לימוד נהיגה

MADboy V

New member
לימוד נהיגה

אני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה על כלי רכב דו-גלגלי עוד לא החלטתי אם קטנוע או אופנוע ובאיזה נפח, מה שכן זה שאני צריך אותו בעיקר להנאה אישית כי אני חולה על אופנועים אבל גם ככלי תחבורה עתידי לנסיעה ללימודים ואף אפשרות לעבודה במשלוחים. 1) לפני שאני נכנס לכל העניין רציתי לשאול איזה רישיון עדיף לי לעשות על פי השיקולים המפורטים? 2) כמה יעלה לי כל העניין בהנחה שאני עובר טסט ראשון מכסימום שני? וכמה זמן בערך יקח כל התהליך? עוד משהו: יש לי רשיון לרכב פרטי, האם יש לזה יתרון כלשהו בעשיית רשיון אופנוע? תודה לכם

אהוד א1

New member
אז ככה:

יש בעצם 3 אפשרויות לרשיון: 1. 50 סמ"ק-בתור נהג רכב אתה מחוייב רק במבחן שליטה. 2. קטנוע אוטומטי- שיעורי רכיבה בלבד ואתה מקבל רשיון שמוגבל לאוטומט בלבד. 3. אופנוע עד 500 סמ"ק-שיעורי רכיבה בלבד ואתה יכול לרכב על כל אופנוע/קטנוע שנפח מנועו עד 500 סמ"ק. בשלושת המקרים אינך צריך לעבור תאוריה. מבחינת עלויות-תכנס למורה נהיגה ותברר.יש מקומות שעובדים ב"קבלנות".יש שמועה על מורה בב"ש שמעביר רשיון תוך יומיים.תצטרך לבדוק. המלצה שלי-רשיון לאופנוע עד 500. יש שמועות שמתקרבת רפורמה שתשנה את כל מה שכתבתי.אולי.מצד שני,אני כבר שנים שומע שמתקרבת הרפורמה הזו...

TheReverend

New member
תיקון קטן

בקשר ל1 - מבחן השליטה מיועד רק לנהגים בעלי וותק של יותר מ3 שנים.

shualpower

New member
עומדים לשנות את זה

ללפי כ"ס. אם אני לא טועה עד 33 כ"ס ומ- 34 כ"ס כמובן שזה לא כולל קטנועים, ומי שכבר יש לו רשיון לא יהיה צריך לשנות כלום.

MADboy V

New member
שאלה נוספת.....

האופנוע המדהים של קוואסקי (שנראה הכי טוב כשהוא ירוק) מה נפח המנוע שלו? (הכי קטן אני מתכוון) כי אני יכול לעשות רישיון עכשיו רק עד 500

TheReverend

New member
הרגע תיארת את כל צי האופנועים של

קוואסקי(כולם נראים הכי טוב בירוק)
הנפח הכי נמוך לכביש!!! הוא 250 סמ"ק(GPX) ואחריו(מעליו) 500(GPZ) ומעלה, ישנם גם דגמים עם סמ"ק נמוך מ500 בקטגוריית השטח. כרגע אין קטנועים הנושאים את השם קוואסקי.

MADboy V

New member
../images/Emo51.gif, אתה ממש שולט

מודה לך מאוד על המידע המפורט והמדוייק והיחס האישי. חייב להודות זה ממש תענוג להשתתף בפורום הזה. ואם יש לך או לכל משתתף אחר בפורום משהו להוסיף או להמליץ לי בתור נהג חדש לעתיד , אשמח לקבל את הודעתכם. (תנסו משהו יותר מקורי מזהירות) תודה

למעלה