לימוד עצמי על פסנתר

Johnny the Doe

New member
לימוד עצמי על פסנתר

שלום לכולם. למרות שאני עוקב אחרי הנעשה בפורום הזה מאז היווסדו עוד לא יצא לי להשתתף בו באופן פעיל, אולי בגלל תוכן ההודעה הזו... אז ככה, אני מנגן על אורגנית מאז כיתה ג´ אבל אל תשלו את עצמכם, זה לא אומר שיש לי ותק של 10 שנים (אני בן 19 וחצי), פשוט הייתי מנגן וממש מעט לומד והיו לי הרבה הפסקות ענקיות. רק לאחרונה החלטתי להשקיע בנגינה כמו שצריך וללמוד באופן מסודר. הבעיה היא שאני ממש לא טיפוס של שיעורים פרטיים ואני אוהב ללמוד בעצמי (ככה עשיתי עם החלילית וכן עם הגיטרה). רציתי לשאול האם יש סיכוי כלשהו שאוכל להצליח ללמוד לנגן ולהגיע לרמה די מקצועית כמו חברי הפורום בזכות עצמי? ואם כן, על אילו ספרים אתם ממליצים לי ואילו טיפים נוספים אתם יכולים לתת לי?

ענבל מ

New member
שאלה קשה

אם אתה יודע לנגן על חלילית ועל גיטרה, אני יוצאת מנקודת הנחה שאתה קורא תווים. זה יכול להקל על השאלה, אני מניחה. הבעיה היא שבפסנתר חלק חשוב מהביצוע הוא הטכניקה - ומדובר פה לאו דווקא על טעות-פה-טעות-שם-נתאמן-ולא-יהיו-יותר... (למרות שגם זה חשוב!). כשפסנתרן מבצע יצירה מסוימת, יכולות להיות לו המון טעויות כאלה, אבל הביצוע עדיין ייחשב "מקצועי". קשה לי להצביע בדיוק על הנקודה שאני מנסה להעביר (כנראה ללא הצלחה
)... יש חלק חשוב לרגש והאווירה שמעבירים, שאת זה אולי תוכל לשפר בעצמך, אבל צריך גם לדעת איך לגשת אל הפסנתר. פסנתר הוא לא אורגן, ולא סתם קלידים. המגע מאוד משנה. לא יודעת עד כמה תצליח להבין את המגע הזה לבד, אז... אולי כדאי לקחת כמה שיעורים פרטיים, בשביל ההתחלה, ולהפסיק אחרי שקולטים את הפרינציפ. זו דעתי הלא מוסמכת בלבד, כן? שיהיה בהצלחה! ענבל

חבר פורום יקר...:)

אני מאמינה שמספר שיעורים בהתחלה ייעזרו לך רבות!!! וכדאי לך לעשות זאת. הפסנתר זה באמת כלי שדורש מגע מיוחד על מנת שלא תידפוק על הפסנתר... ואז תמשיך לבד...דרך צלחה הידעת שהפסנתרן המוכשר וולטר גיסקינג למד שנתיים בלבד והגיע לגדולות ועוד לנגינת יצירותיו של דביוסי(שהן קשות לביצוע מבחינה מוסיקאלית...) תהנה מכל מוסיקה שאתה מפיק גל

בהנחה שיש לך פסנתר ומושג לגבי

מפתח פה (אם לא אז תשאל, זה ממש פשוט - ושוב, אני מצטרף לנקודת ההנחה שמפתח סול אתה בטח יודע לקרוא כמו שצריך), פשוט תשיג תווים(אולי בהתחלה חוברת של מתחילים לגמרי) ותתחיל לנגן. ותשאל כאן שאלות כשאתה נתקל בבעיות.או תהיות.

Johnny the Doe

New member
אני מקווה שזה יקפוץ לעמוד הראשון...

קודם כל תודה על התגובות. אני יודע לקרוא תווים וגם את מפתח פה (אם אני לא טועה ההבדל היחיד בין סול לפה זה שכל תו במפתח פה הוא שני תווים למטה בחמשה מבמפתח סול) אבל אני די מקרטע בקריאת התווים ובטח בלמידת מנגינות. האם יש לכם מושג כמה עולה כיום שיעור פרטי? ועוד דבר - עם כל הכבוד ליצירות קלאסיות שאני יודע לנגן כמה וכמה מהן, אני מעדיף מוזיקה מודרנית, משהו בנוסח קווין, ben folds five וכל אמן שכולל פסנתר בשירים שלו. יש לכם מושג איפה אני יכול להשיג תווים לשירים כאלה?

mezzo

New member
שיעור פרטי

מכיוון שהתחלתי לא מזמן בשעורים פרטיים אני יכולה לספר לך ששיעור פרטי במסגרת של בית ספר לנגינה שבו אני לומדת עולה 112 ש"ח ל- 50 דקות.למען האמת זה מבוסס על 450 ש"ח לחודש (4 שעורים). בהצלחה !!! וכן אפילו העובדה כי אני חדשה מאוד בתחום (5 חודשים) אני משוכנעת כי הלימוד דרך מורה הוא משהו אחר. תשתדל למצוא מורה שיזרום בראש שלך. אני מצאתי אחד כזה ולכן אני לומדת בכיף בסגנון שלי. ושוב בהצלחה !!

ובכן

יש משהו שנקרא דו מרכזי. הוא נמצא במרכז הפסנתר - מעל הפדלים, מתחת לשם הפירמה ולתווים. מפתח סול מציין את הסול שמעל הדו הזה בקו השני בחמשה מלמטה. מפתח פה מציין את הפה שמתחת לדו המרכזי בקו השני בחמשה מלמעלה. בהתאמה יוצא שדו מרכזי נכתב במפתח סול על קו העזר הראשון מתחת לחמשה, ואילו במפתח פה על קו העזר הראשון מעל החמשה. אני אישית לוקח מאה שקלים לשעה. כשלימדתי בבתי ספר למוסיקה רוב הסכום, שהיה יותר גבוה, לא הגיע לכיסי. בכל אופן יש מורים שלוקחים הרבה יותר או הרבה פחות. נסה למצוא מישהו שתוכל לסמוך על המקצועיות שלו , ותהיה רמה מספקת של כימיה ביניכם. מעל לכל- תתאמן ותנגן - אתה הרי אוטודידקט.

Johnny the Doe

New member
תודה על ההסבר

עכשיו סוף סוף אני מוצא היגיון במפתחות פה וסול. לגבי השיעורים הפרטיים - אני חושב שבינתיים אני אעבור על חוברות התווים שלי ואלמד את מה שאני עדיין לא יודע. אח"כ, כשלא אהיה מאותגר תקציבית
אתחיל לחפש מורים.

Johnny the Doe

New member
תודה על המידע

בינתיים, כמו שאמרתי לעדי, אני אחרוש על החוברות שלי, אבל אני בטוח אקח כמה שיעורים מתישהו כדי לקבל כיוון כללי וגם חוות דעת לגבי הרמה שלי.

למעלה