ליניב, גיא ועוד...

טאצי

New member
ליניב, גיא ועוד...

סליחה שאני פותח הודעה חדשה אבל בכל השרשור שנוגע לזה, לא הייתם שמים לב להודעה. מישהו כתב ש(למרות שיש כאן כאלו שניסו להראות שיש גם הומואים מורעלים)יש כאן אנשים שמגעילים אותו. אנשים שהוא לא היה רואה בפורומים אחרים...לא אמרתם לו שהעובדה שיש אנשים עם דעה שונה לא אומרת שהם מגעילים אלא עניתם שכמו בכל מקום גם בפורום ההומואים יש ויש ... היות שזה היה בשרשור שקשור לצבא והיות שהמגעילים (לדעת אותו אחד) היו הטרמפיסט, אני ועוד, מסקרן אותי לדעת אם אני אחד מאותם מגעילים. גם לדעתכם.

rumple

New member
אי מייל

אם הכוונה להתבטאויות בנוגע להשתמטות מהצבא? אז כן. אני מאלה שחרף העובדה שבמצב רגיל היו שותקים, אבל כשזה מגיע לבטחון המדינה שבה אני חי עם דגש על כותרות העיתון הבוקר, קשה לי עד בלתי אפשרי אפילו לקבל אנשים שלא מוכנים להתגייס. צר לי ידידי, אין לי ספק שאתה בן אדם נפלא, אבל קשה לי לקבל אנשים שמוכנים להקריב את החיים של אנשים אחרים בשביל שהם יוכלו לעשות תואר או סתם לטייל בחו"ל. וכן, באותה נשימה אני מכליל גם את הדתיים. מתנצל אם בעבר התנסחתי בצורה בוטה ולא אופינית לחלוטין, אבל זה הגיע לקו האדום שלי. לירוי25

טאצי

New member
לירוי...

חלק מאותם אנשים שלא מוכנים להתגייס לא עושים זאת כדי לעשות תואר או לטייל בחו"ל (אם כי אין שום פסול בשני הדברים שציינת). חלק מאותם אנשים הם פעילים המחרפים את נפשם (פיזית) למען האידיאולוגיה שלהם. חלקם, נכנסים לשטחי אש בהם הם מסתכנים בכך שייקלעו לאש משני הצדדים. מצד צבא הגנה לישראל ומצד הפלשתינים. חלק אחר של אותם אנשים, מאבדים קריירות, מערכות יחסים אישיות, מאדים למעשה את החיים האישיים שלהם למען אותה אידיאולוגיה. אותם אנשים לא משרתים בצבא כי הם מאמינים שזו הדרך הנכונה. לא הדרך הקלה, אבל הדרך הנכונה. אתה יכול אולי לא להסכים איתו אבל, אתה לא יכול להגיד על אדם שיושב בכלא כבר תשעה חודשים בגין סירוב מצפוני שהוא סירב לשרת למען הנוחות האישית שלו...

לירוי25

New member
טאצי

אין פסול בדברים שציינתי כל עוד הם לא נעשים על חשבונם של אחרים. אני מסכים שכל אדם שמתגייס לצבא בכלל ולחיילות הקרבים בפרט עושה זאת תוך לקיחת סיכון מסוים. יחד עם זאת בוא תענה לי על שאלה פשוטה - אז למה להתגייס? אני לא מזלזל חס וחלילה, באמת שלו, אבל יחד עם זאת אתה מבקש שאנשים יקריבו את החיים שלהם (עיין ערך החיילים החטופים) למען אנשים שפשוט לא מתאים להם. למה לי התאים קורס מכי"ם? שעתים שינה בלילה בממוצע, אין זמן לנשום או לאכול, בסופש"ים משלימים שעות שינה. גם לי זה לא התאים אבל מישהו היה צריך לעשות את זה, ובסופו של דבר אני שמח שלא פרשתי כי זה רק תרם לי.

לירוי... ../images/Emo120.gif

מקריאת הודעותיו של טאצ´י, אני לא בדיוק מוצא את המקום בו הוא ביקש ממישהו להתגייס, או ביקש שמישהו יקריב עצמו במקומו. אני אולי אחדד קצת את הטיעון שלו, בכך שאסביר למה אני לא התגייסתי: לדעתי הצבא בישראל מגויס כבר הרבה מאד זמן למטרות פסולות, דהיינו כיבוש עם ולעיתים רצח עם (אתה כמובן מוזמן לחלוק עלי, אך זו הראייה שלי את הדברים). מתוך כך אני לא הייתי מוכן בשום אופן לקחת חלק במערכת הצבאית, בוודאי שלא במישרין - בלוחמה והרג של אנשים שנלחמים על עצמאותם, אך גם לא בעקיפין - בטיפול בניירת או מתן כל שירות אחר לאלו שכן לוקחים חלק אקטיבי בעשייה הזו. אני דיי בטוח גם, שבפרספקטיבת זמן הרבה מאד אנשים שהתגייסו בתקופתנו (כפי שאנו מגלים כבר היום בקרב מי שלחם בלבנון) ימַצאו בבעיה מצפונית קשה בעודם מביטים אחורה על חלקם בהסטוריה. זו תפישתי, וכך הסברתי אותה בשלב הגיוס, מתוך מוכנות מלאה לשבת בכלא כמה זמן שיידרש, ובלבד שלא לקחת חלק במערכת שזו דעתי עליה. אני בטוח שרוב המשתתפים בדיון לא יסכימו איתי, אבל את כל זה הסברתי רק כדי להתייחס לטיעונים שלפיהם אני "משתמט" או מבקש שמישהו אחר ימות במקומי ע"מ לאפשר לי לקדם את עצמי. אני לא ביקשתי מאף אחד כלום. אתה/אתם מוזמנים כמובן להגיב, אבל לי אין כ"כ רצון להמשיך ולפתח את הדיון הזה יותר, אז אני אעצור כאן. רק אנא, בתגובות שאני מניח שחייבות לבוא, נא לא לעשות שימוש בטיעון "מה אם כולם היו כמוך"... אם כולם היו כמוני, לא היו מלחמות.

טאצי

New member
לירוי, מה יהיה?

למה אתה מגיב במקום לקרוא, להפנים ואח"כ אולי גם לחלוק? אתה שירתת בצה"ל (צבא הכיבוש לישראל) ואתה אומר שאתה שמח ששירתת לא כי אתה תרמת אלא כי זה תרם לך. אני שמח שלא שירתתי לא כי אי השירות תרם לי. להיפך. אי השירות מזיק לי במקומות רבים אבל למרות זאת אני חושב שבאי השירות שלי תרמתי למדינה הרבה יותר. שעתיים שינה למען אידיאולוגיה? תאמין לי שאני מכיר... לא לאכול? לזחול כשכדורים עוברים מעלי? גם את זה -לצערי- אני מכיר. לא מצבא הכיבוש.

לירוי25

New member
טאצי ../images/Emo13.gif

קראתי, הפנמתי ולו תקרא תגובות קודמות שלי כן הסכמתי לגבי חלק מהדברים, כמדומני שאתה אף כתבת. לא ענית לי על שאלה אחת פשוטה - תאר לי או לעצמך (מי שתבחר) מצב היפוטתי שבו איש מאיתנו לא מתגייס, מה קורה אז? את הדברים שאני כותב אני לא כותב לצורך הויכוח, ההתנצחות או העקרון, אלא מתוך נסיון להבין. אם בחרת לא לשרת, קשה לי לקבל כי אני לא מבין, מניח שהבעיה היא אצלי אבל עדין.

טאצי

New member
אני אגיב בציטוט:

"אתה/אתם מוזמנים כמובן להגיב, אבל לי אין כ"כ רצון להמשיך ולפתח את הדיון הזה יותר, אז אני אעצור כאן. רק אנא, בתגובות שאני מניח שחייבות לבוא, נא לא לעשות שימוש בטיעון "מה אם כולם היו כמוך"... אם כולם היו כמוני, לא היו מלחמות." הטרמפיסט.

נראה לי שהוא התכוון

לזה שמה אם רק, במקרה, רק בישראל יהיו כולם פצפיסטים. במקרה הזה לא תהיה מדינת ישראל. אני יכול לחיות עם המחשבה הזו. מר מומין שזו התגובה הראשונה והאחרונה שלו בנושא, היות שבבצפר מעצבנים אותו מספיק עם שאלות היפוטתיות וחסרות משמעות, לא צריך את זה גם כאן.

MARMELAD

New member
אתה לא מגעיל אותי. אבל.

השאלות שלך לא מזכיורת לי סיפור: היה היה פעם ילד קטן וחמוד. עכשיו, הוא היה נורא בודד, כי בבית שלו לא היו לו אחים ואחיות. אז הוא יצא לשחק בחצר. ושם שיחקו ילדי השכנים. אז הוא ניגש אליהם ושאל אותם: "אפשר לשחק איתכם?" "כן, בטח" "יופי." הוא התחיל לשחק איתם. פתאום מישהו מהחברים השתעל. "או או..." חשב לעצמו הילד. אם הוא משתעל אז זה סימן מוסכם בינו לבין שאר הילדים, שנמאס להם ממני. "תגידו, נמאס לכם ממני?" שאל הילד. "לא, מה פתאום." והם המשיכו לשחק. לפתע, ילדה אחת הייתה צריכה ללכת הביתה. הילד הסתכל עליה עצוב, וחשב "היא בטח הולכת בגללי, אולי כדאי שאני אלך והיא תישאר..." אז הוא שאל את הילדים "נו, ועכשיו נמאס לכם ממני?" "לא, מה פתאום" הם ענו לו. והם המשיכו לשחק. אחרי עוד חמש דקות, שני ילדים התיישבו בצד. "אוי," חשב הילד, "אולי אני מפריע להם" "תגידו, עכשיו, כבר נמאס לכם ממני?" "כן." הם ענו לו, ואז הם הרביצו לו עד שנשמתו פרחה. אז מה אנחנו לומדים מזה...? שלא צריך לשאול כל דבר. וזה מתקשר למשהו שכבר דיברנו עליו, אני ואתה, וגם כאן בפורום. שאת הבטחון העצמי אתה צריך להביא מבפנים ולא ע"י חיזוקים מהסביבה. יכול להיות שגם בכלל לא הבנתי את השאלה שלך, אבל זה מין קו מסוים שחוזר על עצמו, ולכן הסקתי את זה..
וכנראה שנתראה בקרוב..
גיא

טאצי

New member
אממ...

קצת פספסת את הנקודה אבל אהבתי... ובנוגע לסיומת שלך, צריך איכשהו לסגור את היום חמישי. איך שלא יהיה, אני אהיה שם ב-9:00 (השכמה מוקדמת)

למעלה