לינוקא

lightflake

New member
לינוקא

רשמת:http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=228&messageid=175176573
"ההוויה כוללת הכל , נכון ?
כל מקום , כל זמן , כל תודעה ?

ממילא אם אתה באמת מאוחד עם ההוויה , אתה יכול להגיע לכל מקום כל זמן וכל תודעה.

אבל אף אחד לא מסוגל לזה ! כולל לא אתה !

כי קיים ניתוק הגורם לך להיות נפרד מהכל.
הניתוק מההוויה יוצר מצב שיש לך זמן נפרד , מקום נפרד , ותודעה נפרדת. "

עכשיו תבדוק את עצמך בצורה רצינית
איפה אתה לא נמצא?

אני חוזר אחורה כמה שנים ואומר לך שוב
דבר מאוד בסיסי הוא להבדיל בין דמיון למציאות
אפילו המחשבה "אני לא נמצא על הירח" - שים לב היטב שזהו רק דמיון שנמצא בך (או שאתה נמצא בו, לא חשוב כרגע, זה אתה, אלו הן מחשבותיך, בלעדיך מי היה בכלל יודע מהן ?)

בדוק שוב ושוב, האם יש משהו אחד קטנטן בעולם כולו שאתה לא נמצא בו (או אפילו, שאתה לא זה שיוצר את קיומו - בדמיונך) ?

גילוי נאות: זה ברור לי שאתה תקפוץ בבטחון מלא עם תשובה "הגיונית" להפליא בלי לבדוק את הדברים ברצינות, כרגיל, אבל בכל זאת... אולי הדיון הזה יסייע לאחרים

lightflake

New member
יכולת הדמיון שלנו מאוד מורכבת

הנה עכשיו אתה רואה הודעה זו
כיוון שלא זכור לך שאתה כתבת אותה, השכל שלך מגיע למסקנה שיש מישהו אחר שכתב אותה, מישהו אחר שחושב מחשבות וכותב הודעות, ואתה לא מודע לכל המחשבות האלו, זו מסקנה מאוד הגיונית. אם אתה מאמין למסקנות של השכל שלך, אתה למעשה מאמין למחשבה שיש אחרים, שיש "מקומות וזמנים ותודעות" כפי שכתבת, שאתה לא נמצא בהם.
אבל בוא ונבדוק מה באמת יש ?
יש את המחשבות האלו, יש את המסקנות האלו, וכל אלו נמצאים בך (או אתה נמצא בהם), האמונה במחשבות האלו היא זו היוצרת את תחושת הניתוק שאתה מדבר עליה: "קיים ניתוק הגורם לך להיות נפרד מהכל" - זאת מחשבה שאתה נמצא בה, האמונה במחשבה הזו גורמת לך לחוות את הניתוק הזה, אבל אפילו חווית הניתוק הזו היא חלק בך... וכן הלאה... כל אדם הוא יקום אחד שלם שאין בו דבר שהוא אינו נמצא בו, והנה גם המחשבה הזו שכל אדם הוא יקום אחד, גוררת מסקנה הגיונית שיש הרבה יקומים מקבילים כאלו... אבל שוב, המסקנה הזו היא מחשבה שעולה בך... בקיצור, האמונה במחשבות גורמת לתחושת הפיצול אבל זה לא באמת פיצול, בלי אמונה במחשבות הפיצול לא באמת קיים...

לכן זה מאוד טריקי לקלוט את ההבדל בין דמיון שאנו מאמינים בו לבין מה שאמיתי... זה במיוחד הופך לבלתי אפשרי אם אנחנו רק חוקרים בעזרת החשיבה ולא בעזרת ישיבה שקטה... לכן הדגש הכל כך גדול בתורות רוחניות רבות הוא על 'חקירה-לא-שכלית' או על 'ישיבה שקטה'.

lightflake

New member
"אני לא אלוהים" (לא ציטוט שלך הפעם)

אבל אתה כן מדבר על התחושה הזו, והכמיהה לאחדות עם ההוויה או האלוהים...

אוקיי... אבל מי אמר לך שזה נכון ?
בגלל שכואב לך הגב ? בגלל שאתה חש עצב? ואולי אלוהים בדיוק רוצה עכשיו לחוות מה זה בן אדם עצוב עם כאב גב שמאמין "אני לא אלוהים" ?

lightflake

New member
זה הקטצ' - שזוהי רק חוויה

החוויה הנוכחית בתוספת מחשבות מציירים לנו סיפור על מישהו... אבל זה לא מה שאתה באמת...
זאת רק חוויה רגעית כלשהי בתוספת מחשבות כלשהן
הציור הכולל הוא כל כך מקסים ומורכב שקשה להאמין ש"זה לא אמיתי"

אבל תכלס, אם זה רק נמצא במחשבות אז בודאי שזה לא אמיתי והעובדה היא שבכל לילה בשינה עמוקה כל הסיפור נעלם !

אז כמה "אמיתי" כבר יכול להיות דבר שנעלם כל לילה ? ...

וגם אם מפסיקים לחשוב עליו - הוא נעלם !

אז כמה "אמיתי" כבר יכול להיות סיפור שאם רק לא חושבים עליו הוא נעלם ? ...
ומה זה אומר על מי שאני ? אם אני צריך לחשוב כדי לזכור מי אני ולתפקד בהתאם ואם אני לא חושב - אני פשוט ... לא קיים !

כל הקיום הוא אפיזודה חולפת אז מה אין קיום?

ודאי שיש והנפרדות לא מתבטאת רק במחשבות גם בגוף שונה
המחשבות זה רק חלק מהעניין אינך יכול למחוק את עצמך לגמרי.
על כל פנים אני יכולה להבין למה הם חושבים שהתבוננות ורגיעה יכולים לקרב לתחושת האחדות.
אולי זה גם עניין של הגדרה. לא חושבת שיש רק צד אחד לעניין.

אבל מאידך מה רע בלהיות יחודי? נבראנו שונים

כדי לא להיות אותו דבר ולהיות ייחודיים ומיוחדים בדרכינו...
הנפרדות בנושא זה מבורכת

אני לא מוכנה לוותר על מחשבות סתם כך ועל

הייחוד שלי.
מה שכן אשמח להיות בעלת יכולת להנות מייחוד של אחרים שלא חופף בול לשלי...
להנות מטעמים שונים....

lightflake

New member
כן??? ואם עיקלו לך את הבית ? זה גם חלום???

ואם דרסה אותך משאית ואתה בלי רגליים ובלי ידיים... אז אם לא תחשוב על זה זה ייעלם ???

אה? אה?

אתה פשוט מבלבל את המוח כי אתה מנותק מהמציאות הפיזית ולא מוכן לקבל את המציאות שאנחנו ***גוף פיזי**** בגלל זה אתה בורח לכל מיני גורואים שמורואים מהמזרח שמוכרים לך הזיות בשקל ותשעים.... יאללה יאללה לך לעבוד!

neophile

New member
זה לא צד טיפשי בכלל

זה ספק... והוא רלוונטי במסגרת החשיבה .

neophile

New member
לצורך העניין

גם כשאתה שם לב לכך שאתה "מאמין למחשבות" זה גם סוג של שלילה .

lightflake

New member
זה הצד העיוור

למה ?
כי זה להשאר באותה נקודת פתיחה של אמונה במחשבות הרגילות (באופן בסיסי: אני זה הגוף/מיינד) ולשפוט את הדברים מתוך היאחזות עיקשת זו ומבלי להתחיל אפילו לנסות לחקור ברצינות את מה שנאמר...

neophile

New member
מה יש חוץ ממחשבות מבחינתך ?

נניח שאתה נכנס למצב שבו אתה לא מאמין למחשבות - מה קורה לך אז ?

lightflake

New member
שאלה מצויינת!!

איך יודעים שהכלום הוא כלום ולא חלום על כלום ?

איך יודעים בכלל שמשהו הוא אמת ולא חלום ?

איך נדע מה היא האמת כאשר נפגוש בה ?

זו בדיוק הנקודה! אנחנו לא צריכים להוכיח לאמת שהיא אמת, לכן ברגע ש"נפגוש" בה - הכוונה היא ברגע שנמות ותשאר רק האמת בלעדינו, אז במצב כזה השאלה הזו תתבטל, לכן כל עוד יש ספק אז אין ספק שזה לא אמת כי באמת אין ספקות, לכן היא אמת. זאת היא שתצטרך לענות על השאלה אם היא זו היא או לא היא, אתה כבר לא תהיה שם ביחד עם כל הבלבול שלך - שיצר את השאלה הזו

למעלה