לינק לכתבה על ezydvd

Soak

New member
פשוט מרתיח ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

בכל מדינה יש מיעוט קטן שדופק

את הרוב הישר. הבעיה אצלנו שהמיעוט הזה הוא הרוב, והרוב הישר הוא מיעוט קטן

bel3ax

New member
תגובה מעניינת לכתבה (הועתקה מהאתר)

תגובה לכתבה: העוקץ האוסטרלי החבילות מחכות בסניף הדואר מאת: אלי התגובה: הנני מנהל אתר אינטרנט , השולח אלפי חבילות באמצעות רשות הדואר. על סמך נסיוני הרב , אני מניח כי החבילות מחכות בסניפים !!! הדואר אמור לשלוח לנמען הודעה על חבילה המחכה לו בסניף הדואר. אלא שהודעות אלו משום מה נעלמות והולכות לאיבוד. כשלקוח שלי מתלונן על חבילה שלא הגיעה , אני אישית מחפש את הטלפון של יחידת הדואר הקרובה לביתו. ומבקש מהגברת בדואר לחפש את החבילה , לכשהיא מוצאת אותה אני מתקשר ללקוח ושולח אותו לקחת אותה. ידוע לי כי בימים אלו ממחשב הדואר את כל החבילות ומברקד אותם. אני מקקוה שזה יפתור את הבעייה

Bender Unit 22

New member
אבל אנשים התלוננו שהחבילות כן הגיעו

אליהם, אבל חלק מה- DVD-ים היו חסרים.

איצקיס

New member
לא רק זה...

על החבילות שהגיעו נמצאו סימני חיתוך שהעידו כי מישהו פתח את החבילה וסגר אותה שוב תוך נסיון לטשטש זאת. הרי ברור לכולנו שהבעיה היא פה בארץ, אני לא מאמין שמישהו יושב בדואר/מכס האוסטרלי ופותח דווקא חבילות שממוענות לישראל. אפשר היה למצוא את האשמים על ידי מעקבים, מצלמות נסתרות, שתילת פתיונות וחקירה רצינית. אלא מה ? לאף אחד אין אינטרס לעשות את זה. המדינה מעדיפה שאנשים יקנו בארץ וישלמו את המע"מ, המכס מעדיף יבוא מסודר שמשולם עליו מכס. והמפיצים ? להם יש את האינטרס הגדול ביותר שהמשלוחים האלה ייפסקו. אם זה לא היה דמיוני מדי, הייתי מוכן לחתום שיש להם קשר לזה...

TheShis

New member
לא יודע לגביכם, אבל...

הכתבה לא חידשה לי כלום. אני עדיין בטוח שמי שסרח זה מישהו בארץ.

jerri

New member
אם יותר לי להעיר לגבי הדואר בארצנו

גם לי קרה לא פעם ולא פעמיים שנעלמו מוצרים שהזמנתי. או שנעלמו כליל או שחלק מהם נעלמו מהחבילה עצמה. אחרי שביררתי עם חבר שעבד בדואר הסתבר לי לתדהמתי שרשות הדואר ברוב קמצנותה אינה מעסיקה עובדים של רשות הדואר במיון הדואר, אלא עובדים זמניים. אותו חבר סיפר לי שהמצב שם פשוט איום ונורא. בני נוער שמחפשים עבודה לחופש, או כל מיני משועממים מחברות כוח אדם שבאים לעשות עבודה של חודש-חודשיים ולא אכפת להם מכלום, והוא פשוט היה מזועזע ממה שקורה שם (הוא עצמו בנאדם מאד מוסרי). הוא סיפר לי על חבילות של DVDים שהם פותחים כדי להשלים לעצמם אוספים, דיסקים שהם גונבים, צעצועים והכי מסכנים הם אלו שמזמינים מגזינים מחו"ל (במיוחד פלייבוי ושות´) שבכלל לא יזכו לראות אותם - העוסדים פותחים אותם, מעלעלים בהם ולפעמים אפילו תולשים משם תמונות. ברשות הדואר יודעים על התופעות האלו אבל מעדיפים להעלים עין כי זה נוח להם. בשביל מה להעסיק עובדים של רשות הדואר ששיעלו יותר ויתנו דין וחשבון למעשיהם? במקום זה עדיף לקחת עובדים זמניים שיפלחו חופשי את כל מה שמתחשק להם. ברשות יודעים שהעובדים האלו בדר"כ לא פותחים מכתבים אלא רק חבילות ומאחר שחבילות הן רק חלק קטן משאר הדואר זה לא מעניין אותם. אני אומר שאסור לשתוק על דבר כזה. תרימו טלפון למשכן הכנסת ותדרשו לדבר עם שרים/ח"כ כדי לעודד אותם לחוקק חוק אשר יסדיר את שלימות החבילות ויקבע את הדברים הבאים: 1. חבילה שתגיע מרשות הדואר שלא בשלמותה, הלקוח יפוצה על ידי הרשות על כל הסכום החסר לו מההזמנה המקורית + דמי המשלוח (כי הרי גם ככה הוא יצטרך להזמין שוב, אז למה על חשבונו?) 2. המצב היחיד שבו חבילה תגיע שלא בשלמותה תהיה במקרה שהחבילה תפתח במכס הישראלי ובמקרה הזה על המכס למלא טופס המצהיר על כל הפרטים שהיו בחבילה, לחתום עליו ולשלוח אותו לבית הלקוח. כך ידע הלקוח אם נעלמו דברים בדרך או שהם פשוט לא הגיעו ליעדם. 3. תפתחנה חקריות פליליות במקרים של יותר מתלונה אחת על סניף דואר שבו חסרים פריטים מהאריזה. כמו כן, צריך לדאוג למנגנון שבו כל חבילה שתמוין תעבור רישום טיפול (כלומר, שיהיה מעקב ויוכלו לדעת את שמו של העובד שטיפל בה) ובמקרה של יותר מתלונה אחת על חבילה שטופלנה על ידי יותר מעובד מסוים יערך בירור לגבי העובד הזה. כמו כן, כמו בכל מדינה מתוקנת (אה, שכחתי שזו ישראל) שבה יש חופש מידע, זכותו של הלקוח לקבל את שמו של העובד במקרה של העלמות חבילות על מנת שיוכל להגיש תביעה נגדו ונגד רשות הדואר (בדר"כ בבית דין לתביעות קטנות). אני כבר הספקתי לדבר עם העוזרים של שני חברי כנסת שהבטיחו לחזור אלי, אני מציע לכם להתקשר לכל חבר כנסת, ללא קשר לשיוכו הפוליטי ולהסכמה/אי הסכמה שלכם עם דעותיו, ולהפציר בהם לנסח חוק שיסדיר מנהל תקין ברשות הדואר (אני ממליץ על ח"כ פורז, הוא מאד אוהב הצעות חוק מהסוג הזה). אם המקרים ימשיכו לקרות (ועכשיו בגלל החופש הגדול כשכל כך הרבה טינאייג´רים מועסקים ברשות הדואר הסזיכוי הוא מאד גבוה שזה יקרה שוב) תכתבו פה אותם ואל תשתקו. יש לי קשרי ידיות מאד קרובים עם שניים מבכירי עיתונאי הבידור בארץ ואני מבטיח לנסות לדחוף את הנושא כמה שיותר.

TheShis

New member
אם כל האמור לעיל נכון אז...

המצב אפילו יותר חמור ממה שחשבתי. אני בהחלט מתכוון לכתוב למספר ח"כים על העניין (למרות שרף הציפיות שלי מהם לא גבוה במיוחד).

דון גל

New member
לקדם זה טוב, אבל תקפיד

לא לחשוף מאיפה אנחנו קונים עכשיו, כי פעם אחרונה שפורסם בעיתון מאיזה אתר אוסטרלי אנחנו מזמינים, התחילו הבעיות. אני מבקש מכולם לא להודיע לעיתונות מאיפה אנחנו מזמינים. תודה, הדון.

jerri

New member
אלת תשכחו שהעיתונאים רק מדווחים

ולא יוצרים את הבעיות בעצם. הם הרי לא הלכו וגנבו את המשלוחים בעצמם.

TheShis

New member
אולי העיתונאים לא, אבל...

לך תדע אם המפיצים בארץ לא רקחו איזו מרקחת ארסית עם עובדי הדואר הזמניים. במדינת ה"ישראלים" - הכל אפשרי.

שח_מט

New member
לדעתי מישהו צריך להגיש תביעה

ייצוגית נגד הדואר. המגיש יעשה הרבה כסף (כמו בתביעה נגד פלאפון) והתופעה תיפסק. אני גם שמעתי סיפורים דומים על הדואר.

guygo

New member
למי שלא...

ראה את זה באתר המקורי - זו דעתי בעניין: לא אנטישמיות ולא דואר (בטח שלא "עוקץ אוסטרלי") - הרי ציינו בפירוש בכתבה שהחברה ניסתה גם שירותי בלדרות פרטית. הבעיה חבריי היקרים , נעוצה אך ורק בנו הישראלים , שאומרים לנו ``חבר`ה , אם לא מגיעה אליכם החבילה פשוט תגידו ומיד נשלח אחרת (בחינם כמובן!). אז מה יעשה מר ישראלי? לא יגיד שלא הגיע?? בטח יגיד! מה רע בעוד עותק, ככה סתם שיהיה - או אפילו למכור?! סתם נקודה למחשבה: בחלק מן העולם נהוג שלקוח שקנה סחורה והיא לא מתאימה לצרכיו יכול להחזירה ולקבל מיד את כספו המזומן. לא זיכוי , לא 14 יום , לא ויכוחים , גם אם קרעת את הטיקט מהחולצה זה לא אסון ובחלק מן המקרים אפילו לא צריך קבלות. נסו לדמיין מה היה קורה אם שיטה כזו הייתה מיושמת בארץ. (רמז: תחזיר לי את הכסף ההמבורגר לא היה טעים ולא השביע אותי).

Soak

New member
אתה טועה

בתור מי שגנבו לו סרטים מתוך החבילה ומכיר אישית מספר אנשים שנתקלו באותה תופעה בדיוק אני יכול לומר לך בודאות שהתיאוריה שלך לא נכונה, מה גם שהאתר סירב לשלוח לי ולחברי את הסרטים הגנובים ולא קיבלתי אותם עד היום. אז אמנם אנחנו הישראלים לא טלית שכולה תכלת אבל יש גם גרועים יותר.

TheShis

New member
אם כי במקרה הזה...

האוסטראלים היו יותר מבסדר איתנו (עד שנמאס להם, לבסוף).

למעלה