לינוקס

generala

New member
לינוקס

איזה לינוקס מהבאים, הכי מומלץ לקורס אוניברסיטאי בנושא ? תודה !

vicz

New member
אם מדובר בקורס מער' הפעלה של או"פ

תקבל את knoppix על הדיסק

generala

New member
../images/Emo36.gif

היי ויק. זה הקורס הזה.
ורציתי להתחיל לבד כי אני ארשם אליו ב-09א'.

generala

New member
אין גירסה עם

קירוב טוב יותר מזה בשביל להפעיל דרך ה- HD במקום דרך ה- CD ?

S h a y D u

New member
אני אישית משתמש באובונטו החדש 7.10 אבל..

הייתי ממליץ יותר להתקין את Debian GNU/Linux ולאחר מכן, בשביל להפוך אותה ליותר גרפית ויפת ממשק, להוסיף לה חבילת GNOME - יצא לך משהו שדומה מאד לאובונטו. אבל דביאן בכל אופן נחשבת בעיני רבים למערכת יותר יציבה ואמינה (גם עבור שרתים). אפשרות שנייה היא לנסות להתקין מערכת יותר "יוניקסית", כמו openBSD. או, אם יש לך כסף מיותר, לרכוש את AIX של IBM (שהיא סגורה, אאל"ט) - אם אתה מתכנן לפתח בעתיד קריירה צבאית, זה אולי זה אף יהיה יתרון עבורך, מאחר ונוהגים להשתמש בה בהרבה מקומות בצה"ל.

vinney

Well-known member
אין שום סיבה שעבולם שמישהו ירצה לקנות AIX

למחשב ביתי. חוצמזה ג'נרלה שלנו נראה לי כבר עבר את שלב הצה"ל, לא?

generala

New member
../images/Emo45.gif

המערכת ממש אבל ממש לא מיועדת לשוק האזרחי, היא תהיה בשבילו כמו פצצת ניוטרון נגד שפירית טורדנית. בתחום הצבאי המע' העובדות עם AIX הן מע' לוויניות ומע' סימולציה של פרמטרים מורכבים מאוד, וסודיים מאוד. את שלב הסדיר כבר עברתי, אלא אם כן יציעו לי משכורת של עובד הייטק לחתום קבע (עדיין איננו בצבא שוודיה = לא יקרה)

S h a y D u

New member
לגבי ה AIX - זה היה בהתלוצצות כמובן.. ../images/Emo13.gif ונצ

ל"ש, לגבי הקורס המדובר... האם אתם פשוט לומדים בו תכנות בלינוקס/יוניקס (כמו הנושא שבו עוסק הספר הזה למשל)? או שמדובר ממש בלימוד והעמקה בקוד הקרנל ע"מ להבין כיצד בנויה מערכת הפעלה? האם ישנו קורס מסויים במהלך הלימודים במדמ"ח שנועד ללמד משהו בסגנון - פיתוח מערכות הפעלה ??

vinney

Well-known member
לא לומדים בו תכנות

ולא מתעמקים בו בקוד, את זה אתה יכול לעשות לבד. לומדים בו מושגים הכרחיים להבנת תכנות מערכות (תהליכים/תהליכונים, סמפורים ומניעה הדדית, קטע קריטי, סנכון, וכד'), כל מיני שיטות ניהול קבצים, ניהול זכרון, ניהול משאבים, ניהול משימות, וכמובן - מתרגלים את כל אלה
אחרי שתלמד את הקורס - יהיה לך את ההבנה של מה זה מערכת הפעלה. לרוב האנשים שלא עשו את הקורס הזה - אין הבנה כזאת, אפילו שהם חושבים שיש להם.

S h a y D u

New member
אוקיי. מה בעצם שונה בינו לבין הקורס שנקרא

"מערכות הפעלה"? מדובר בשני קורסים שונים? ואגב, כיצד בא לידי ביטוי התרגול? לא ע"י מחשב/קידוד?

vinney

Well-known member
התרגול הוא בתכנות כמובן

אבל לא לומדים לתכנת בקורס. הקשר בין הממ"נים לבין תוכן הקורס הוא במימוש של החומר הנלמד, ותרגול הנושאים המדוברים. אף אחד לא ילמד אותך לתכנת, מה שכן - יתנו לך ספר המכסה את מה שאתה צריך לדעת כדי לממש את הדברים הנלמדים בקורס בסביבה UNIXית (ספר של סטיבנס, טוב דווקא). תצטרך לקרוא אותו לבד, וזה לא נכלל בחומר הקורס.

choo

Active member
כל ספר של סטיבנס הוא ספר טוב - בלי דווקא

חלק מספריו מהווים את התנ"ך בתחומם (תיכנות ברשתות, ותכנות בסביבת יוניקס).

choo

Active member
לא מיועדת לשוק האזרחי? אתה כמובן מתלוצץ

מערכת AIX היא פשוט עוד ווריאציה של יוניקס, ומשתמשים בה בדיוק היכן שמשתמשים בכל סוג אחר של מערכת יוניקסית. זה יכול להיות בצבא, וזה יכול להיות באזרחות. אל תשליך מהנסיון שלך לכלל העולם.

למעלה