לינק לכתבה שמשווה בין תוכנות ועוד

אשכר

New member
לינק לכתבה שמשווה בין תוכנות ועוד

אני חושב שהקישורים האלו יכולים להיות מעניינים כאן משווים בין תוכנות פופולריות של לינוקס http://www2.linuxjournal.com/lj-issues/issue91/5441.html (הקישורים נלקחו מהאתר DOTKOF)

Mothers Milk

New member
ומה ההפצה המועדפת עליך?

יהיה נחמד אם כל אחד יכתוב פה מהי ההפצה המועדפת עליו, ואם רוצים אז גם בכמה שורות לכתוב למה.

Mothers Milk

New member
ואני אתחיל...

אני הכי אוהב את מנדרייק. למה? כי יש לה התקנה גרפית נוחה, יש לה הרבה מסכי קינפוג גרפיים, תאימות לרד האט, היא ממש קלה למתחילים, ומה לא...

Hannibal

New member
תיארת את מנדרייק

מצויין. אני גם אוהב אותה, בדיוק בגלל זה. את האמת לא ניסיתי כלכך לינוקסים אחרים, אבל מנדרייק היא אחלה.

מול

New member
Suse

ולמה? בגלל הדברים הבאים: 1) פשטות התקנה וקונפיגורציה עם YAST 2)עוד קרדיט ל YAST שפשוט עושה את העבודה ומהווה בעיקר את הסיבה לעבוד עם Suse 3) היקף ויסודיות בחבילה המופצת. גרסא 7.0 באה עם כ 1600 תוכנות ויישומים בגרסאת הסי.די. וכ 1800 בגרסאת הDVD-ROM (החבילה כוללת את שניהם) 4)מגוון קונפיגורציות build-in לכל סוג תחנת עבודה. 5)אסטיתיקה וגימור יפה במנהלי החלונות המצורפים (שאגב מצורפים מגוון רחב מעבר לKDE וGNOME של כל שאר ההפצות ) 6)כל מיני סקריפטים שמופעלים אוטומטית להקלה על משתמשי-SHELL חדשים כמו "תיקון שגיאות בפקודות". 7)קונפיגורציה מודולרית וניתן להתאמה אישית בקלות רבה. יתרונות שגיליתי בהפצות אחרות: במנדרייק ההתקנה קלה ופשוטה, מצויינת למתחילים ! חבל שלא היכרתי אותה שהתחלתי. תוספת כלים נאה לעבודה עם ההארד דיסק קלדרה נחמדה מאד. התקנה נוחה ונחמדה שנעשת תוך כדי קונפיגורציית "לילו" או משחק סוליטר. רד-האט 5.1 .ההפצה איתה התחלתי ועדיין מצליחה לעלות על כל מחשב כולל 486 עם 8 RAM !

אשכר

New member
אני מכיר רק REDHAT

לצערי (או שלמזלי, עוד לא יודע), ואת רוב הקונפיגורציה שלי אני עושה על WEBMIN, בגלל ש....אני משתמש בטרמינל של ווינדואז
הבעיה, לדעתי, היא דווקא להכיר את הכלים הגרפיים האלו. אני כמעט לא מכיר כלים גרפיים. (אני מנחש שאפשר להשתמש בכלי של מנדרייק על רדהט, נכון?)

mavor

New member
מנדריק

ללא שום תחרות לאחר שבמשך הרבה שנים היתי תומך של REDHAT ברגע שיצא גירסת מנדריק 8 אני נתשתי את REDHAT לפי דאתי מנדריק לקחו את כול מה שטוב בREDHAT והסיפו כדי ליצור הפצה ידידותית וגם חזקה בוא זמנית לא נהנתי מאף הפצה כמוה מ מנדריק (יש לי 23 הפצות שונות) וזה ההפצה שאני ממליץ ומתקין ללכוחות שלי נדב

למעלה