לימוד 3DSMAX?

לימוד 3DSMAX?

שלום לכולם, אני כבר מנסה כמה זמן ללמוד את תוכנת 3dStudioMax ואני חייב להגיד שהיא יותר מסובכת ממה שהיא נראתה לי בהתחלה.. אין לי הרבה זמן פנוי, אבל בזמן שיש לי אני מדי פעם עובר על איזה טטוריאל של התוכנה, וכל פעם אני עובר על תכונות חדשות, אבל איכשהו אני מרגיש שאני טובע בכל מגוון האפשרויות העצום שיש בתוכנה. הטטוריאלים אמנם מפורטים והכל, אבל כל אחד משתמשים בכלים אחרים (בכוונה כנראה), מה שרק מותיר אותי יותר מבולבל... לכן, רציתי לשאול: מאיפה לדעתכם אפשר ללמוד באמת באופן מסודר ובצורה הכי טובה 3dSMax? (עדיף בחינם) איך אתם למדתם לעצב בתוכנה? ואני מקווה שבקרוב בעזרת הנחיותכם אני אתחיל ליצור ולשתף אותכם במודלים משלי.. תודה לכל העונים!

מיכאל ג

New member
אל תנסה ללמוד אותה.

תנסה לעבוד איתה. גם אחרי עשר שנים יש הרבה דברים שאני לא יודע על מקס. נסה לקחת פרויקט מסוים ולממש אותו ע"י מה שאתה כבר יודע. יש איזה משהו ספציפי שרצית לעשות איתה?

לא ממש ספציפי..

השאיפה שלי, לפחות בהתחלה, היא שאני אוכל להנפיח חיים במה שאני ארצה בתוך התוכנה, כולל מידול, טקסטורות ותאורה (פחות אנימציה בנתיים). חשבתי להתחיל יותר בכיוון של חפצים, נופים וכו, ואחרי זה לעבור גם להוספת חיות ובני אדם (שאני מתאר לעצמי שהיא יותר קשה). אז מה הפתרון? פשוט להתחיל לנסות למדל את החדר שלי ולקוות לטוב? יש לי הרגשה שאני לא מספיק מכיר את כל הפיצ'רים ואת כל המודיפריים שאני אצטרך לכבוד זה, ושאני סתם אעשה הרבה עבודה סיזיפית..

מיכאל ג

New member
עבודה סיזיפית זה 90% מהעניין

הפיצ'רים זה רק לכל מיני דברים ספציפיים. החדר שלך זה משהו מצוין להתחיל איתו. לא צריך לדעת את כל הדברים המתוחכמים, אפשר לשחק עם דברים בסיסיים ולהוציא משהו מעניין - הנה המודל הראשון שעשיתי אי פעם, מין חללית כזו, זה פשוט ערימה של גלילים עם טקסטורה אבל עדיין נראה בערך כמו מנה שרציתי שיצא (זה מ-1993 אגב).

eldarinn

New member
מרשים מאד עבור עבודה ראשונה

אני גם מאד מעריך עבודות מקוריות ולא סתם שכפול של דברים קיימים

E r A n 1982

New member
יכול להיות רעיון נחמד אם...

נפתח שרשור שבו כל אחד ישים את העבודות הראשונות שלו, לא? יכול לתת פוש למתחילים, וזה סתם מעניין לדעתי.

שווה לנסות

אני אשמח לראות מה אנשים עשו בתור פרוייקט ראשון.. זה אולי יתן לי קצת כיוון.

RJ11

New member
אז ככה...

זה הולך, אני כמוך ניסיתי ללמוד ממדריכים, אין מה לעשות זה לא עובד. עכשיו מישהו מהאתר הפנה אותי לאתר www.3dbuzz.com, אתה נרשם אליו, ואז נכנס להורדות שנמצאות תחת ה-Account שלך. שמה אתה יורד ומוצא 3ds max, מוריד את כל חמשת הדיסקים, ומתחיל לצפות וללמוד מהם. אלה המדריכים הכי טובים. מלמדים אותך איך להשתמש בכל כפתור, איך לעשות את הדבר הכי קטן ופשוט(כמו למשל בטל או חזור). גם לי אין זמן, אבל אני יושב שעה בשבת ורואה את המדריכים. עד אתה אני יודע איך לעבוד עם אובייקטים, ויש לי עוד דרך מאוד ארוכה. אל תתייאש, תוריד את המדריכים ותאמין לי זה יעזור לך יותר מכל דבר אחר.

מכיר 3DBUZZ

התחלתי דווקא לראות את הסרטונים האלה בהמלצת חבר, והגעתי לדיסק השני. הם באמת מאוד נחמדים, אבל קודם כל הבעייה הראשונה שלי היא שזה לא כזה פשוט להוריד 5 דיסקים. יש להם איזה מין מד השתתפות, וצריך להשתתף ממש הרבה בפורומים שם בשביל להוריד את כל הסרטונים. כמו כן, בסרטונים הם משתמשים בורסיה מאוד ישנה של התוכנה (אני חושב אפילו 3DS 3 ), ובטח חסרים הרבה אפשרויות. בנוסף, בעוד שבטטוריאלים למשל אני התעכבתי על כל מיני דברים, ויש דברים שעשיתי שונה רק בשביל ללמוד, בסרטונים אתה בעצם לא נוגע בתוכנה עצמה, אתה רק צופה בסרטון. אבל ייתכן שאני באמת אחזור אליהם.. פשוט סרטוני המבוא קצת שעממו אותי, אבל זה נכון שהם מלמדים בצורה ממש מעמיקה. אולי מהדיסק השלישי זה יהיה יותר טוב.. אתה ראית את כל הסרטונים לפני שהתחלת ממש לעבוד על התוכנה?

RJ11

New member
שתבין...

אני לא משתתף בשום פורום ואני הורדתי את כל סרטונים, אין לי בעיה של מקום - 160GB, מספק אותי. הם משתמשים בגרסא הרביעית, ובעיקרון אין שוני מהותי, אולי כמה דברים זזו למקום אחר או משהוא כזה אבל לא יותר. אני עדין בדיסק הראשון. עכשיו השיטה שלי היא, כל מה שהם עושים אני גם עושה, כך אני מתנסה בתוכנה ומבין את הדברים לעומק. בשורה התחתונה, ההחלטה היא כולה שלך, אני הייתי ממליץ לך על השיטה שלי.

מתי הורדת אותם?

אני הורדתי אותם לפני כחצי שנה, והייתה חסימה, אחרי כ- 5 סרטונים שמורידים צריכים להשתתף באתר בשביל כל סרטון נוסף. או שהורדת את הסרטונים שלך בתקופה שהאתר היה עוד בחיתוליו, או שהם הורידו את העניין הזה.. בכל מקרה, אני כנראה באמת אנסה את זה שוב, ואראה איזו שיטת לימוד יותר מתאימה לי. תודה על העצה! (למרות שלצערי הכונן שלי מכיל בקושי 40 ג'יגה, אבל תמיד אפשר לצרוב...) דרך אגב, למה קראת לעצמך על שם פלאג של טלפון?

RJ11

New member
לפני חודש, בערך.

הורדתי את כולם, אין חסימה. השם שלי זה ראשי תיבות + סתם המספר 11.

הצדק איתך..

בדקתי עכשיו, ההורדה חופשית. כנראה הם ראו שאנשים סתם כתבו שטויות בפורומים רק בשביל לקבל סרטים. עכשיו זה עושה הכל להרבה יותר נגיש (אין לך מושג איזה מעצבן היה הקטע של ההשתתפות), ואני באמת אמשיך עם הסרטונים האלה. כרגע, נראה לי שאני אסיים לראות עד סוף הדיסק השלישי ואז אעצור בשביל איזה פרוייקט קטן.. איך שראיתי, לא כדי להתחיל עם בניית בני אדם (דיסקים 4 ו- 5) בלי להיות מומחה במודלינג לפני כן.. אז תודה על ההמלצה ועל זה שהזכרת לי את האתר הזה!
ודרך אגב, אני שומע את השם שלך כמעט כל יום בעבודה.. RJ11 זה פלאג טלפון. הוא דומה ל- RJ45, שהוא הפלאג (הראש) של הכבל רשת שמתחבר למחשב שלך, רק שהוא יותר קטן ויש בו רק 4 חוטים במקום 8.. תמיד טוב לדעת מה משמעות השם שלך..

למעלה