לימוד מילים בעברית?

Siroi3212

New member
לימוד מילים בעברית?

שאלה בעיקר למי שנבחן במועד אוקטובר האחרון..
המורה בקורס המליץ לא ללמוד מילים בעברית וטוען שההשקעה מבחינת כמות הזמן שבסוף מסתכמת ב 2-3 שאלות היא לא רלוונטית ואין צורך ללמוד מילים,
למי שנבחן באוקטובר - הרגשתם שזה פגע בכם מי שלא למד? מה ממליצים?

המדריך שלך טועה

המלצה גורפת כזאת היא ודאי שגויה.
ישנם אנשים שאינם באים עם רקע אורייני מספק שעבורם לימוד מילים יהיה כדאי.
בנוסף, לא ברור לי איך המדריך מתווה מדיניות שמוותרת מראש על מלוא הפוטנציאל של התלמידים הכי חזקים בכיתה. די ביזיון.

הדרך הנכונה לדעת מה נכון עבורך הוא לקחת נניח 4 מקבצי אנלוגיות מבחינות במתכונת הישנה (כלומר יולי 2012 ולפניה). אל תגע בבחינות במתכונת החדשה כדי לא "לשרוף" אותן.
הקצב לכל מקבץ של 6 אנלוגיות 3 דקות.
לאחר פתרון המקבצים בצע ניתוח ונסה להעריך האם נתקלת בפערי ידע.
שים לב שלעיתים מילה תהיה "חצי" מוכרת לך (איפשהו בזיכרון הרחוק) אבל היות ולא ראית מעולם הגדרה מסודרת שלה במילון, תתקשה להגדיר אותה ומכאן גם להבין את הקשר בינה למילה השניה בצמד. דברים כאלה הייתי גם מגדיר פערי ידע שלימוד מילון יכול לפתור.

ואגב, לעולם אל תסתמך על בחינה אחת (אוקטובר במקרה הזה) כשאתה מתכנן אסטרטגיית למידה.
אסטרטגיה כזו צריכה להיות מבוססת על בחינות רבות.

בהצלחה רבה.

niruzu

New member
לדעתי המדריך שלך צודק באופן כללי

לרוב האנשים לימוד מילים בעברית, במקסימום, יעזור להם בין שתיים ל ארבע שאלות בבחינה שלמה (האנלוגיה השישית בכל פרק, לרוב).
כמות הזמן וההשקעה בלימוד אוצר מילים היא כה גדולה עד אשר היא אינה כדאית, לרוב האנשים.

המלצה כזו נועדה להוציא את המקסימום מזמן ההכנה לבחינה אשר מוגבל בשניים עד שלושה חודשים.

כמובן שהמדריך צריך לציין, ואני מאמין שאכן ציין זאת, שמי שחלש בעברית באופן ממוקד וזה נבדק מול המדריך, או מי ששואף להשיג את הציונים המאוד גבוהים בבחינה, כן ראוי שייתן את תשומת ליבו לחלק אוצר המילים בעברית.

damm1

New member
המדריך שלך צודק במאה אחוז.

אתה תצטרך אוצר מילים בעברית לאנלוגיות ולחיבור.לחיבור תלמד כמה מילים ספציפיות שיעזרו לך לכתוב חיבור ברמה גבוהה יותר.באנלוגיות תיהיה שאלה או 2 בכל פרק שבהם תיהיה מילה שלא תכיר.יכול להיות שעדיין תצליח לענות נכון אחרי ביטול תשובות,אינטואיציה או ניחוש.אז בשביל 2 3 שאלות במבחן לא שווה להשקיע ללמוד כל כך הרבה מילים.וקשה ממש לזכור אותם.במקום זה תשקיע את הזמן הזה בכמותי ואנגלית ופתרון תרגילים במילולי.בהצלחה

Siroi3212

New member
תודה למשתתפים בדיון וההחלטה הסופית היא..

תודה למגיבים
אני חושב שאבצע לימוד מילים בעברית רק "על הדרך" ז"א בנסיעות,זמנים מתים, בית שימוש וכ'ו..

koper8

New member
אם אתה שואף לציון גבוה כל נקודה חשובה

אפשר להסתכל על זה כמו שהמדריך שלך אמר אני אישית עשיתי את זה ככה והתבאסתי אבל האנלוגיות כיחידה מהווים אחוז גדול מציון העברית כך שחבל לדעתי.

בהצלחה

למעלה