לינוקס

MasterOD

New member
לינוקס

טוב היום הגעתי להחלטה שאני רוצה לנסות את מערכת ההפעלה הזו, עכשיו חוץ משמה אני לא מבין בה כלום:(. איזו גירסה כדאי לי להוריד? מה אני צריך לדעת לפני ההתקנה? איך מתקינים? וכל חומר שיעזור לי ללמוד מערכת הפעלה זו. תודה רבה לכל העונים:)

MasterOD

New member
כמו כן

האם אפשר שבמחשב יהיו 2 מערכות הפעלה: לינוקס וחלונות? תודה

מול

New member
מומלץ להגיע לאתר "מדריך הטרמפיסט...

אתר מדריכים מעולה שיש בו חלק שלם המוקדש ללינוקס במידה ואנגלית אינה מהווה מכשול כדאי להגיע לאתרי ההפצות השונות ובעיקר ל"מנדרייק" ו"רד-האט" שמאד טובות למתחילים. וכן,אפשרי להחזיק שתי מערכות הפעלה במקביל עצה שלא תקבל באף אחד מהאתרים הללו: אם אתה בא לחפש "חלונות" בחינם לינוקס לא בשבילך! לינוקס בנויה קצת אחרת ומייצגת ראית עולם אחרת.

org_shin

New member
תשובה

אהלן. אני כמוך חדש בקטע של הלינוקס, רק שאני כבר התקנתי ואני עדיין עובד על הקונפיגורציה. לינוקס יכול להתאים לך אם: א. יש לך זמן פנוי ב. יש לך ראש פתוח לכל מיני זיבולי שכל של אנשי-מחשבים ג. יש לך רקע בתכנות ד. יש לך סבלנות (רצויה גם שנאה עזה לכל מה שקשור במיקרוסופט, אבל לא חובה
) אז זה הולך ככה, כדי לצמצם בעיות למינימום, אל תחשוב אפילו להוריד גרסה מאינטרנט, אלה אם כן יש לך חיבור מהיר וזול. הכי עדיף לקנות גרסה מסחרית. אני, קניתי suse linux 7 בחנות "באג". היתרון שיש לך מדריכים וגם עזרה באינטרנט ואתה מקבל המון תוכנות שוות (למרות שזה דורש קצת זמן להתחיל ולחפש). (דרך אגב, גרסה רגילה עולה 219 שקל). אבל גם בלינוקס מסחרי יכולות להיות בעיות, בעיקר בקטע של קופיגורציה. למשל - לי יש פנטיום-4, וההתקנה לא הצליחה להתקין כמו שצריך. רק אחרי חיפוש די מעמיק באתר של SUSE גיליתי שה-"גרעין" לא תומך בפנטיום 4 והייתי צריך להוריד גרעין משופץ מהאינטרנט (לא ביג דיל). אם יש לך כוח לכל מיני דברים כאלה - אתה מקבל מערכת הפעלה עוצמתית מאוד, בטוחה מאוד, אמינה מאוד, שיש בה הרבה דברים והרבה אופציות להתקדמות. חוץ מזה, אפשר לשמור על הווידוס ולצור BOOT דואלי. ב-SUSE זה די פשוט (המערכת נותנת לך אופציה להתקין BOOT על דיסקט - דיסקט בכונן = לינוקס דיסקט לא בכונן = המערכת הרגילה שלך, חוץ מזה אפשר לבצע תצורה של LILO - זאת התוכנה שטוענת את לינוקס והיא יכולה לטעון כל מערכת הפעלה אחרת שקיימת (דוס, ווינדווס כל הגרסאות), רק שתצטרך קצת לקרוא על זה). חוץ מזה, windows זה חרא של מערכת הפעלה.

למעלה