לימוד שפת הסימנים

koby329

New member
לימוד שפת הסימנים

שלום, אחיין שלי חירש והייתי רוצה ללמוד את שפת הסימנים על מנת שאוכל לתקשר איתו כשיגדל, מישהו יכול לומר ליהיכן ניתן ללמוד שפה זו באיזור ב"ש?

0ne Man

New member
שלום קובי

וברוך בואך לפורום!
אגודת החירשים (אחא) מקיימת מדי פעם בסניפיה קורסים ללימוד שפת הסימנים. אני מציע שתפנה לסניף אגודת החירשים בבאר שבע, ותשאל אותם לגבי קורס שפת הסימנים. הכתובת: מועדון נעורים רח` אלכדנדר ינאי 9 באר-שבע (ליד מעונות הסטודנטים שכונה ד`) טלפון 6490731-08 פקס 6490731-08 בהצלחה!

koby329

New member
תודה, אגב

האם רוב משתתפי הפורום חירשים? בטח שאלה קצת טיפשית , לא?

0ne Man

New member
תתפלא, רוב המשתתפים בקורסים

הם שומעים או אנשים כבדי שמיעה, שמעוניינים ללמוד את שפת הסימנים...

Catty

New member
הוא שאל על הפורום, כנראה...

ורובנו, כבדי שמיעה עד כמה שאני רואה

0ne Man

New member
עכשיו כשאת כותבת את זה...

שמתי לב באמת שהוא שאל על הפורום. חשבתי בטעות שהוא שאל מי האם האנשים שמשתתפים בקורס שפת סימנים הם חירשים. אני חושב שהמשתתפים בפורום הם לקויי שמיעה- חירשים וכבדי שמיעה גם יחד. אני יודע בוודאות על כמה חירשים שכותבים כאן. והיום באירוע שירת האדם התברר לי גם, שיש לפורום גם הרבה קוראים, שמסתפקים רק בקריאה ולא כותבים "כי אין להם מה לכתוב".... ומילה קטנה ל"קוראים הנאמנים" של הפורום, שמסתפקים רק בקריאה: יופי שאתם נהנים לקרוא בפורום, אבל אם כולם יעשו כמוכם, לא יהיה לכם מה לקרוא.... הפורום הוא שלכם ובשבילכם! תכתבו גם אתם!

K u d z u

New member
דבר ראשון - כל הכבוד

על היוזמה. יפה מאוד שאתה רוצה לדעת שפת סימנים כדי לתקשר עם קרוב משפחה חירש. דבר שני - כדאי לך לעקוב ולשים לב אם האחיין שלך באמת מדבר שפת סימנים: לא כל מי שלא שומע מדבר בשפת סימנים... זו לא תוית אוטומטית, ולמעשה רוב רובם של האנשים בעלי מידה כלשהי של אובדן שמיעה לא דוברי שס"י... כמובן, אתה מוזמן ללמוד את השפה בכל מקרה, גם בשביל הכיף וכדי להכיר אנשים אחרים שכן מדברים בשפת סימנים!

למעלה