לימוד פריהנד ופוטושופ

osnatush

New member
לימוד פריהנד ופוטושופ

אני מעוניינת ללמוד את התוכנות הנ"ל מהי הדרך העדיפה והיעילה ביותר לדעתכם ואם אפשר...גם לא יקרה מידי נ.ב. אשמח לשמוע המלצות על ספרים

yariv~2

New member
פוטושופ.

ללימוד מהיר ומעשי(בעברית) של התוכנה, תוכלי לקנות את הספר "פוטושופ 6 מדריך וויזואלי מהיר" בהוצאת פוקוס מחשבים. פריהנד, סלחי לי, אבל אני לא מכיר את התוכנה...

noa_f

New member
פוטושופ

רוב הספרים שיוצאים בנושאי תוכנות אינם ספרי לימוד כי אם MANUALS , כלומר ספר שכולל את כל התכונות של התוכנה. קצת קשה ללמוד מספר כזה. לפוטושופ, לעומת זאת, יש ספרים שנוצרי ע"י חברת אדובי (היצרן) והם ספרי לימוד. הם נקראים: Classroom in a book ובנויים כאוסף של שיעורים מודרכים. אני ממליצה מאוד על ספר כזה. אינני בטוחה שיש לגרסא 6, אבל את יכולה ללמוד את גרסא 5 או 5.5 בלי בעיה - ואח"כ להשלים רק את השינויים. (שאינם מהותיים) ראיתי בזמנו באופיס דיפו. יש גם גרסא בעברית.

yossi_maoz

New member
יש גרסה עברית

ל-Classroom In A Book לגרסה 6.0 בהוצאת אופוס (תרגום של הספר האנגלי) יש לו שתי מגרעות עיקריות- -הוא מתורגם מילולית ולא מושגית- דוגמאות: מילים כמו BATCH הפכו ל"אצווה" (???) או PAGE LAYOUT SOFTWARE הפך ל"יישום פריסת עמודים" -הוא מתיחס לתוכנה בגרסה האנגלית ולא ל-ME עם זאת, הוא כולל CD עם מערכי שיעור התואמים למספר הפרקים בספר כך שאפשר ל"עשות שיעורים". שורה תחתונה- ספר טוב למתחילים.

geostant

New member
אכן עברית תקנית הייתי אומר...

BATCH אלה אכן קבצי אצווה (קבוצה, אוסף או צרור)... PAGE LAYOUT SOFTWAR בתרגום חופשי יתאים ל"ישום פריסת עמוד/ים".

yossi_maoz

New member
זה ההבדל בין

תרגום "מילולי" לבין תרגום "מושגי". אני לא יודע מי תרגם את הספר אבל לפי צורת התרגום רואים בבירור שהוא לא מגיע מהתחום הגרפי.

yariv~2

New member
כן..

אך זהו שקראתי אותו אישית, והוא מסביר בצורה טובה מאד, במיוחד למתחילים.. הכל וויזואלי ונעים לעין, לעומת הספרים של אדובי שלדעתי פחות קלים למתחילים (אם כי כספר עיון ולימוד מתקדם הם מצוינים!)

למעלה