לינוקס, WINXP ו- NTFS

yossy_l

New member
לינוקס, WINXP ו- NTFS

שלום לכולם יש לי מחשב שמותקן עליו WINXP, מערכת הקבצים היא NTFS. 1. האם ניתן לערוך מחיצות של NTFS וליצור מחיצה ללינוקס (הבנתי שבגלל שזה NTFS זה בעיה) 2. האם לילו יעבוד טוב עם לינוקס ו- WINXP נ.ב. 1. אני עובד עם מחשב נייד COMPAQ EVO N160, האם לינוקס RH-7.2 ידע לזהות את כל הרכיבים (כ. מסך, מודם וכו´) 2. יש לי נסיון עם לינוקס תודה מראש

matam haifa

New member
עשית קצת בלגן.. ../images/Emo120.gif

נתחיל מהסוף: יש לך נסיון עם לינוקס? נראה שלא. RedHat מזהה חומרה לא רע בכלל, וגם אם יש בעיה, בד"כ יש כאן פתרונות לילו יעבוד טוב? לילו זה רק תפריט התחלה, לאחר שבחרת איזו OS להעלות, שכח מלילו. NTFS תשאיר ל-XP , לינוקס דורשת לפחות 2 מחיצות לעבודה נורמאלית (כמובן שלא NTFS ) המשך יבוא...

hazgul

New member
אהם..

נראה שדווקא לך יש בעיה בהבנת הנקרא... קודם כל, הוא שאל על לילו והתכוון לאיך לילו מזהה מערכות הפעלה. מהניסיון שלי ללילו אין בעיה עם שום מערכת הפעלה עד כה. אני משער שעל NTFS הוא שאל מבחינת mount. כעקרון זה ממש ממש לא מומלץ (בגלל מערכת ההרשאות המטומטמת של NTFS) אבל אם אתה ממש ממש רוצה אתה חייב לקמפל קרנל מחדש ולאפשר תמיכה. וחוץ מזה, איך לעזאזל הגעת למסקנה שאין לו נסיון בלינוקס?! אולי הוא מעולם לא עבד על מחשב שיש בו גם ווינדוס? אולי הוא לא עבד עם הפצות וקימפל את הכל לבד? בקיצור, פעם הבאה אל תשפוט ככה אנשים.

matam haifa

New member
הסבר פשוט.

כאחד שגם התחיל עם "לילו", הדבר הראשון שכל משתמש חלונות רוצה לעשות, זה דואל בוט, ולכן הפתיע אותי שבעל נסיון בלינוקס שואל אם לילו עובד טוב עם XP .... בכל זאת, נראה שלא טעיתי.. נ.ב. גם לגבי ה-NTFS , אותו כנ"ל.

beitar

New member
אני מצטער... אבל שאלת ה LILO מול XP

במקומה... שמעתי בעבר כמה טרוניות על היכולות של ה לילו לעבוד מול XP / 2000 ו NT, ולכן בכמה מדריכים מוסבר איך לאתחל את הלינוקס דרך הבוט לואדר של המערכת החלונאית דווקא !

matam haifa

New member
אתה יכול לתת דוגמא למצב שלילו לא

מסתדר עם 2000/XP ? ** נדמה לי שהכוונה שלך ל-3 מערכות הפעלה על אותו מחשב, ואז הלילו בוחר חלונות/לינוקס , ואח"כ יש תת תפריט לבחירת 98/XP . אני צודק ? בכל מקרה זו לא ממש "בעיה" .

ezaton

New member
וואי, בלגן...

התלהבות יתר. קודם כל, בגירסאות ישנות של לילו, היתה בעיה עם חלונות 2000 (ובוודאי XP). בעיה של טעינת המערכת. בגירסאות חדשות, אין בעיה, והתיפקוד בדיוק כפי שמול חלונות 9X רגיל. שנית, שינוי גדלי מחיצות NTFS אפשרי, אם כי בעייתי. השתמש ב PQMAGIC, ותוכל לעשות את זה. עליך להשאיר מקום עבור הלינוקס - בערך 3 GB להתקנה (ובטח תרצה להוסיף דברים, לכן זה קצת אקסטרא) ועוד 256MB עבור swap, אבל אני מניח שתוכל למצוא מידע על זה לבד, אם אתה קצת חלוד. שלישית, הקרנל של לינוקס תומך בקריאה מ NTFS, ואף כתובה (מאוד נסיוני ומאוד מסוכן!!!), ברם, כדי למנוע מאלו שיגרמו לעצמם נזק בכוח מלעשות את זה כך, הקרנל שבא מההפצה (Out of the box) לא כולל תמיכה ב NTFS מקומפלת, ולכן, הדרישה היא שתבין מספיק כדי לקמפל לעצמך קרנל עם תמיכה. זה מצויין, כי זה מקשה על אנשים לגרום נזק לעצמם... (אם אתה מבין מספיק בשביל לקמפל קרנל, אזי סביר להניח שתוכל להתמודד עם הקריאה שכרוכה בנסיונות לדבר עם NTFS). רביעית (ובלי שמות) - ישנם הרבה מתחילים בפורום הזה שיורים תשובות מהר, ולפעמים, בלי הכרות מספיק מעמיקה עם המערכת, או המערכת בעבר (כן, היו בעיות שנפתרו או נוצרו עם הזמן, ככה זה). שקילת מילים, חשיבה רחבה, והרבה הקשבה (למה לעזאזל יהיה מידע על איך להפעיל לינוקס עם חלונות 2000 אם לא היתה אף פעם בעיה עם זה?) יקדמו לא רק אתכם (שזה הכי חשוב), אלא גם את כל שאר הפורום, שאתם מהווים את החייץ היותר מנוסה מבין החדשים, ויש לכם גם את הנסיון לענות על שאלות פשוטות, וגם תוכלו להקשיב וללמוד מאלו שמנוסים מכם. לכן קיים הפורום. לא כדי לסמל כוח או משהו כזה, אלא כדי לעזור לאחרים שצריכים. Ez

matam haifa

New member
לא קיבלתי תשובה.

איזה לילו לא מסתדר/ת עם 2000/XP ??? מתי זה קרה? איזו הפצה? למה?

ezaton

New member
לילו ישן

גירסאות של מנדרייק 7 וקצת, גירסאות של רדהאט 6 וקצת, יתכן וגם רדהאט 7 עצמו. סוסה גירסא 7, ויש עוד. כל מי שהשתמש בגירסה מוקדמת מספיק של לילו. Ez

ezaton

New member
וואי, בלגן...

התלהבות יתר. קודם כל, בגירסאות ישנות של לילו, היתה בעיה עם חלונות 2000 (ובוודאי XP). בעיה של טעינת המערכת. בגירסאות חדשות, אין בעיה, והתיפקוד בדיוק כפי שמול חלונות 9X רגיל. שנית, שינוי גדלי מחיצות NTFS אפשרי, אם כי בעייתי. השתמש ב PQMAGIC, ותוכל לעשות את זה. עליך להשאיר מקום עבור הלינוקס - בערך 3 GB להתקנה (ובטח תרצה להוסיף דברים, לכן זה קצת אקסטרא) ועוד 256MB עבור swap, אבל אני מניח שתוכל למצוא מידע על זה לבד, אם אתה קצת חלוד. שלישית, הקרנל של לינוקס תומך בקריאה מ NTFS, ואף כתובה (מאוד נסיוני ומאוד מסוכן!!!), ברם, כדי למנוע מאלו שיגרמו לעצמם נזק בכוח מלעשות את זה כך, הקרנל שבא מההפצה (Out of the box) לא כולל תמיכה ב NTFS מקומפלת, ולכן, הדרישה היא שתבין מספיק כדי לקמפל לעצמך קרנל עם תמיכה. זה מצויין, כי זה מקשה על אנשים לגרום נזק לעצמם... (אם אתה מבין מספיק בשביל לקמפל קרנל, אזי סביר להניח שתוכל להתמודד עם הקריאה שכרוכה בנסיונות לדבר עם NTFS). רביעית (ובלי שמות) - ישנם הרבה מתחילים בפורום הזה שיורים תשובות מהר, ולפעמים, בלי הכרות מספיק מעמיקה עם המערכת, או המערכת בעבר (כן, היו בעיות שנפתרו או נוצרו עם הזמן, ככה זה). שקילת מילים, חשיבה רחבה, והרבה הקשבה (למה לעזאזל יהיה מידע על איך להפעיל לינוקס עם חלונות 2000 אם לא היתה אף פעם בעיה עם זה?) יקדמו לא רק אתכם (שזה הכי חשוב), אלא גם את כל שאר הפורום, שאתם מהווים את החייץ היותר מנוסה מבין החדשים, ויש לכם גם את הנסיון לענות על שאלות פשוטות, וגם תוכלו להקשיב וללמוד מאלו שמנוסים מכם. לכן קיים הפורום. לא כדי לסמל כוח או משהו כזה, אלא כדי לעזור לאחרים שצריכים. Ez

למעלה