לימי הקיץ החמים...

טומי*

New member
לימי הקיץ החמים...../images/Emo91.gif

השם: אורז עם פירות ובהונגרית: Gyumolcsrizs המתכון אין פשוט ממנו.מבשלים אורז,רצוי עם חלב..לאחר הקירור מוסיפים בכוס גבוהה של גלידות (רצוי) קצת אורז וקצת פירות, רצוי קוקטיל פירות מקופסא.ושוב קצת אורז...שכבות שכבות.לסיום מוסיפים שמנת מתוקה,ממש לא חובה.לאחר הקירור הממושך..אוכלים את הדבר הטעים הזה עד מאוד. בהונגריה מוכרים את האורזפירות הזה,גם בבתי קפה וקונדיטוריות. הכי הכי טעים שאכלתי שם היה בבית קפה: Jegbuffe בתאבון!

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif מסננת

שלום טומי לאמי ז"ל, היתה מסננת (עוד מהונגריה) עם חורים גדולים, כדי לבשל nokedli ו csipetke. אחרי שאמי נפטרה, המסננת נשארה אצל אחותי, וגם לי מתחשק,(בעיקר לילדים שלי) לבשל את זה. ברור שהמסננת ההיא מקלה מאד על המלאכה. האם יש להשיג אותה בארץ? ואם כן, היכן? תודה מראש, evi

אלהלה

New member
מסננת לנוקדלי

בתוכנית של אהרוני כשביקרו בבית הונגרי הם עשו נוקדלי על פומפיה גסה שהיתה מונחת מעל הסיר ופשוט גרדו את הבצק לתוך הסיר

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif נוקדלי

שלום אלה אני לא ראיתי את התכנית הנ"ל, אבל, אי אפשר לגרד בצק של נוקדלי, כיוון שהוא צריך להיות רך עד נוזלי, והחורים הכי גדולים שקיימים בפומפיות, הם קטנים מדי לתבשיל הזה.

הדוציקם

New member
לגבי הנוקדלי

יש משהו כזה ראיתי בהונגריה אבל פשוט יותר להפוך את הפומפיה לעבוד עם כף לגרד על הפומפיה את הבצק הדליל מאוד

itaf10

New member
זו אפשרות ועוד...

למרות שהנוקלי צריכה להיות כמעט נוזלית (לא ממש) ניתן גם ע"י 2 כפות לאט לאט להשליך לתוך הסיר הרותח. זה יוצא די בסדר, אולי לא נוקלי אחידים אך אפשרי... קרובי הביאו לי מחבט עם חורים די גדולים למטרה הזו.. האמת שלא השתמשתי בו מעולם...את\ה מוזמן לנסות

טומי*

New member
לדעתי בכל חנות של......

כלי בית ומטבח.אולי אני טועה אבל זה מה שנראה לי.פעם היה לי מכונת קפה מהונגריה שאת הגומיה שלה הישגתי בנות לכלי בית בתל אביב.אם אשמע או במקרה אתקל במסננת כזו אודיע לך

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ושוב מסננת

שלום טומי ניסיתי לחפש בהרבה חנויות לכלי בית, אפילו בבני ברק (שהיא ה"הונגריה" של ישראל, ושם גם לא כל כך נוהגים לצאת למסעדות), אבל גם מי שכבר מכיר את המסננת הנ"ל, אין לו.

lollypop21

New member
אמנם לא הרבה,אבל בבודפשט

אם אתה מגיע לשוק המקורה בבודפשט,בקומה השנייה יש חנות שמוכרת מכשיר לנוקרלי שיוצאים כמו בספר...

למעלה