לימוד מוסיקה

עטלף77

New member
לימוד מוסיקה

שלום לכולם, בזמן האחרון אני מתלבט האם הכיוון שלי בחיים הוא ללמוד מוסיקה. יש לי רקע בתחום (9 שנים של לימוד קלרינט, נגינה על סקסופון גיטרות ועוד) וגם עשיתי בגרות במוסיקה (
). רציתי לשאול קודם כל איפה אפשר בארץ ללמוד מוסיקה? ושנית, עם איזה ידע בסיסי אני צריך להיות כדי בכלל לחשוב על זה? איזה רמה של תאוריה? סולפז'? רמה בנגינה? וכו' תודה רבה מראש

Molchansky

New member
זה תלוי

איזה כיוון של לימודים אתה מחפש? אוניברסיטה? שיעורים פרטיים? כיוון של ביצוע? הלחנה? מוזיקה קלאסית? ג'אז?

עטלף77

New member
אני מחפש כיוון רציני... אוניברסיטה

אממ... בקשר לכיוונים עצמם אני לא מכיר כ"כ. בוא נגיד שביצוע והלחנה מעניינים אותי כרגע

Molchansky

New member
אוניברסיטה

הדרישות קבלה משתנות מאקדמיה לאקדמיה בכל אופן יש את האקדמיה באוניברסיטת תל-אביב יש את האקדמיה של אוניברסית ירושלים ויש את האקדמיה של אוניברסיטת בר-אילן לגבי סולפג' אם אני לא טועה גם במגמות הביצוע יש צורך בסולפג' ומבחני קבלה בשמיעה שירת תווים, זיהוי מרווחים, הכתבות, זיהוי מהלכי אקורדים, זיהוי אקורדים וכו'. לגבי תיאוריה, יש צורך בידע בסיסי כולל הרמוניה מסורתית. בכל אופן אני ממליץ לך לשלוח אי-מייל, או לגשת לאקדמיות ולקבל מהם דף עם תנאי הקבלה המלאים לכל מגמה.

urmey

New member
בתור בוגרת בר אילן

יש דגש די גדול על הקטע התיאורטי. אם אתה בקטע של הלחנה וביצוע לדעתי הכוון הרצוי הוא דווקא רימון.

Molchansky

New member
אממ..

המבחן קבלה של בר-אילן בצד התיאורטי הרבה יותר קל מהמבחנים של ירושלים ותל-אביב יצא לי לראות את המבחנים ב-3 המקומות. אני לא יודע איך הרמה בבר אילן כי לא למדתי שם. לגבי רימון, זה אחד המקומות הכי לא רציניים (מבחינת מוזיקה קלאסית) שיצא לי לראות ובכלל לא אהבתי את הגישה שם, יצא לי לדבר עם המנהל וכמה מהמורים שם, לא אהבתי.

urmey

New member
וזו בדיוק השאלה הנכונה שצריך לשאול.

מה הכוון? מוסיקה קלאסית? - כנראה תתאים האקדמיה. מוסיקה עכשוית וג'אז? - כנראה רימון. מוסיקה אלקטרונית? - כנראה MUZIK. תירפיה במוסיקה (כתואר שני) או תואר שני מחקרי מוסיקולוגי או אנתרופולוגי, בר- אילן. את השאר אני לא מכירה. בהצלחה.

בכל מקרה

את הדרישות לאקדמיה בת"א אפשר למצוא באתר האקדמיה שבתוך אתר האוניברסיטה.

dombi7

New member
לא הכי מדוייק

לא חייבים ללכת לרימון כדי ללמוד ג'ז... באקדמיה בירושלים יש גם את המסלול הרב תחומי, שחובק בתוכו את הסגנונות שהם מחוץ לקלאסי. כלומר ג'ז בעקיר אבל לא רק. וגם במוזיקה אלקטרונית אפשר לבוא וללמוד אצל מנחם צור או צבי אבני בירושלים, אפשר גם ללכת למוסררה, יש הרבה מקומות. זה לא כל כך חתוך כמו שאת אומרת. חוץ מזה ממה שאני הבנתי מחבר שלמד בבר אילן, הכל שמה זה רק תיאוריה, אין שמה בכלל ביצועולדעתי ללמוד כל היום רק תיאוריה זה לא הכי רציני. בכל מקרה אני יכול להגיד לך שהרמה מבחינת תאוריה בתל אביב היא ההכי גבוה והרמה די מורמת לעומת ירושלים ששמה הדרישות פחות תובעניות ואפשר גם לעשות מכינה בקיץ כדי לגשר את הפער.

muzik school

New member
לימודי מוסיקה

שלום, באמת, כפי שכבר ענו לך רבים וטובים ממני - לימודי מוסיקה הם תחום רחב ולא מאוד זול, ולכן כדאי לדעת בדיוק מה אתה מנסה להשיג באמצעותם. בתור מוסיקאי שנגע באופן מקצועי בתחומים הבאים - ג'אז, קלאסי ורוק, תרשה לי לעשות לך קצת סדר בבלגאן: האקדמיות למוסיקה (ובכללן החוגים למוסיקולוגיה בבר-אילן ובחיפה, וכן המגמה למוסיקולוגיה באקדמיה בת"א) עוסקות רובן ככולן במוסיקה אמנותית, כלומר מוסיקה קונצרטנטית, בין אם היא קלאסית, מודרנית, או "נגועת" אלקטרוניקה. (נכון, יש את היוצא מן הכלל שזו התוכנית של רימון והאקדמיה בירושלים אבל כבר דיברו על זה אז אני לא ארחיב). אם אתה לא מתכוון להתמקצע על כלי מסויים אלא רוצה לרכוש ידע תיאורטי ועיוני נרחבים - הייתי ממליץ על החוגים למוסיקולוגיה. אם אתה מתכוון להתמקצע על כלי "קלאסי" (כלומר קלרינט וכיו"ב), לך לאקדמיה למוסיקה. הם משוועים לנגנים שאינם פסנתרנים או כנרים
אם אתה מתכוון להיכנס לתעשיית המוסיקה הפופולרית כמבצע - לך לרימון. זה בי"ס מצויין ל-performance, נשען באופן בולט על ג'אז ומוסיקה קלה. אם אתה מתעניין בתחום היצירה וההפקה של מוסיקה (לא בהכרח אלקטרונית, אלא פשוט שנוצרת באולפן הביתי מבוסס-המחשב) - תברר מה קורה ב-Muzik, אתה תופתע לראות את תכנית הלימודים. אם אתה נמשך לתחום הטכני, כלומר סאונד, הגברה וכיו"ב - תפנה לבי"ס סאונד או לבי"ס הד. בכל מקרה, למאמר מקיף (ולא מוטה...) בקשר לסוגיות הנ"ל הייתי ממליץ לך להיכנס ללינק הבא: http://www.muzik.co.il/news.asp?type_id=449&news_id=856&archive=true אמנם ההוצאה היא של Muzik אבל התוכן כללי ואינו מהווה המלצה ללמוד אצלנו. בהצלחה!

למעלה