לינוקס למחשב ישן

Scott

New member
לינוקס למחשב ישן

שלום לכל חברי הפורום המכובדים (קצת התחנפות לא תזיק...אה? :) יש לי שאלה. נכון להיום על 2 מחשבים בבית (שניהם פנטיום 3) רץ לי HR7.2 אשר בו אני משתמש בעיקר למטרות לימוד (תקשורת ורשתות) ולאט לאט מרחיב את פעולותי בו. העניין הוא שקיבלתי מחשב ישן מחבר, למען האמת P233MMX עם 32MB זיכרון ודיסק קשיח בגודל 6.4GB, וכרטיס מסך AGPx1 עם 4M זיכרון וניסיתי להתקין שוב RH7.2 גם על המחשב הזה רק...שזה זז כ"כ לאט. (עם KDE) על איזו הפצה הייתם ממליצים למחשב כזה? (ואל תגידו לי ELX
) הנחת היסוד שאני אשתמש במחשב זה כ-WEB & MAIL SERVER בנוסף לכל נסיונות התכנות שלי. האם התקנה של RH6.2 עלולה להפריע לי (בהנחה שתהיה לי בעיה עם גרסת ה-KERNEL)? תודה מראש Scott

lizard

New member
שמע, אני מריץ

RH7.2 KERNEL 2.4.17 על פנטיום 200 עם 64 מגה זכרון. יש לי כרטיס סקאזי לדיסק של 4 גיגה ועוד כונן IDE של 8. פלוס צורב IDE. השרת שלי מריץ הכול כמעט ובנתיים יש 0 תקלות. אם אתה לא הולך בכל מקרה להריץ עליו ישומי X אז המחשב שרשמת יותר ממספיק. אין שום בעיה להריץ WEB SERVER + MAIL SERVER +WHATEVER SERVER על המחשב שלך. מיכה

ezaton

New member
עשירים אתם

שרת הדואר שלי הוא פנטיום 75 עם 64 מגות זיכרון... הפיירוול שלי הוא פנטיום 90 עם 16 מגות זיכרון... עשירים אתם... Ez

הראל

New member
אל תלך על גרסה ישנה ../images/Emo70.gif

אם אתה צריך את המכונה הזו כשרת. אל תתקין בכלל X. תתקין כל מה שאתה צריך ותשלוט עליה בעזרת הקונסול או אפילו בעזרת - linuxconf (ש- "מיכה הלטאה" כל כך לא אוהב
) רק אל תתקין גרסה ישנה. היא לא תזהה את כרטיס ה- AGP שלך, היא לא יודעת מה זה pentum II, ובכלל יהיו לך המון צרות של אבטחה ופריצות.

mavor

New member
דוגמה

השרת שלי מריץ MAIL+WWW+FTP+SSH+IRC(מהיום) והחומרה שלו : P200 64M 6G כ.מסך 1M רץ כמו תותח נדב

mavor

New member
חזרתי

משלוש שבועות וכבר יש לי עוד 19 ימים :) נדב "אם תשכחיני עזה תישכח קצינת המילואים "

הראל

New member
תפסיקו לבכות ../images/Emo52.gif

סליחה על עירוב הגיגים אישיים בפורום המיועד לטכנולוגיה. ראשית, נוכח המצב כיום, כאשר רבים מנסים לפורר את הלכידות היהודית. אני גאה בכם, אלו העושים במלאכה. אלו התורמים
אם אחד כמוני, שהשתתף בפעולות התגמול לפני מלחמת ששת המים, לפני שנולדתם, שלחם בששת הימים בירושלים, שלחם במלחמת ההתשה בתעלת סואץ, מלחמה שבה נהרגו לנו עשרות חיילים ביום אחד. שלחם במלחמת יוה"כ והגיע עד ג´בל-עתקה במצרים, לחם בבירות ב-משגל (ראשי תיבות- מלחמת שלום גליל
שירת בלבנון, שכם, ועזה... אחד שילדיו כבר קצינים במילואים. אחד שמבלה חלק גדול מזמנו בגידול הנכדים (טוב, אני מובטל, אז הילדים מוצאים לי תעסוקה
אם אני יכול להיות עדיין במילואים בשירות פעיל, למרות חוסר הנוחות, לאחר שתי פציעות חמורת (בקרב) ... היו לנו כבר תקופות קשות יותר בארץ המיוסרת הזאת. היינו חלשים ומעטים ולמרות זאת היתה בנו תקווה ואמונה ביכולתנו ! נכון, חלקים גדולים בעם נמצאים בדיסונאנס-קוגניטיבי לאחר השבר הגדול של "אוסלו". אבל צריך להתעשת ולהמשיך. דווקא מאנשים כמוכם, כאלו החושבים לבד, המוכנים ללכת נגד הזרם, לבחון מערכות (ודרכים) חדשות. הייתי מצפה ליתר אופטימיות. אוהב את כווולכם

למה להפסיק ..

נראה לי שאתה מדבר עם אותם אחרונים שעדיין עושים מילואים .. אמנם הם לא בהכרח הספיקו "לגנוב תרנגולות בפלמ"ח" אבל בלי ספק הם נפצעו ולחמו בלבנון .. הם איבדו חברים וכו´ .. ובינינו .. למה ??? אחרי הכל הרי המדינה לא ממש "מתגאה" בו או מסייע באיזושהיא צורה .. יש לה כל כך הרבה דברים אחרים על הראש.. כמו 15 חברי כנסת מאיזושהיא מפלגה שנוהגים לקחת לא מעט כספים .. מילא הכסף היה הולך למקומות חיוביים כמו לעזור לנכים או משהו כזה .. אבל ללתת את מרביתו לאותם מסכנים שלחמו בעוז ב"אוהלה של תורה"?? כאשר אני נלחתי (לא בעוז.. ) בלבנון או בכל מקום ג´יפה אחר ?? בקיצור מצטער על העירוב המעט פוליטי .. אבל היום זה לא כמו שהיה ב 67 ..

matam haifa

New member
אני בעוד חודש וחצי בן 38 ונמאס לי

להיות שפן נסיונות של פוליטיקאים! נגיד את מה שמותר וכולם יודעים: אפילו הוראות פתיחה באש הפכו להיות פוליטיות, ואתה בדילמה אם לנסות ללכת בין הטיפות ולא להגיע למשפט, או לעשות את מה שצריך, ואם צריך אז עשית את זה וגם תלך למשפט, ואז לאף אחד לא אכפת ממך! ככה לצערי זה עובד היום, צריך להגיע למילואים עם עורך דין. ולא חסרים סיפורים... יללה נפתח פורום לינוקס_מילואים 7.2 :))

matam haifa

New member
אגב, מחלקים KDE3 בכל משרד קישור

זה KDE שתומך גם בעברית וגם נפשית...

לי דווקא לא נמאס ממילואים ..

סתם נמאס לי ממלחמות .. לפעמים נראה שלי שחצי מהאנשים שאני מכיר (בעצם שליש) יושבים עכשיו בזולה שם למעלה .. סתם נמאס לי לקבור אותם ולהשאר "האחרון שיכבה את האור" ..

תמר,

New member
פוליטיקה??

לא יפה להכניס פוליטיקה. ואם זיהיתי נכון את המפלגה שאתה מדבר אליה, רוב המצביעים אליה שרתו / משרתים בצה"ל, כך שחבל ללכלך.

צודקת .. מצטער ..

וככל הנראה לא זיהית נכון את המפלגה .. אני דווקא מדבר על אלו שלא.. אבל בכל מקרה .. זה ממש לא המקום ..

הראל

New member
אתם דווקא צריכים להתגאות ../images/Emo70.gif

תראה, מהכיתה שלי בבית הספר היסודי, למעלה ממחצית "הבנים" נהרגו במלחמות ישראל. מהמחלקה המקורית שלי בטירונות, נשארנו רק שנים, היתר נמצאים בחלקה הצבאית. והשני, התערער בנפשו, שוקם, וירד מהארץ. גם בזמני, היו שירדו, היו שנשברו. עדיין זוכר אני את "מוישה" חברי, שהוריו ירדו מהארץ כדי שלא יצטרך להילחם, ולבסוף נהרג בווייטנאם ! למרות עברי בקיבוץ דתי, גם אני כואב את התעצמות בעלי הלחשים והכשפים. אני מודע שהארץ היתה שונה פעם. אני עדייין זוכר את דודי החסיד עם הזקן הגדול, כשהופיע במדים, הוא היה מילואימניק ביחידת חי"ר. ואף היה גאה בכך, ילדיו עדיין הלכו לצבא (שירתו בשריון ובתותחנים), אבל נכדיו כבר משתמטים. עדיין אני זוכר את חברי, מהקצה השני של הקשת הפוליטית, מהשמאל שנחשב אז קיצוני, את הויכוחים הסוערים, ועם זאת את תחושת האחדות והרעות (ואפילו את צלי רשף כנער בצה"ל), כיום ילדיהם משתמטים ממילואים ותורמים לפירור הלכידות בעם. ונכדיהם בכלל אינם מגיעים לצה"ל. גם אני זועם על ה"חטוף ואכול כי אולי אין מחר בכלל ..." גם לי מפריע שדווקא אלו המשתמטים "ונהרגים" באוהלה של תורה, הם אלו המקבלים הכל. אחד מבני חזר בתשובה, אמרתי לו ששום דבר לא מפריע לי, רק שלא יפרוש מהציבור וימשיך לשרת במילואים. ואכן, לכשהתאזן (הוא דתי, אבל כבר לא כל כך קיצוני), הודה לי על כך. גם לי גוזלת הממשלה את רוב הכנסותי, ואני כועס על מה הם מוציאים את כספי. עם כל זאת אני גאה שלפחות בפורום הזה, בניגוד לפורומים האחרים, יש רבים המשרתים במילואים. נכון, חורקים שיניים, כועסים, אבל ממלאים את חובתם ! בסך הכל, רוב העם כן תורם, כן משרת בצה"ל, כן עובד. הבעיה היא שאמצעי התקשורת מבליטים את הקיצונים, עד כדי כך שחושבים שהם הרוב. בסופו של דבר, אתם הם אלו השומרים עלינו, אתם הצודקים
ולא כל אותם נמושות הדואגים לביתם בלבד, ואינם רואים שאם לא נדאג האחד לשני, לא נתקיים בכלל. אין זה חשוב אם אתם שמאלנים, ימניים, דתיים או חילונים. אתם השאור שבעיסה ! אתם מלח הארץ ! רק בזכותכם, יכולים כל אותם משתמטים חרדים ושמאלנים להמשיך להפגין ולשדוד את הקופה הציבורית. בכלל לא משנה מה שהם אומרים ! חשוב מה אתם עושים ! אני אופטימי.כמו כל אחד המאמין ב"קוד הפתוח".
אני משוכנע שהמצב ישתנה לטובה. ורק אנשים כמוך וכמו חבריך יכולים לתרום לשינוי. רק כאלו שבאמת עושים, באמת פועלים למען הכלל, יוכלו לתרום למען הכלל, ללא פניות וללא משוא פנים.

ezaton

New member
אין לי בעיה עם מילואים

אני עושה, ושונא את זה, את הביזבוז, את הטימטום, אבל כל אלו בטלים בשישים מול חוסר הצדק, חוסר ההגינות וחוסר השוויון שקקימים היום בחברה בישראל. לא יתכן שבמדינה שנמצאת תחת סכנת הכחדה יווצר מצב שבו קיים עומס ונטל רק על ציבור מסויים, שנושא בנטל גם בחייו האזרחיים, וגם בשירות המילואים אותו הוא עושה, בזמן שציבור אחר, לא יצרני, עדרי ומסוכן, ממוטט את הבסיס למדינה - את אחדות הגורל, את אותה קדירה שבה כולם (ואני מדגיש כולם) נושאים בנטל, ולוקחים חלק. העתיד, לא מחר, ולא מחרתיים, יראה שאלו שאינם נושאים בנטל נשארים, בזמן שאחרים (כמוני) מחפשים להם עתיד במקומות אחרים (שהרי KDE כבר תומך בעברית), בהם הנטל, אם יש, שוויוני. לא נטל המילואים הוא הבעיה, אלא חוסר השוויון שהוא מסמל. אלו היו שישים שניות על פוליטיקה. תם טקס. Ez

למעלה