אני חושב שהקישורים האלו יכולים להיות מעניינים כאן משווים בין תוכנות פופולריות של לינוקס http://www2.linuxjournal.com/lj-issues/issue91/5441.html (הקישורים נלקחו מהאתר DOTKOF)
ולמה? בגלל הדברים הבאים: 1) פשטות התקנה וקונפיגורציה עם YAST 2)עוד קרדיט ל YAST שפשוט עושה את העבודה ומהווה בעיקר את הסיבה לעבוד עם Suse 3) היקף ויסודיות בחבילה המופצת. גרסא 7.0 באה עם כ 1600 תוכנות ויישומים בגרסאת הסי.די. וכ 1800 בגרסאת הDVD-ROM (החבילה כוללת את שניהם) 4)מגוון קונפיגורציות build-in לכל סוג תחנת עבודה. 5)אסטיתיקה וגימור יפה במנהלי החלונות המצורפים (שאגב מצורפים מגוון רחב מעבר לKDE וGNOME של כל שאר ההפצות ) 6)כל מיני סקריפטים שמופעלים אוטומטית להקלה על משתמשי-SHELL חדשים כמו "תיקון שגיאות בפקודות". 7)קונפיגורציה מודולרית וניתן להתאמה אישית בקלות רבה. יתרונות שגיליתי בהפצות אחרות: במנדרייק ההתקנה קלה ופשוטה, מצויינת למתחילים ! חבל שלא היכרתי אותה שהתחלתי. תוספת כלים נאה לעבודה עם ההארד דיסק קלדרה נחמדה מאד. התקנה נוחה ונחמדה שנעשת תוך כדי קונפיגורציית "לילו" או משחק סוליטר. רד-האט 5.1 .ההפצה איתה התחלתי ועדיין מצליחה לעלות על כל מחשב כולל 486 עם 8 RAM !
ללא שום תחרות לאחר שבמשך הרבה שנים היתי תומך של REDHAT ברגע שיצא גירסת מנדריק 8 אני נתשתי את REDHAT לפי דאתי מנדריק לקחו את כול מה שטוב בREDHAT והסיפו כדי ליצור הפצה ידידותית וגם חזקה בוא זמנית לא נהנתי מאף הפצה כמוה מ מנדריק (יש לי 23 הפצות שונות) וזה ההפצה שאני ממליץ ומתקין ללכוחות שלי נדב