לינה משותפת - קצת

zofia2

New member
לינה משותפת - קצת

הבנות בנות 9 חודשים יונקות בלילה לפחות פעמים כל אחת, עד עכשיו גרנו בדירה עם חדר שינה גדול שנכנסו בו גם המיטות שלהן, שבוע הבא עוברים לדירה אחרת ובחדר שינה שלנו לא יכנסו גם המיטות שלהן, קצת קשה לי המחשבה של לישון בנפרד ולכן עלה הרעיון שנישן ארבעתינו במזרון אחד ענק. אני מאוד נלהבת מהרעיון ומכירה את היתרונות שלו אבל רוצה להיות מודעת גם לחסרונות. מישהי התנסתה בזה ויכולה לתרום לי בניסיונה?

kokla2

New member
עונה מנסיוני

בן זוגי לשעבר (אבא של הקטנים שלי) דוגל ברעיון הלינה המשותפת
וכבר בשלבי ההריון המוקדמים הטיל וטו על העניין
וככה הקטנים מאז ומתמיד ישנים איתי (עד כשהיו בני שנה זה היה איתנו)
על מזרון גדול גדול (היום בני שנה+9), מה שהיה בעבר מיטה זוגית + יחיד צמודה..
בערך בגיל 7 חדשים עברנו למזרונים..
יש לזה בעיניי המון יתרונות וחסרונות.
לי אישית כל רעיון הלינה המשותפת פחות מתאימה
אך התרגלתי ויש לזה גם יתרונות כך שנשארנו ככה.. ואין תכניות לשינוי בנתיים.
היתרונות לדעתי: נוח להנקה. אני מניקה ביחד כשמתעוררים בסביבות 4 (בד"כ מתעוררים ביחד).
כיף לישון איתם, להרגיש אותם.. נראה שגם להם כיף ונעים ככה.
כשהם חולים אני מרגישה שזה ממש הכרחי ומרגיע אותי להרגיש אותם לידי ולהיות קשובה לצרכים..
החסרונות לדעתי: פוגע לי בשינה מאד (השינה שלי לא חזקה במיוחד),
לפעמים מתגלגלים ומעירים אחד את השני ואותי. פעם הייתי שמה בניהם כרית וזה עזר קצת..
מרגישים אותי לידם ורוצים יותר ציצי ולפעמים זה מציק לי קצת.. (אני מגבילה אותם להנקה אחת בלילה)
אני חושבת שאולי ילדים שישנים במיטות שלהם ישנים יותר טוב ויותר רצוף... אך אני לא מכירה את זה מניסיון אישי.
כרגע אני לא בזוגיות, אך לדעתי זה גם עלול לפגוע בזוגיות..
וחשוב לשמור על ערניות לנושא זה גם.
אם יעלה לי עוד משהו אוסיף..
אך זהו בנתיים
בהצלחה!! גם עם המעבר וגם עם ענייני השינה..
מעניין מאד תמשיכי לעדכן ולספר

zofia2

New member
ואיך בעצם את יכולה להבטיח שהן לא יוצאות מהחדר

במהלך הלילה? או שבבקרים הבנות מתעוררות לפנינו, עכשיו הן מעירות אותנו כדי שנוציא אותן מהמטיה אבל אם הן לא יהיו במיטה הן יכולות פשוט לזחול לכל מקום. האם פינית את חדר השינה מכל ריהוט אחר?

kokla2

New member
שמעי קטע

זה לא שהם לא יכולים לרדת מהמיטה (שהיא טיפה גבוהה - מזרן זוגי די עבה + 3 מזרני יחיד אחד על השני בצד צמוד לקיר)
אבל לפני כחצי שנה קניתי מעקים כאלה ששמים במיטות ילדים
משהו דומה לזה:
http://www.cohenitzhak.com/products/4032
ולמרות שגם ככה הם יכולים לרדת מהמיטה , הם לא עושים את זה בזמן שאני במיטה..
במהלך הלילה כשהם מתעוררים, אז אם אני עדיין לא במיטה אז אני שומעת אותם וישר באה להרדים חזרה
ואם זה בבוקר כשהם מתעעורים לפני אז אני "מושכת" אותם קצת בנימנום עד מתי שמתאים לי
בקיצור לא יודעת איך זה אבל הם לא יורדים מהמיטה או יוצאים מהחדר.
ובעניין פינוי חדר השינה אז אכן אצלי כל הבית בטיחותי לילדים
מעולם לא היו בלול או במשהו סגור
וחדר השינה הוא ממש רק מיטה, ארון בגדים וכאלה... ככה שגם אם יהיה מצב שהם מסתובבים שם לבד
אז לא יקר כלום..
אני מבינה לפי השאלות שאצלך זה יותר מסובך..
אשמח לענות ולשתף במה שאני יכולה.

לילה טוב :)

לינה משותפת

הי צופיה

נעים להכיר, ברוכה הבאה אלינו.
אני דווקא ממש לא חושבת שזה off . תודה רבה שהעלית את זה .
נושא חשוב ומעניין.
אני דווקא די בעד, אבל איכשהו לא ניסיתי את זה אף פעם.
הגדול ישן לידינו במיטה משלו , וכשינק היה מסיים את הלילות איתנו במיטה. הקטנים- גם הם היו בחדר שלנו במיטות שלהם והיתה לי כורסא גדולה כזו כמו כורסת טלויזיה בחדר (היה לנו אז חדר שינה ענק) והייתי ישנה שם רוב הזמן
עם אחד או שניים.
אני קצת מצטערת שלא ניסיתי לפחות את זה, כי אני חושבת שהיתרונות עולים על החסרונות.
בעיקר העניין שאת לא צריכה לקום , לקחת אחד או שנים, להניק, להחזיר למיטה ושוב ושוב לאורך כל הלילה.
אין ספק שיש גם חסרונות, כמו בכל דבר בחיים..
אבל נראה לי שאפשר ללמוד לחיות עם זה, בעיקר בתחום הזוגיות שחשוב מאוד לשמר גם אותה תוך כדי..
אני כן חושבת שזה עוד אחד מהדברים שעוזרים לקטנים לפתח עצמאות ובטחון ובשלב שהם מרגישים מספיק בטוחים - הם כבר יבקשו את הפינה שלהם.

נשמע מה יש לעוד אמהות לכתוב בנושא.
בכל מקרה - נסי לחפש על זה פוסטים גם באתר של "באופן טבעי". בטוחה שזה עלה שם הרבה פעמים.

zofia2

New member
תודה הדר

למען הכנות, אני לא חדשה פה. אומנם כתבתי פה לעיתים רחוקות אבל זה היה תחת הניק אושר ואושר...פשוט החלטתי שהגיע הזמן לגנוז את הכינוי שהיה לי בפורום חתונות :)

GaLa k

New member
אנחנו ישנים בלינה משפחתית

זה בהחלט הוסיף לי שעות שינה בהמלך השנים, לא הייתי צריכה לקום פיזית אל הבנות בלילות, ישנתי באמצע בין התאומות ופשוט הסתובבתי מהאחת לשניה לפי הביקוש.
תמיד יכולתי ישר להרגיש/לשמוע אם משהי מרגישה לא טוב בלילה, או מעלה חום, אין לנו ולא היו מעולם (הבכורה שלי בת 7.5, התאומות בנות 4+) ענייני פחדים בלילה או חלומות רעים.
באשר לזוגיות- שמחה לשתף שאחרי 10 שנות נישואין האהבה פורחת, מבחינת האינטימיות, יש מספיק חדרים בבית, נהפוך הוא, זה אפילו מגוון ומעניין יותר מהמיטה הזוגית

רק חשוב באמת לדאוג למזרון מספיק גדול וחשוב שיהיה נמוך למקרה של נפילות, לנו יש מזרון זוגי ועוד שניים יחידים, סה"כ רוחב מיטה 3 מ', המזרונים בגובה אחיד של 30 ס"מ.

תהנו

zofia2

New member
היי גאלה

האם אתם עדיין ישנים כך? אני חוששת מהשלב שבו כן נרצה "להפריד כוחות" ומפחדת שיהיה קשה להן לקבל את זה

Bivas

New member
אנחנו בלינה משותפת וזה מקסים

אני חד הורית, ומההתחלה הם ישנו איתי במיטה
אחרי כשאחד מהם התגלגל מהמיטה באמצע הלילה הורדתי את המזרן לרצפה
ומאז אנחנו ישנים על מזרן זוגי + מזרן יחיד מחוברים על הריצפה
אני ישנה בינייהם

חסרונות: גרה בבית קרקע, מקווה מאוד השז'וקים (איכס) לא עולים על המיטה
יתרונות: למי יש כוח לקום להניק 4 פעמים בלילה? (כל אחד מהם התעורר פעמים לפחות)
היום ישנים לילה שלם - מאז שלא יונקים בלילה
כל כך כיף לישון איתם, זאת חוויה שלא הייתי מוותרת עליה

בהצלחה

למעלה