לימפומה בכלבה. זיהוי מצוקה נשמתית.

yotamna

New member
לימפומה בכלבה. זיהוי מצוקה נשמתית.

שלום

לכלבה שלי נאג'ה זיהו לימפומה. התחלנו בטיפול בסטרואידים על מנת להאריך לה מעט את החיים. היא מגיבה טוב: יוצאת לטיולים, אוכלת טוב, מקשקשת בזנב לעיתים. כרגע יש לה מספר רב של נפיחויות בלוטות הלימפה על כל הגוף. נפיחות ברגל יוצרת לה צליעה באותה הרגל. נפיחות מתחת לסנטר ובאזור בית החזה יוצרת נשימה מגוברת, במנוחה כ60 נשימות לדקה ובפעילות הרבה יותר.
האם הכלבה שלי סובלת ממצוקה נשמתית? איך ניתן לדעת? נסיעה לווטרינרית לוקחת כחצי שעה והכלבה סובלת מהשהות ברכב ונכנסת לחרדה ולכן אני מנסה להמנע מהנסיעה.

תודה יותם

מצוקה נשימתית

שלום יותם,
מצוקה נשימתית היא נשימות מעל 42 בשינה, ריריות כחולות (לשון וחניכיים), אי שקט וחוסר יכולת להניח את הראש במנוחה, לפעמים גם חוסר יכולת לשכב.
לפעמים רק חלק מהסימנים מתבטאים.
נשימה במנוחה (האם כשישנה?) מעל 60 מחייבים בדיקה של וטרינרית. אם הנסיעה אורכת זמן, אז ייעוץ טלפוני עם סרטון וידיאו יכול להכריע אם זה משהו שאין ברירה וחייבים להגיע או ניתן לדחות את ההגעה למרפאה.

לימפומה של קשרי הלימפה מתבטא בהגדלת של הקשרים הללו וכיום ישנם טיפולים כימותרפיים במקביל לסטרואידים שעושים עבודה מצוינת. האם הכלבה מטופלת? אם כן, כמה זמן?
מצרפת מאמר בנושא: לימפומה בכלבים

בהצלחה,
ד"ר סיגל קרופניק.

yotamna

New member
מצוקה נשמתית

תודה על התגובה המהירה סיגל

נשימה במנוחה מעל 60, אבל ריריות אדומות, מסוגלת להניח את הראש ואף לישון מדי-פעם, כמו גם לשכב ובכלל מראה סימנים של רצון עוד לחיות (אוכל והרבה - כולל השמנה, מצטרפת לטיולים בקצב שלה..). נשימה בין 60-180.
בגלל המרחק הרב, לא ביצענו טיפולים כמותרפיים (גרים בצפון הרחוק מאוד). כרגע מטופלת רק בסטרואידים בבית כמו גם משככי כאבים ואנטביוטיקה. הוטרינרית אומרת שאין הרבה מה לעשות בשלב זה מלבד להגדיל את מינון משככי הכאבים אם צריך.
אנסה להמשיך לשים לב ולזהות התדרדרות לפי הסימנים שציינת.

תודה

yotamna

New member
עדכון

בסוף נסענו לוטרינרית
בהקשבה לריאות היא לא מצאה בעייה
היא אמרה שנשימות של כלב בין היתר הם גם הדרך שלו לאזן חומצה-בסיס אשר לא מאוזנים במצב זה ושכנראה זה מסביר את קצב הנשימות הגבוהה

למעלה