אם יותר לי להעיר לגבי הדואר בארצנו
גם לי קרה לא פעם ולא פעמיים שנעלמו מוצרים שהזמנתי. או שנעלמו כליל או שחלק מהם נעלמו מהחבילה עצמה. אחרי שביררתי עם חבר שעבד בדואר הסתבר לי לתדהמתי שרשות הדואר ברוב קמצנותה אינה מעסיקה עובדים של רשות הדואר במיון הדואר, אלא עובדים זמניים. אותו חבר סיפר לי שהמצב שם פשוט איום ונורא. בני נוער שמחפשים עבודה לחופש, או כל מיני משועממים מחברות כוח אדם שבאים לעשות עבודה של חודש-חודשיים ולא אכפת להם מכלום, והוא פשוט היה מזועזע ממה שקורה שם (הוא עצמו בנאדם מאד מוסרי). הוא סיפר לי על חבילות של DVDים שהם פותחים כדי להשלים לעצמם אוספים, דיסקים שהם גונבים, צעצועים והכי מסכנים הם אלו שמזמינים מגזינים מחו"ל (במיוחד פלייבוי ושות´) שבכלל לא יזכו לראות אותם - העוסדים פותחים אותם, מעלעלים בהם ולפעמים אפילו תולשים משם תמונות. ברשות הדואר יודעים על התופעות האלו אבל מעדיפים להעלים עין כי זה נוח להם. בשביל מה להעסיק עובדים של רשות הדואר ששיעלו יותר ויתנו דין וחשבון למעשיהם? במקום זה עדיף לקחת עובדים זמניים שיפלחו חופשי את כל מה שמתחשק להם. ברשות יודעים שהעובדים האלו בדר"כ לא פותחים מכתבים אלא רק חבילות ומאחר שחבילות הן רק חלק קטן משאר הדואר זה לא מעניין אותם. אני אומר שאסור לשתוק על דבר כזה. תרימו טלפון למשכן הכנסת ותדרשו לדבר עם שרים/ח"כ כדי לעודד אותם לחוקק חוק אשר יסדיר את שלימות החבילות ויקבע את הדברים הבאים: 1. חבילה שתגיע מרשות הדואר שלא בשלמותה, הלקוח יפוצה על ידי הרשות על כל הסכום החסר לו מההזמנה המקורית + דמי המשלוח (כי הרי גם ככה הוא יצטרך להזמין שוב, אז למה על חשבונו?) 2. המצב היחיד שבו חבילה תגיע שלא בשלמותה תהיה במקרה שהחבילה תפתח במכס הישראלי ובמקרה הזה על המכס למלא טופס המצהיר על כל הפרטים שהיו בחבילה, לחתום עליו ולשלוח אותו לבית הלקוח. כך ידע הלקוח אם נעלמו דברים בדרך או שהם פשוט לא הגיעו ליעדם. 3. תפתחנה חקריות פליליות במקרים של יותר מתלונה אחת על סניף דואר שבו חסרים פריטים מהאריזה. כמו כן, צריך לדאוג למנגנון שבו כל חבילה שתמוין תעבור רישום טיפול (כלומר, שיהיה מעקב ויוכלו לדעת את שמו של העובד שטיפל בה) ובמקרה של יותר מתלונה אחת על חבילה שטופלנה על ידי יותר מעובד מסוים יערך בירור לגבי העובד הזה. כמו כן, כמו בכל מדינה מתוקנת (אה, שכחתי שזו ישראל) שבה יש חופש מידע, זכותו של הלקוח לקבל את שמו של העובד במקרה של העלמות חבילות על מנת שיוכל להגיש תביעה נגדו ונגד רשות הדואר (בדר"כ בבית דין לתביעות קטנות). אני כבר הספקתי לדבר עם העוזרים של שני חברי כנסת שהבטיחו לחזור אלי, אני מציע לכם להתקשר לכל חבר כנסת, ללא קשר לשיוכו הפוליטי ולהסכמה/אי הסכמה שלכם עם דעותיו, ולהפציר בהם לנסח חוק שיסדיר מנהל תקין ברשות הדואר (אני ממליץ על ח"כ פורז, הוא מאד אוהב הצעות חוק מהסוג הזה). אם המקרים ימשיכו לקרות (ועכשיו בגלל החופש הגדול כשכל כך הרבה טינאייג´רים מועסקים ברשות הדואר הסזיכוי הוא מאד גבוה שזה יקרה שוב) תכתבו פה אותם ואל תשתקו. יש לי קשרי ידיות מאד קרובים עם שניים מבכירי עיתונאי הבידור בארץ ואני מבטיח לנסות לדחוף את הנושא כמה שיותר.