לימוד תאוריה - שאלה

לימוד תאוריה - שאלה

שלום לכולם ! התחלתי ללמוד גיטרה לא מזמן והספקתי משהו כמו 4-5 שיעורים. המורה מעולה וזה מתקדם די טוב אבל יש בעיה קטנה: הוא מעט מבוגר והעברית שלו לא ממש טובה. אני עדיין רוצה להישאר איתו כי אני יודע שבניגוד ל"ישראלי צעיר ומגניב" הוא כן מקפיד על התיאוריה ובאמת מכיר אותה ממש טוב. קיצר, הוא ממש בסדר וטוב לי איתו. כשאני שואל אותו מזה סולם, לדוגמה, קצת קשה לו להסביר לי, או שלי קצת קשה להבין אותו. ניסיתי לקרוא על זה באינטרנט אבל זה יותר מסובך כי אז נכנסים מושגים כמו "מודוסים" וכו', וכשאני בא ללמוד על מודוסים, גם שם יש שימוש במושגים לא מוכרים נוספים. בקיצור, מישהו מכיר ספר תאוריה פשוט וטוב ? אני לא מדבר על ספרי תרגולים בכתיבת תוים לכיתה ג' אלא ספר שיעזור לי להבין דברים מסוימים. או שפשוט לשאול פה ?
ולענייננו, אני ממש לא מבין מזה מינורי ומג'ורי
תודה !

SHEX

New member
זו בקשה בעייתית../images/Emo95.gif

תאוריה קשה ללמוד כמו שצריך מספר. אתה יכול למצוא ספרים שיהיה בהם את החומר שאתה צריך, אבל זה לא אותו דבר כמו ללמוד עם מורה. חלק מתהליך הלמידה הוא גם ללמוד ליד פסנתר, לשמוע את הדברים שאתה קורא עליהם, לפתח את השמיעה והזיהוי שלך, כי רק ככה אתה באמת יכול לשלוט בחומר בצורה נכונה. גם אם תקרא הרבה עם סולמות ומודוסים, על מרווחים ועל דרגות הרמוניות, בסופו של דבר לא תדע לזהות אותם אם לא תדע בדיוק איך הם נשמעים..

Shards

New member
יש כמה פתרונות אפשריים לדעתי

אחד זה מורה נוסף לתאוריה. שני זה להחליף מורה למרות הכל, יש גם ישראלים שיודעים תאוריה, או לפחות רוסים ששולטים בעברית. בתהליך הלמידה (במיוחד נושא מורכב כמו תאוריה) תקשורת בין מורה ותלמיד היא הדבר הכי חשוב. במצב שבו תקשורת בין מורה ותלמיד לא מתאפשרת בצורה הטובה ביותר - הלימוד לא יהיה יעיל. תאוריה מספר... לא ממליץ, בגלל הסיבות שכבר צוינו כאן. אתה מוזמן לשאול כאן, אבל גם פורום אינו תחליף למדריך אישי. בקשר למינורי ומג'ורי... להסביר? עומרי.

למעלה