לימוד עצמי ובעיות זיכרון קשות

WOWואו

New member
לימוד עצמי ובעיות זיכרון קשות

אני לקוית למידה, עם בעיות קשב וריכוז ובעיות קשות בזיכרון העבודה(על רקע בעיות קשב) וקשיים גדולים בזיכרון הבינוני (על רקע מחלת אלצהיימר תורשתי). אני מובטלת עקב נכות, ובעבר ניסתי ללמוד משפטים . אחרי ארבעה חודשים שראיתי שאני לא זוכרת כלום עזבתי את האוניברסיטה כשבליבי תכננתי ללמוד קודם לבד בבבית ורק אחר כך לחזור לאוניברסיטה. אחרי העזיבה ניסתי קורסים ללימוד אסטרטגיות למידה ובקורס למדתי את מה שידעתי מהספר "אסטרטגיות למידה" של מליץ וספרים אחרים שאותם קראתי כבר לפני 6 שנים. מציק לי מאוד שהתכנים שמשתמשים בהם לצורך לימוד הקניית אסטרטגיות למידה הם רק לצורך דוגמא . כנ"ל אצל קלינאית תקשורת המילים שחוזרים הם רק לצורך דוגמא. כי אני מרגישה שאם היו משתמשים בתכנים של החומר שאותו אני רוצה ללמוד ביני חוזים בלימוד האיסטרגיות ובתרגול של הקלינאית ואפילו באבחונים שלהם אז הייתי מצליחה לזכור ולהפנים את החומר. אני בטיפול אצל נוירופסיכולוג שמלמד אותי שיטות איך לזכור אבל עם הבעיות שלי חרשתי את כל שיטות הלמידה והזכירה וזה לא מחדש לי כלום. ואני מרגישה שאנחנו מבזבזים את הזמן בימקום שיחליף את התכנים שהוא מדגים איתם תרגולים עדיף היה שיחליף אותם לתכנים לתשובות בדיני חוזים שאני רוצה לזכור . ואז גם יהיה לי מוטיבציה יותר גדולה לתרגל וגם זה יעזור לי אישית לזכור את מה שאני רוצה לזכור . אני יודעת שיש קויצ'ינג או מדריכים אישיים אבל זה עולה המון המון כסף ואני רחוקה מאוד מהיכולת לממן דבר כזה ולכן תחושת ההחמצה את הנוירופסיכולוג היא עוד יותר גדולה . והצרה הנוספת היא שאני אפילו לא יודעת איך קוראים לשיטת טיפול ותרגול שמשתמשת עם תכנים שהמטופל רוצה לזכור . ומה להגיד לנוירופסיכולוג ולקלינאית תקשורת ? אגב, לבד אני מנסה להתמודד על ידי כך שאני מקליטה את עצמי מקריאה את החומר ואני לומדת לבד מתוך ספרים של אוניברסיטה הפתוחה בלי לחץ. ועוד משהו שחשוב לי לומר הוא שהמטפלים מעודדים למידה מפני שלמידה היא כמו כושר גופני למוח וסגולה למניעת הידרדרות קוגניטיבית .

את כל כך צודקת...

לימוד אסטרטגיות-למידה בשילוב תכנים לימודיים (דיני חוזים כדוגמא), הרבה יותר יעיל בהשוואה ללימוד אסטרטגיות למידה מחוץ להקשר התוכני הנלמד. כפי שכתבתי כאן בעבר, הדבר מאפשר העברה ויישום של האסטרטגיה בתחום התוכן הספציפי ובתחומי-דעת אחרים. את משקיעה כספים כה רבים בלימוד אסטרטגיות וטכניקות כאלה ואחרות, אולם בסופו של דבר יוצאת מתוסכלת מכל העניין. הייתי מציעה לך לקחת את חומרי הלימוד שלך לאותם אנשי-מקצוע שעימם את נפגשת, ולעשות בהם שימוש במהלך הפגישה. את משלמת במיטב כספך, ועל כן מן הראוי שתקבלי תמורה מלאה עבור השקעה כספית זו.

zivadina

New member
ואני מציעה לך לטפל בהפרעת הקשב שלך

אם אובחנת על ידי רופא כסובלת מהפרעת קשב ורכוז, תוכלי לקחת כדור שעוזר לך להתרכז ולארגן את הזכרון שלך.

davidshi

New member
ג'ינקו בילובה - בקשה למידע

אשמח לשמוע מאנשים שהתנסו עם התוסף הטבעי הזה והשפעתו, אם בכלל, על יכולת הלמידה, הזכרון והריכוז.

לשכנה שלי יש בעיות בזיכרון

ממנה שמעתי על התוסף הזה, גם שקיים וגם שהוא עוזר לה מאד.

zivadina

New member
לי זה עשה כאבי בטן איומים

וכמעט שהלכתי לבדיקה אצל גסטרואנטרולוג. מזל שהאחות במרפאה אמרה לי לעשות הפסקה מזה, ואז התברר שהכאבים הפסיקו.

גם וגם וגם וגם

היי וואוWOW את מתארת מצב של תסכול מתמשך, של חוסר הצלחה, וחששות מתגברים. בנוסף לכל זה, גם הלמידה נראית מנותקת הקשרים וכך לא נותנת לך את הכלים הדרושים להתגבר על הקשיים. בעניין הקאוצ'ינג - גם מורות לאסרטגיות למידה, שמבינות עניין, יכולות להיות הקאוצ'ינג לצורך העניין, אם הן מתעסקות בארגון. כדאי להשקיע כספים במקומות שנותנים תועלת - בעיקר תכליתית. קחי את העצות הטובות שנתנו לך כאן - גם אבאאמא של.. .וגם זיוהדינה - גם עניניי וגם בדיקת קשב וריכוז. התיאורים שלך מאד מתאימים לבעית קשב וריכוז. ובכלל... כדאי גם להתייעץ בעניין הריכוז בפורום של זיוהדינה - ADHD. שיהיה בהצלחה. ואם תגידי באיזה אזור את גרה, אולי אפשר למצוא מישהי שיכולה לעזור לך להתארגן בזמנים ובחומר הלמידה הרלוונטי.

למעלה