לינה משותפת

לינה משותפת

שלום, אני עדיין בהריון בשבוע 32, אבל כבר מוטרדת משאלת הלילות.
עם הגדולה לא היו לי בעיות. יש לה קושי בויסות חושי, והיא העדיפה לישון במיטה שלה לבד מאשר איתי. הנקתי אותה בלילות והחזרתי למיטה, וזה עבד מצוין.הקטנה היתה דבק רציני, וינקה כל שעתיים בלילות עד גיל שנתיים, שאז גמלתי אותה. בעקרון המיטה שלה היתה בחדר ביחד עם הגדולה, אבל החל מההנקה הראשונה שאחרי שהלכתי לישון היא למעשה עברה לישון איתנו במיטה ביני לבין דופן המיטה שלה בהתחלה, ואחר כך כשהיא גדלה ביני לבין בעלי. בעלי ישן מאוד חזק, וכל עוד הן קטנות הוא באמת מסכן אותן. אני לעומת זאת, לא זזה בכלל כשהן ישנות איתי (עד היום, ולכן אני כבר ממש לא יכולה לישון איתן במיטה). אבל כל עוד הקטנה ינקה הלינה המשותפת מאוד שיפרה לי את הלילות, כי הנקתי בשכיבה ולא ממש התעוררתי.
אבל אני לא יודעת איך זה יכול לעבוד עם תאומות. אידיאלית נראה לי שכל אחת תישן בצד אחר שלי, ואני רק אסתובב אליה כשהיא רוצה לינוק, אבל אם אשאיר אותן בצד אחד של המיטה ביני לבין המיטה שלהן (או ממש בתוך המיטה שלהן), עדיין אצטרך להתעורר כדי להניק את זאת שלא צמודה אלי. וביני לבין בעלי אני לא יכולה להניח אותן.

מיניקות מנוסות, מה אתן עושות בלילות?

Mr China

New member
שאלה טובה

קודם כל בשעה טובה, אני מבינה שאת עוברת מ+2 ל+4? וואו! וכולן בנות? איזה כיף. לי יש 3 בנות, הקטנות הן תאומות בנות שנה ו-9.
לגבי לינה משותפת אני די נגד בהקשר הזה. אני לא יודעת אם את מתכוונת לשינה על מזרן בגובה הרצפה או במיטה ממש (מוגבהת) אבל כל אופציה של מיטה היא מאד מסוכנת. בנוסף, כפי שוודאי תווכחי, בהתחלה אולי תניקי אותן יחד בלילות אבל גם אז (לפחות אצלי) לרוב זה לא יהיה מתוך שינה אמיתית- אני ממש קמתי ו"סידרתי" אותן בין אם על הכרית או עם תמיכה אחרת. כך שבהתחלה לא ממש נראה לי שייך להביא אותן למיטה כדי לישון תוך כדי. ואח"כ כשמתחילה להתייצב להן השינה נגיד סביב 3.5 או 4 חו' אז גם לא מעירים להאכיל ולי אישית היה הרבה יותר נוח שהן לא קמו באותו זמן בלילה- כך הנקתי אחת והחזרתי למיטה ואז את השניה כשהיא קמה. בקיצור, אני לא בעד שינה איתן אבל זו כמובן עמדתי הפרטית. כמובן לאחר הלידה תראי מה עובד בשבילך אבל זו דעתי. בהצלחה!

הנקה לילית ושינה משותפת

קודם כל מאחלת לך המשך הריון ארוך ותקין ובעזרת ה' לידה טובה.
אנחנו ישנים בלינה משותפת אבל עם התאומים לקחו כמה חודשים טובים עד שיכולתי פשוט להניק אותם בשכיבה ולהמשיך לישון; בחודשים הראשונים הם ישנו שניהם במיטה שלצידי והייתי ישנה מראש בתוך מין עמדה שהכנתי לי כדי שכשהם יתעוררו וירצו לינוק אני אתיישב אעזר בכרית המאמאסיטה לאתומים ואניק אותם, כיוון שלא אחת הם התעוררו יחד. הרבה פעמים גיליתי שאני נשארת לישון בישיבה... הנקה משותפת שכיבה נעשתה אפשרית רק כשהם ממש גדלו (יותר לכיוון גיל שנה) וגם אז מדובר באלתורים שלב גררו גב שבור בסוף הלילה. בהמשך הייתי באמת מתגלגלת מצד לצד.
תנסי ותראי מה יתאים לכם, יכול להיות שבחודשים הראשונים אבא "יוגלה" למקום אחר כדי שתצליחי גם להניק וגם לישון.
בהצלחה !

ברוכה הבאה!

יש לי הרבה טיפים בנושא. אבל קצת קצרה בזמן עכשיו, אזאכתוב עוד בהמשך בלי נדר.
בגדול רק אומר שלנו יש תאומים בני 8 וחצי חודשים והם ישנים איתי ממש באותה מיטה מגיל 4 חודשים בערך.
אפרט בהמשך איך זה מתבצע.
הלילות שלי ממש טובים, ואני לא מרגישה עייפה במשך היום (למרות שהם יונקים כל הלילה בערך :))
היו תקופות "עייפות" יותר בחיי...
לכי על זה!
זה הכי טוב לכווולם!
המשך הריון קל וארוך :)

אז איך עושים את זה?

חיברנו לצד שלי במיטה מיטת תינוק שהורדנו לה דופן אחת וכיווננו את הגובה לגובה של המיטה שלנו.
לפעמים מתחילים את הלילה כך ששני הקטנים ישנים אחד ליד השני לרוחב המיטה שלהם ואז במהלך הלילה הם עוברים כל אחד לצד אחר שלי ואני מתהפכת בינהם לפי הצורך. לפעמים מתחילים ישר את הלילה כשכל אחד מהם לצידי.
לרוב, ההנקות הן לסרוגין - אחד כל פעם, אך יש בהחלט גם הנקות משותפות על הכרית (מאמסיטה לתאומים יש לי). אבל ככל שהם גדלים ההנקות המשותפות בלילה הולכות ומתקצרות.
לגבי ההנקות המשותפות: כמו שכתבו כן אחרות, אני ישנה עם כרית הנקה רגילה (לי יש של שילב) מאחורי הכרית שלי, ועם המאמסיטה בהישג יד (בד"כ של בעלי, שגם הוא יעשה משהו...
. כשהם מתעוררים, אני מתישבת, נתמכת מאחור עם הכרית הרגילה שלי+ההנקה של שילב שתומכת גם בקצוות של המאמסיטה, מניחה את המאמסיטה ועליה את התינוקות בפוטבול.
לפעמים מנמנמת תו"כ. ברגע שאחד גומר, אני מניחה אותו וממשיכה עם השני בשכיבה.
לגבי הבעל: בעלי דווקא ישן כמו בול עץ, אז הוא נשאר איתנו במיטה, אבל אולי הפיתרון הזמני שלכם הוא לצרף מזרון לבעלך (אם זה לא פוגע בו/בכם כמובן).
אם תרצי עוד - תשאלי...
יום טוב...

הנקה ולינה בלילה

הי מקרוני,

ברוכה הבאה אלינו.
כמו שקראת בוודאי, לאל אחת יש את הפתרון שמתאים לה, ואני מניחה שאחרי הלידה תמצאי את מה שיתאים לכם.
נשמע לי שהפתרון של מיטת תינוק צמודה למיטה שלכם בצד שלך הוא משהו שכדאי לנסות.
כך תצטרכי פחות לקום ותוכלי רק לשנות את צד השכיבה שלך ואז להניק כל פעם אחד מהם.
כשאני הנקתי את התאומים שלי, אם כל אחד היה קם בנפרד - הייתי ממשיכה לשכב ולהניק וכשקמו שניהם - היתה לי כורסא גדולה בחדר השינה, כזו שאפשר להרים בה את הרגליים למעלה - ואז עם כרית הייתי מניקה עליה את שניהם, ולרוב גם היינו ממשיכים לישון שם יחד. זה היה לי נוח יותר מאשר לקום כל פעם לאחד או לשנים.

בהצלחה, ועדכני אותנו אחרי הלידה.

תודה רבה על התגובות

סליחה שלא נכנסתי הרבה זמן. רק עכשיו ראיתי את התגובות שלכן. אני כבר בשבוע 34, ועוד לא ילדתי, אבל בהחלט מתחילה להרגיש את זה באופק הקרוב.

מיטת תינוק ליד המיטה שלנו בצד שלי, נראה לי ברור מאליו בחדרים שיש בהם מקום, לא? אחרת צריך לקום מהמיטה ממש ולעבור חדר. עשיתי את זה במשך כמה חודשים עם כל אחת מהגדולות, כשהעברנו אותן חדר, אבל זה די מקשה על הלילות.

הגליה של הבעל היא כנראה הפתרון הכי טוב לשינה שלי, אבל אני די בטוחה שהוא יעלב...

כנראה שאני כבר לא זוכרת ושבעצם צריך לחכות כמה חודשים בכל מקרה עד שאפשר להיניק בשכיבה מתוך שינה. אז נחכה ללידה, ונראה מה מסתדר הכי טוב.

למעלה