לינוקס....מה זה ?!

yoav perez

New member
לינוקס....מה זה ?!

גבורתי ורבותי....אני בן 14 וכבר טכנאי ודבר יחיד שאני לא יודע זה לינוקס.....מה שהבנתי שלינוקס זה בעצם windows של IBM ושמו לינוקס... הבנתי שבו משחקים לא מרבים כמעט ובכלל לפעול .....אבל ט´כלס !!! אני לא יודע .....מי שמוכן לעזור לי .....אני מאד ישמח ..... בקיצור מה זה לינוקס......?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? תודה, חדש כאן באזור ...יואב פרץ

asdasdsadhg

New member
אני לא מבין גדול, אבל כנראה שהכל יח

שהכל יחסי, אז הנה מה שאני יכול לישפוך עליו קצת אור בשבילך לינוקס היא מערכת הפעלה מבוססת יוניקס ( סביר להניח שגם ביוניקס לא ניתקלת כי אתה מידור של אנשים שנולדו פחות או יותר יחד עם חלונות 95) יוניקס היא מערכת הפעלה (בדומה לחלונות ולמערכת ההפעלה של מק) אך היא מיועדת יותר לשרתים ומחשבים מרכזיים ולא למחשב האישי לינוקס היא מערכת חופשית שמחקה פחות או יותר את יוניקס רק שהיא באה בחינם (בניגוד ליוניקס שעולה רבבות שקלים) אפקט חינמי זה מושג היות ולינוקס מפותחת בחינם ורשומה תחת רשיון GPL אשר מחייב לא ליגבות כסף עבור התוכנה. מה שכן עדיין ישנן חברות שאורזות לך את המערכת הפעלה בכמה דיסקים נחמדים ומוכרים לך את זה במחיר סימלי עבור התירחה. מה שכן עדיין אתה יכול להוריד את התוצאה בחינם מאתרים ברחבי האינטרנט ולא לשלם אגורה שחוקה אחת (חוץ מחשבון הטלפון והחשבון לספק האינטרנט כמובן..... ) בכל מקרה, יש המון מישחקים ללינוקס, חלקם "שוים" כמו QUAKE ועוד, אבל רובם שוים לתחת, אז אל לנסה להתקין לינוקס בשביל מישחקים. מה שכן זה יכול להיות אתגר די רציני להתקין את זה ולנסות להישתעשע עם זה קצת סתם בשביל הכיף (בתכלס, את רוב העבודה שלי אני עושה דיין עם WINDOWS כי מה לעשות שניחלדתי עם השנים ואני נימצא בבית בממוצע יומים כל שבועיים)

Rul3R

New member
לינוקס זה..

דבר ראשון, לינוקס זה לא ווינדוס של IBM, לינוקס זו היא מערכת הפעלה שהתחילה את דרכה בשנת 1991, נכתבה ע"י בחור בשם לינוס, כתחליף למערכת הפעלה יוניקס, לינוס פרסם את קוד המקור של הלינוקס באינטרנט ובעזרת המוני מתכנתים והאקרים מרחבי העולם הם פיתחו את מערכת ההפעלה הזאת שעדיין מפותחת גם היום. לינוקס נותנת לך יותר שליטה על המחשב שלך ויותר הבנה על מה שקורה במחשב מכיוון שלא כמו בווינודס, לא הכל קורה מאחורי "ווילונות" ואתה ממש יכול לראות ולשנות ולכוון את מערכת ההפעלה כרצונך (קוד פתוח..). אם אתה רוצה ללמוד עוד על לינוקס אתה יכול לעשות חיפוש באחד ממנועי החיפוש כמו גוגל למשל, אני בטוח שתמצא מספיק חומר, אני יצרף פה להודעה כמה קישורים למטה שיהיה לך איפה להתחיל. אה, ועוד משהו. שאמרת Windows של IBM אני מניח שהתכוונת ל OS\2 שהיא מערכת הפעלה שנוצרה ע"י IBM וגססה כאשר מייקרוסופט הוציאו את המערכת הפעלה שלהם, אפשר להגיד שהיא ממש נדרסה ע"י מייקרוסופט למרות שיש כאלה שאומרים שהיא יותר טובה מהווינדוס, אני אישית לא ממש קראתי עליה ולכן אני לא יודע עליה מספיק, אבל אתה מוזמן לחפש גם עליה חומר. וחוץ מזה אמרת, "ודבר יחיד שאני לא יודע זה לינוקס", אז.. אני בטוח שיש עוד הרבה דברים שאתה לא יודע (אני לא אומר את זה בשביל להעליב, פשוט תמיד יהיה דברים ואנשים שידעו יותר ממך, אלה החיים).

ezaton

New member
ל Rul3E

קודם כל, אני שמח שמטבעות לשון שלי תופסים
מי יתן וירבו להשתמש בווילונות של Ez
בקשר ל OS/2, בלי להכנס לזה יותר מדי, זאת מערכת הפעלה גרפית של IBM שקדמה לחלונות 3.1. היתרונות במערכת הזאת (ועוד אז, בשנים ההן) היו עבודת 32 ביט מלאה, ממשק גרפי נוח (אם כי פחות יפה משל חלונות 9X, עד לגרסאות היותר מאוחרות), תמיכה בישומי חלונות 3.1 ובכלל, יציבות. מחלקת השיווק של IBM צריכה לעמוד אל מול כיתת יורים, רק בגלל הכישלון השיווקי העצום הזה. הייתם שם קודם, נתתם מוצר יפה יותר (דאז), נתתם מוצר טוב יותר, אז איך הצלחתם להפסיד? חלקים מ OS/2 שולבו בשלב מסויים, תחת חוזה שיתןף פיתוח, במערכת ההפעלה העתידית של מיקרוסופט- "(IBM and Microsoft OS/2 New Technology (NT" ניתן למצוא את אבותיה של מערכת הקבצים החדשנית של IBM (שוב, דאז) HPFS ב NTFS דהיום. ניתן למצוא לא מעט יסודות קוד של NT, למי שיש גישה, ש IBM חתומה עליהם. אני נוטה להאמין שאלו החלקים היציבים יותר...
Ez

ezaton

New member
לינוקס

לינוקס היא מערכת הפעלה, 32 סיביות, שפיתוחה החל בסביבות 91 (אבל לקח קצת יותר זמן עד שזה באמת התחיל לזוז), כלשסטודנט בשם לינוס נמאס לחכות בתור ל 12 המסופים של מערכת היוניקס של האוניברסיטה, אז הוא החליט לפתח משהו מספיק דומה כדי שהוא יוכל לעבוד מהביית. מר לינוס הלך, קנה 386 בזול (אלו כבר היו הימים של ה 486, אז 386 היה זול) והחל את פיתוחה של מה שליימים תקרא לינוקס - מערכת הפעלה דמויית יוניקס (אם כי מעולם לא נבדקה להתאמה ל POSIX, היא כנראה תואמת). הוא בנה את הליבה, מספר תוכנות שירות בסיסיות (כמו init), והפיץ את הקוד באינטרנט, שהיה אז מאוד צעיר, וכלל כמעט רק אוניברסיטאות, כדי לקבל פידבק. הוא קיבל פידבק, ומערכת ההפעלה הזאת החלה לצמוח באופן אבולוציונאלי - הטוב יותר ממשיך הלאה, הפחות טוב נעלם. רבים פיתחו (ומפתחים) עבור המערכת - בין אם חלקים מהליבה, מנהלי התקנים, או תוכנות מערכת, או תוכנות שירות - שולחן עבודה גראפי, תוכנות דוא"ל ועוד, ובעיקר על חשבון זמנם החופשי. לכן רשיון המערכת הוא כזה - אסור למכור מה שקיבלת. אסור להפיץ בלי שמות הכותבים, וכך נעשה. לאחר כמה שנים, כשהמערכת הולכת ומתבגרת, וכאשר מנהלי התקנים נכתבים על ידי מפתחים מסביב לעולם, לא תמיד בסיוע יצרן החומרה, לינוקס היא כיום אלטרנטיבה מסויימת לחלונות. אתה מכיר רק דוס, אבל כפי שתוכנות חלונות לא ירוצו תחת דוס, כך הן לא תרוצנה תחת לינוקס, וההיפך. בזמן שמפתחי לינוקס השתדלו תמיד להחזיק בגישה שמאפשרת עבודה במקביל של לינוקס וחלונות (כמו תמיכה במערכות קבצים. יודע מה זה?), מיקרוסופט עצמם לא ניסו כלל ואף הפריעו לדו קיום הזה. מיקרוסופט לא מכירים בלינוקס. התקנה של חלונות תפגע (חלקית, וקל לתקן, אבל) בהתקנה של לינוקס, וכן הלאה, בזמן שכמדיניות, לא יקרה ההיפך (אתה טכנאי, אתה בטח יודע שיש פאשלות פה ושם). עקב גידולה בתוך אריג האינטרנט, לינוקס היא מאוד קלה, נוחה וחזקה בנושאים הקשורים לרשת ושירותי רשת, ולכן שרתים רבים מריצים לינוקס. אין משחקים של חלונות שרצים תחת לינוקס, אלא תחת כלים מיוחדים שנועדו לאפשר הרצה מוגבלת של אפליקציות חלונות תחת לינוקס, מה שבהחלט לא מתאים למשחקים. חברות משחקים גדולות, כדוגמת ID מוציאות גם גירסא ללינוקס. יש לך איזשהו ספלר? תשתמש בו. Ez

אין ממש קשר בין היותך

טכנאי לבין ידיעת הלינוקס .. יש כאלו שהם מנהלי רשת כבר לא מעט שנים ועדיין לא יודעים מה זה לינוקס .. ואגב, לינוקס זה לא "דבר יחיד" אלא עולם ומלואו ..

linuxius

New member
וכל המציל נפש אחת מציל עולם ומלואו

ז"א שאם אתה מוציא אדם מכבלי הגהנום ששמם windows גרמת לו להחכים ולהינצל. כמו במטריקס עד שלא תראה את האמת לא תבין נכונה את אוסף השקרים שיש מסביבך. בקרוב הספר...

ezaton

New member
בוא לא נגזים

למתכנתי לינוקס יש עדיין מה ללמוד. אני עובד עם כמה שנאלצו לתקן באגים בקרנל, וככלל, אם עובד לכם USB, זה פשוט מזל (כי זה כתוב ממש רע). עובדים על זה. ככה זה בחיים. המערכת עוד לא מספיק בוגרת כדי לשמש שולחן עבודה מלא, לאלו שגם משחקים, וגם רוצים תמיכה עברית מלאה (לא חלקית, אלא מלאה). בקרוב, אני מקווה. Ez

למעלה