לימוידם גיאוגרפיה

לימוידם גיאוגרפיה

שלום חבר'ה, אני רוצה להתחיל ללמוד גיאוגרפיה באוניברסיטת חיפה. העניין הוא שאני מאוווד מתלבט האם ללמוד את זה חד חוגי או דו חוגי, ואם דו חוגי- אז ביחד עם מה ??? אם יש פה סטודנטים שלומדים ג"ג ויכולים להמליץ על משהו טוב, מעניין וכדאי- אני אשמח מאוד. תודה.

אתה צריך לשאול עצמך כמה שאלות

א. האם הכיוון הוא העמקה והמשך בכיוון גיאוגרפיה ? אם התשובה היא כן, הייתי הולכת לכיוון החד חוגי. ב. אם עדיין לא ברור לך הכיוון לעתיד, הייתי בוחרת בדו חוגי ,תוך שבוחרת חוג שני שמעניין אותי ,או לחילופין משהו שקרוב לגיאוגרפיה. נניח לימודי ארץ ישראל. ג. אם הכיוון הוא הוראה, הייתי הולכת על דו חוגי כדי להגדיל את מקצועות ההוראה בעתיד. בכל אופן , במה שתבחר שיהיה לך בהצלחה

תודה

אני מאוד אוהב אקלים , מאוד אוהב שינוי מזג אוויר אוויר, תופעות טבע יחד עם זאת אני לא בטוח מה כבר אפשר לעשות עם זה אח"כ [הוראה לא באה אצלי בחשבון] ולכן אני תוהה אם כדאי לשלב את זה עם מישהו. סטודנטים שלומדים כיום דו חוגי מוזמנים להמליץ . מנגד- אם יש סטודנט שלומד חד חוגי ג"ג ויש לו שם כיוון מעניין ויעד מוגדר אני אשמח גם לשמוע.

התמחות

אם אקלים מעניין אותך, תוכל ללמוד חד חוגי ולהתמחות באקלים, כדי לבדוק את האפשרויות לכך בחיפה, כלומר, עד כמה יש אפשרות להעמיק שם בתחום. אם תבחר דו חוגי, אפשר לשלב את זה בעצם עם הכל, אבל המקצועות המועדפים עלי הם : היסטוריה ( לסוגייה), יחב"ל,לימודי ארץ ישרא, לימודי מזרח תיכון( מזרחנות),ארכיאולוגיה ויש עוד המון. תחשוב באמת בינך לבין עצמך מה מעניין אותך, הלימודים גם בחד חוגי מגוונים ומעשירים בכל מקרה.

מירי224

New member
יש לי את אותה התלבטות

יש לי את אותה בעייה גם אני מעוניינת להתחיל ללמוד שנה הבאה ג"ג או באונ' חיפה או בת"א ולא יודעת איזה מסלול לבחור ביררת אם אפשר לפנות למסלול חד חוגי? לא צריך תנאי מסויים? מצטערת אם אני נשמעת לא מתמצאת כי אני באמת לא אבל אם מישהו יכול לעזור לי ואולי להמליץ אם יש פה סטודנטים לג"ג ואיכות הסביבה אני חשבתי אולי לבחור מסלול דו-חוגי שיכלול ג"ג ובי.איי כללי משהו יכול לעזור לי???????

poohbobcat

New member
בתור סטודנט

אני לומד באוניברסיטת חיפה בג"ג, אומנם אני עכשיו בתואר שני כבר , אבל בתואר הראשון שהסתייםשנה שעברה למדתי חד חוגי, ועשיתי 114 נקודות רק בגיאוגרפיה, באוניברסיטת חיפה יש המון קורסים בג"ג ואפשר ללמוד רק ג"ג למי שממש אוהב את התחום, הרבה חברים שלי למדו דו חוגי והיה להם מאוד קשה בגלל הדרישות השונות בחוגים השונים, חוץ מזה מי שחושב להתפתח בג"ג די צריך מעכשיו לחשוב על התואר השני ואז כדי מאוד לעשות חד חוגי, חוץ מזה שהקבוצה של החד חוגי די קטנה כול שנה והיא קבוצה די מגובשת בחיפה והם בדרך כלל משתלבים כעוזרי מחקר כבר בשנה ב' של הלימודים וזה מאוד מומלץ, אז בקיצר הכי כדאי לבוא לחיפה ולהפגש עם יואל מנספלד ראש החוג, יש לו שעות קבלה כל יום חמישי והוא ממש יכול לעזור בהתלבטות, אבל הכי חושב זה שאין לדעתי על החוג לגיאוגרפיה בחיפה, והוא בטוח יותר טוב מתל אביב ומבר-אילן (סתם ללי סתם, רק מתל אביב)

ג"ג וכללי? לא מומלץ!

או קיי, אז ככה... לדעתי האישית !!!! לשלב ג"ג וBA כללי זה בזבוז ( בלי חס וחלילה להעליב) מכיוון שמגוון הנושאים שניתן להחשף אליהם במחלקה לג"ג כל כך רחב ומפתיע שאין שום סיבה ללכת " לרעות בשדות זרים:. אם רוצים לשלב משהו אחר, זה כבר עניין אחר. לגבי איפה ללמוד...ממ... שאלה קשה, אבל תלוי גם בהרבה גורמים אישיים כמו האם את רוצה להשאר לגור באותו מקום ולנסוע על בסיס יומי ללימודים או שזה לא משנה לך וכו... אני אישית לא ממליצה על המוסד שלמדתי בו ( ראי הודעה מעלי). נראה לי שצריך באמת לבדוק מכלול של דברים כדי להחליט איפה ללמוד, ל רק במה להתמקד בלימודים. נשמח לענות על שאלות בהמשך.

מירי224

New member
תודה ו...

דווקא אני הרבה יותר התעניינתי בחוג בת"א אתם ממליצים על חיפה? מה היתרונות שם? תודה על העזרה:))

חיפה - ת"א

לא למדתי באף אחת מאלו, אבל פו חברי היקר כבר כתב על היתרונות של חיפה. באופן אינטואטיבי גם אני נוטה לחיפה,אולי דווקא בגלל האלמנט החברתי, אבל שוב, זה לא מנסיון אישי כי לא למדתי בשתי אלו. מאיפה את? ספרי למה את חושבת לכיוון תל אביב? זה מעניין...

הימליה

New member
בתל אביב נהדר...

בתל אביב החוג לג"ג נמצא מחוץ למתחם האוניברסיטה,במיקום נחמד ושקט. המיקום הזה גורם ללומדים בחוג להיות מאוד מגובשים. החוג קטן ומכירים את כולם.בזמנו גם כולם עזרו לכולם.היו המון טיולים וזה מאוד גיבש.ץ גם המרצים יצאו איתנו לטיולים וזה ממש לא דומה לחוג אחר שבו מרצה נואם לפני מאות אנשים ולא מכיר אף אחד. מאוד נהניתי בלימודים,אבל,זה היה מזמן

נוש22

New member
../images/Emo207.gif מצטרף לשאלה :)

שלום, אני סטודנט שנה א' באחת מן המכללות במרכז הארץ למדעי התנהגות וניהול וסובל! סובל בשקט .. כשסיימתי תיכון עם 5 יח' ג"ג, היה לי ברור שזה מה שאלך ללמוד, כיוון שזה תחום ההתעניינות שלי מאז ומתמיד. אני מנוי ל"מסע אחר" מזה שנים רבות, קורא באינטרנט המון על אקלים, מז"א, תופעות שונות ומגוונות וכו'. כשרציתי להירשם לג"ג, או בבר-אילן או בת"א, חצי מחבריי מנעו ממני לעשות זאת, שכן "אין מה לעשות עם זה" (כמה שהייתי מושפע מלחץ חברתי
). היום, כארבעה חודשים מאז תחילת הלימודים, אני ממש ממש לא נהנה ושוב ... בפעם המי יודע כמה .. חושב על לימודים גבוהים בג"ג. ולכן אני פונה אליכם .. חכמי הפורום :) על מנת להתייעץ. אני מעוניין לצאת מלימודיי כבר לאחר תק' מבחנים זו, כלומר לא להמשיך את סמ' ב' במכללה ולהירשם כבר לשנה"ל הקרובה לאוניברסיטה. מביקור התרשמות לפני כשנה לערך באונ' ת"א במחלקה לג"ג, לא התרשמתי לטובה מהחוג לצערי, שכן הוא היה נראה לי אז דל במשאבים, על סף התמוטטות כמעט וצמא לסטודנטים (אני מצטער מראש אם מישהו יפגע מדבריי - זו כמובן הייתה רק התרשמותי האישית). כמו כן אני שומע ביקורות טובות מאד על בר-אילן מבני משפחה בוגרים של האונ' ומכאן שכנראה ואלך ללמוד שם. הייתי מעוניין לשמוע בבקשה את חוות דעתכם האובייקטיבית בנושא הזה .. :) ואם במקרה אתם יודעים האם אוכל לקבל פטורים על הקרוסים עליהם נבחנתי:מיקרו כלכלה, סטטיסטיקה א', מבוא לפסיכולוגיה א', מבוא לסוציולוגיה א', יסודות ביולוגים א' ויסודות החשיבה ההומניסטית א' (פילוסופיה). מודה לכם מראש על העזרה
ליעד

למעלה