ליניב, לגבי האינדקס

veredgf

New member
ליניב, לגבי האינדקס

החלטתי להתייחס לנושא כאן... במקום לענות תשובה בדוא"ל. רציתי לציין שהבקשה שהקישור יופיע בעמוד הראשון לא מופיעה באינדקס שלך... והאמת, צריך לפחות הסבר לגבי תנאי הצטרפות לפני שממלאים את הטופס. ולמרות הכל, לא הבנתי מה כל כך נורא בלשים את הקישור לאינדקס בעמוד הקישורים של היומן ולא בעמוד הראשון... ולא הבנתי גם אם אני יכולה לשים קישור טקסט ולא כפתור. אז אנא הסבר, פרט, נמק ובאר... ואם אפשר תוך כדי התחשבות בעובדה שאני לא מי יודע מה במצב רוח טוב ואני צריכה תשובה עדינה
ורד

djyaniv

New member
קודם כל הבקשה שהקישור יופיע בעמוד

הראשונה כן מופיעה בטופס ההצטרפות וכן, אפשר לשים קישור במקום כפתור ולמה בעמוד הראשון? דובר ונכתב כבר רבות בנושא, אולי אם תחפשי כמה שבועות אחורה, אבל בקצרה, אחת ממטרות האינדקס היא להביא יותר קהל לכלל הבלוגרים, כמו שמאתרים אחרים הגיעו לאינדקס וממנו אלייך, ברגע שמגיע אלייך לבלוג מישהו שלא מכיר את האינדקס אז כדאי שייראה קישור וכן יגיע אליו ודרכו לאחרים, לעמוד הקישורים מגיעים אולי אחד מתוך עשרה אנשים. תודה יניב

veredgf

New member
מצד אחד אני מבינה ומצד שני אני

חולקת... אני גם "מנהלת" משהו כמו מעין אינדקס... אני מנהלת fanlisting לאתרי מברשות. אני לא מחייבת אנשים לשים קישור ובודאי שלא מחייבת לשים אותו על עמוד ספיציפי. ה- fanlisting הזה הוקם ב- בתחילת פברואר שנה זו והיום מונה כבר יותר מ- 300 איש, וזאת למרות שרבים לא מקשרים בכלל ואחרים שמים את הקישור בעמודים שונים ומשונים. לא לחצתי על אף אחר לקשר משום עמוד וגם לא לקשר בכלל. את הפרסום ל- fanlisting אני עושה בעצמי כי מדובר ברשימה שלי וזה תפקידי. זה יהיה נחמד אם מישהו ישים את הקישור בעמוד הראשון, אבל זה גם יוצר בעיני אנטגוניזם, כמו שאני חשה ברגע זה... זה פשוט הוציא לי את כל החשק להיות מקושרת. לאלץ אותי לפרסם את האינדקס לפי הדרישות שלך נראה לי קצת יומרני. שמתי קישור עוד לפני שהייתי באינדקס ועוד לפני שאפילו בקשתי להיות באינדקס. אני הרגשתי שעשיתי די... כרגע יצא לי כל החשק... וחבל. לפי דעתי אתה צריך לפרסם את האינדקס ולא לאלץ אנשים לעשות את זה, ולי יש כבר את הנסיון. זה מתחיל לאט אבל זה צובר תאוצה גם ללא שתכריח אנשים... לפחות לפי דעתי. בשלב זה אני בוחרת לא להצטרף. חבל לי, אבל זה מה יש. ורד

djyaniv

New member
זכותך המלאה....

אבל בכל אופן, אני רואה בסטטיסטיקות של האינדקס כמה אנשים הגיעו מאתרים אחרים וכמה מאתרי חיפוש (והוא רשום בכולם), וכמובן שרוב המבקרים הם מבלוגים פרטיים, כלומר שאם אנשים לא היו שמים כפתור או לינק (ורובם לא היו שמים אם לא הייתי מבקש), האינדקס היה ריק וככה גם האתרים אליו הוא מקשר, אני לא חושב שמישהו מרשומים יכול לקטר על כמות המבקרים שהאינדקס מביא לן, אני חושב שזה רק עוזר לכולם ולהפך ממך אני חושב שזו אנוכיות לצפות מאתר להביא לך מבקרים ולא להחזיר (לא שמישהו ביקש כמות שווה כמובן), אבל דשנו בזה בעבר די והותר.... והפרסומת של אר סי מביאה לי את הפיוז, לא שמעו פה על קוקיז? למה אני צריך לראות את זה בכל ריפרש????

veredgf

New member
אין פה אנוכיות

אני כן שמה קישור... אני פשוט לא רואה צדק בכך שאתה כופה עלי היכן לקשר. ועל כך אני חולקת. קישור מגיע ועוד איך מגיע, אבל בעמוד הקישורים נראה לי בהחלט טוב. וכמו שהסברתי לך, אני דואגת לפרסום האתרים שלי ולא דורשת שאנשים יקשרו אותו במקום מסויים באתר שלהם. אני כן דורשת קישור מאנשים שמשתמשים במברשות שלי, אבל זכותו של בעל האתר לקבוע את מיקומו של הקישור ועל כך המחלוקת. אני חושבת שיהיה זה מן הצדק להתפשר כאן, לא? ודרך אגב, האינדקס שלך כן מקושר אצלי, גם ללא תמורה
וגם אם אני לא אצטרף לרשימה, אני לא רואה מקום להוריד אותו, אבל זו הבחירה שלי. ואני רואה מקום להמשיך לדוש... ורד

djyaniv

New member
זה שהלינק אצלך בדף הקישורים

רק מוכיח את הטענה שלי כי לא הגיע משם אף אחד, את יכולה לראות בסטטיסטיקה. לגבי ההתפשרות, בהתחלה דרשתי כפתור וקיבלתי פה הודעות נאצה לרוב, לאחר דיון נרחב התפשרתי על לינק טקסטואלי (אני עדיין חושב שכפתור היה עובד יותר טוב), על מיקום הכפתור\לינק אני לא רואה מקום להתפשר כי אז אני חושב שהאינדקס ייעלם מהר מאוד ממפת האינטרנט בארץ ואיתו הרבה מהאתרים וחבל (ואני אלך על זה לבחירות....כמו שאמר גדול (בהרבה) ממני)

veredgf

New member
משום מה התעלמת

ממה שכתבתי לך על רשימת המברשות שלי... 300 איש יניב, ואף אחד לא הוכרח לשים קישור, וכמובן לא הוכרח לשים קישור בעמוד מסויים... ובכל זאת זה עבד ולא רק שהרשימה לא נעלמה, כל יום מתווספים אנשים. אם בתוך 3 חודשים הצלחתי להביא 300 איש ולא הכרחתי אף אחד אפילו לקשר את הרשימה, אז במה אתה חושב שהאינדקס שלך שונה? אני איתך לגבי העובדה שצריך קישור - וזה לגיטימי. האתר שלי חדש ולא מקושר כמעט בשום בלוג אחר ולכן אין הרבה אנשים שמגיעים ממנו, למרות שאני כבר מספר פעמים הגעתי אל האינדקס שלך מעמוד הקישורים שלי, אז מוזר שהוא בכלל לא מופיע... אתה דורש מאנשים לעשות לאינדקס פרסומת - אבל אני משום מה לא יכולה לדרוש ממך לדוגמא לקשר את האתר שלי במקום שאני רוצה... למה? הסיבה היחידה שאתה עכשיו יכול לדרוש את מה שאתה דורש זה מפני שיש לך מונופול... ויש כאן איזושהי ... התנהגות מונופולית שנותנת לך כוח. עצוב מאוד יניב. לפי דעתי יש לך אמון מאוד נמוך ב"לקוחות" שלך אם אתה לא סומך על כך שיגיעו אנשים לאינדקס. וחבל. ורד

veredgf

New member
טוב, הוספתי קישור

בעמוד הראשון אבל בתחתית העמוד. אני מקווה שאין לך גם כללים לגבי המיקום בעמוד הראשון כי אני כנראה אצרח עוד רגע. אישית אני מקוממת כלפי השטלתנות הזאת מפני שאני כבעלת אתר מעולם לא כפיתי מיקום של קישור על אף אחד ואני חושבת שזו חוצפה מסויימת לדרוש את זה כי מדובר באתר שיש בו כללים שקבע בעל האתר. ואני עדיין מרגישה שאתה כבעל מונופול על האינדקס מצפה שבעלי האתרים המקושרים יעשו עבורך את העבודה של הפרסום ואני שאני בעלת אתרים רבים עושה לעצמי את העבודה הזו ומעולם לא דרשתי את זה מאחרים ואני חושבת שיש כאן תובענות שאין זה מקומה. השארתי את הקישור בעמוד הקישורים למקרה שאנשים לא ידפדפו עד לתחתית העמוד הראשון. דרך אגב, הסתכלתי ב- extremetracker שלך וראיתי שיש 4 פעמים שמישהו הגיע מעמוד הקישורים שלי לאתר שלך ברשימת כל ה- referrers - יתכן וכל ה- 4 היו אני... אבל, מדובר באתר חדש, ואתה לא יכול לצפות שמאתר חדש תקבל hits כל כך מהר, אז יש צורך לעשות אבחנה כאן ולא להיות כל כך greedy לגבי כמה אנשים מגיעים מכל אתר. רצוייה סבלנות מסויימת. אני את הקישורים לאתרים הפרטיים שלי שמתי בעמוד הקישורים, אבל משום מה בשביל האינדקס הקישור הזה לא מספיק טוב... לא יודעת. מרגיז, מקומם ואולי שטותי - אבל לא תורם למסע יחסי הציבור. האינדקס הוא חשוב, אבל גם הבנת בעלי האתרים המקושרים חשובה, והיות ואני כן מקשרת כי לפי דעתי זו חובתי, עליך להיות יותר מבין בנושא, בדיוק כמו שאני מבינה אחרים בנושא. ורד נ.ב. כדאי להוסיף כללי הרשמה ברורים בעמוד הראשון של האינדקס, כולל הצורך בקישור והמיקום שלו כדי שאנשים לא יצטרכו לגלות את זה רק אחרי הרישום. הגיגה *ה*מצב מברשות

איה@

New member
ורד ../images/Emo26.gif

אני לא מעונינת להכנס לויכוח הזה, כבר דשנו בו די בהרחבה בפורום. עם חלק מהדברים שציינת אני מסכימה, ועם חלק לא. בכל אופן - חשוב לי לציין ולהבהיר נקודה חשובה: יניב לא!! מפעיל את אינדקס הבלוגים והיומנים הישראלים - למטרת פרסום. הוא עושה זאת בהתנדבות, ומשקיע די הרבה זמן בנושא. בשיחה אישית איתו (שבה ניסיתי להבין את ההתעקשות) הוא העלה נקודות חשובות שדי הסכמתי איתן. סך הכל האינדקס - נועד לעודד חשיפה לקהל גולשים גדול יותר - לטובת כולנו. אני יודעת בוודאות - שמאז שהאינדקס נולד - יש יותר גלישה לבלוגים/יומנים שלנו, ולכן אני רואה במידה מסויימת הצדקה לשתול את הקישור בעמוד הראשי כדי שתיווצר המשכיות. בתחילה יניב התעקש על כפתור - ואז בפשרה סיכמנו שאפשר גם קישור טקסט רגיל וקטן (למי שמעונין בכך) בסופו של דבר - נראה שמצאת את הפתרון האידיאלי - ואפילו הגדלת לעשות ואצלך יש קישור משני עמודים שונים. אני בטוחה שלאחר ועברתם את המשוכה הזו - תחזרו להיות ידידים טובים. לאינדקס יש עוד תפקיד חשוב - אני פשוט נכנסת אליו, ומתוכו עוברת לכל הבלוגים, ממש עוזר, פשוט וקל, ואף אחד לא מתפספס (לפחות לא בין הרשומים) אני מקווה שעיצבת לעצמך כפתור - חשוב! שיהיה לך אחלה יום!
אגב - נכנסתי לקרוא אותך היום בהגיגה - נהניתי הנאה גדולה. והשארתי לך תגובות.
איה.

veredgf

New member
טוב, אני יודעת שאני עקשנית...

איה
אין לי זלזול ביחס לחשיבות האינדקס, ואני לא חשבתי לרגע שיניב עושה זאת לטובת פרסום. ציינתי רק שתפקידו של בעל אתר להשקיע בפרסומו של האתר בעצמו וזו מחויבותו, גם אם מדובר באתר שהוא בעצם שירות עבור אתרים אחרים. אני פשוט מדברת מנסיון. אני מקשרת אתרי מברשות מכל הסוגים והמינים ללא התניה בקישור על ידם. אני גם מזמינה אנשים אנשים להצטרף לרשימה של "אוהבי מברשות" ומציעה להם אם הם יכולים לקשר את הרשימה. בכל מקרה כאשר אני דורשת קישור, זה רק עבור שימוש במברשות שלי וגם כאן אני לא דורשת את הקישור בעמוד ראשון או כל עמוד אחר. אני רק דורשת שיהיה. ובכל זאת vbrush הגיעה לתודעה של המונים וזה מפני שבכל עדכון דאגתי לפרסם שהאתר קיים - בפורומים ובמקומות בהם זה מקובל ולכן אני די מרגישה תסכול שאני, שבהחלט קישרתי את האינדקס, לא יכולה להחליט איפה לקשר באתר *שלי*. לכל אחד מאיתנו יש מבנה מסויים ועיצוב מסויים לאתר. לעיתים קישורים אינם מתאימים בעמוד הראשון. במקרה שלי הקישור החשוב הזה נדחק לתחתית העמוד הראשון, ואז לפי דעתי זה די חבל... לכאורה זה נראה ויכוח סרק, אבל אני רק מדברת מהנסיון האישי. אני מביאה המון אנשים לכל אתרי המברשות שמקושרים אצלי ולעולם לעולם לא דרשתי מהם לקשר את האתר שלי אצליהם. ולהוכחה, רבים לא מקושרים, אבל ל- vbrush נכנסים רבים... המסקנה שלי היא שחשוב שיהיה קישור, אבל צריך להתפשר על צורת הקישור ומיקומו, ואם לא היה לי את הנסיון האישי, לא היה לי על מה להתעקש, אבל יש לי נסיון... ואין לי דבר אישי נגד יניב - הוא עושה את עבודתו והוא בחור נחמד... אני פשוט בינאדם עקרוני כנראה
ולעניינים אחרים: תודה רבה, רבה!!! על הדברים בהגיגה
ורד (העקשנית)

djyaniv

New member
ורד, מצטער שאני לא עונה על כל

הודעה, אבל אני חושב שהבהרתי את עמדתי וסיבתה ואין לי יותר מה להוסיף אנה מלאי שוב את טופס ההרשמה כי מחקתי את פרטייך אחרי שחשבתי שלא תרשמי... תודה

למעלה