לינה משותפת ופרידה

agam050113

New member
לינה משותפת ופרידה

שלום,
אני נשואה ויש לי ילד בין שנתיים. עזבתי את הבית לפני חודשיים. נגד הבעל קיים צו הרחקה, כך שהילד לא רואה אותנו יותר ביחד.
משנולד הילד ישן עמנו באותה המיטה. גם עתה, כאשר אני גרה זמנית עם אימי, הוא ישן עמי, ואני מנחשת כי הוא ממשיך לישון עם בעלי.

בימים הראשונים בבית אימי הוא היה מתעורר בלילה, בוכה וחוזר לישון.

כאשר הוא חושב שאינני נמצאת, ילדי מתחיל לחפש אותי ולבכות אם אינו מוצא אותי בחדר או בבית. זוהי התנהגות שמתרחשת יותר לאחרונה ובצורה יותר עוצמתית.

השאלה שלי היא כזו: כאשר אעבור לדירה משלי: האם ישר לעמוד עמו על כך שיישן במיטה משלו בנפרד, או לתת לו תקופת הסתגלות למקום החדש?

גרא.

New member
adam050113,אכן כן,הוא יהיה זקוק לתקופת

הסתגלות לדירה החדשהובאותה הזדמנות יהיה עליו ללמוד לישון כמו כל ילד במיטה נפרדת
משלו.

היי אגם

אין לי נסיון בגירושין, אך גם לאחר מעבר דירה פשוט עם ילד נדרש פרק זמן של כמה שבועות שבו לא משנים את הרגלי השינה, אלא מתחילים רק בהכנות מילוליות, מסבירים איפה יהיה החדר החדש, מערבים את הילד בבחירת המיטה, המצעים, המנורה, הצעצועים שישכבו במיטה, מקנחים את כל זה בשכבה של שוקולדה- אתה כבר גדול, יש לך חדר משלך, מיטה של גדולים וכדומה לפי ראות עינייך. ממש פרסומות וקידום מכירות כאילו חדר ומיטה של גדולים זה הדבר ההכי טוב בעולם. ואז מתחילים להקפיד על להרדם במיטה החדשה, ובהתחלה אם הוא מתעורר במהלך הלילה אפשר לקחת אותו אלייך, ואז בהדרגה (שוב, זה עסק שלוקח זמן) להרגיל אותו להשאר במיטה שלו עד הבוקר. אני בינתיים מדי פעם נלחמת עם בתי בת השלוש, בשתיים בלילה, ואומרת לה שאם היא לא אוהבת את המיטה שלה אנחנו ניתן אותה מתנה לילדה אחרת, וזה עובד...

ladybug4NLP

Active member
ולמה לא להתחיל את ההפרדה עוד לפני המעבר?

אם אין חדר פנוי אז לפחות מיטה נוספת למיטתך בחדר. צעד קטן בכוון

תלוי

כמה זמן יש עד למעבר דירה. אם המעבר מתוכנן לעוד חודש חודשיים אז די חבל על המאמץ, כי בדירה החדשה יכול להיות שתצטרך להתחיל מחדש. (דעתי האישית, כן?) נראה לי שילדים מסוימים לוקחים קשה את עניין השינוי בסביבת המגורים, ויהיה מפחיד להיכנס לבית חדש ולישון שם לבד בלי אמא. אם מדובר בשלושה חודשים או יותר עד למעבר, זה כבר זמן בו אפשר להגיע להישגים בשינה הנפרדת שלא ימחקו עם מעבר הדירה. בכל מקרה עוד לפני תחילת הקניה של המיטה הנפרדת - פרסומות, פרסומות, פרסומות בלי סוף כמה זה מיוחד ומרגש ורק לגדולים, וכל זה. כבר מעכשיו, לייצר אצלו ציפיה חיובית לעניין הזה.

ladybug4NLP

Active member
אפילו חודש זה מינימום 30 יום

בדרך כלל 21 יום הם תקופה תקופה לכל הרגל חדש.

בהתחלה אפשר למקם את המיטה בחדר של אמא.

למרות שיש ילדים שמתקשים בשינויים, רב הילדים, בתכנון ובבצוע הנכונים יקבלו את המצב. הרי כל יום יש שינוי בחיים של ילד.
חבל לפחד על ה"אולי".
כל עבודת הכנה יכולה לעזור ומוטב יום קודם

למעלה