממליץ לך להיכנס ללינק הבא: http://www.muzik.co.il/news.asp?type_id=449&news_id=856&archive=true אמנם ההוצאה היא של Muzik אבל התוכן כללי ואינו מהווה המלצה ללמוד אצלנו. בהצלחה!