ליס או מאיר

ymother

New member
ליס או מאיר

הי,
אני מתלבטת בין ליס למאיר.
האם תוכלו לספר לי חוויות למי שילדה בשנה האחרונה באחד מבתי החולים האלו?
מה שמעניין אותי זה -
- אפשרות ללדת לידה טבעית
- יחס של הצוות
- אפשרות לא להיפרד מהתינוק אחרי הלידה

תודה מראש!

מאיר לפני 7.5 שבועות

קיבלו בשמחה את האמירה שרוצה ללדת טבעי, נתנו לי ללדת בחדר הטבעי למרות סוכרת הריון (מאוזנת ללא תרופות) ולמרות מוניטור לא מושלם בקבלה, אבל עם דרישה למוניטור רציף בתוך חדר הלידה הטבעית. בסוף הייתי בחדר הלידה רק חצי שעה. המיילדת היתה נהדרת.
היחס של כל הצוות, בקבלה, חדר לידה, מחלקה ותינוקיה, היה מאד מכבד ואמפתי. גם כשלא הסכימו איתי (למשל כשרציתי שחרור מוקדם).
התינוק היה איתנו כל הזמן. עלי עור לעור בחדר לידה למשך שעה בערך, אח"כ נשקל והולבש על ידי אבא שלו לידי, היה איתי עוד שעה בהתאוששות, ואז הלך לתינוקיה לבדיקות עם אבא שלו, בזמן שאני הובלתי למחלקה. בתינוקיה היה על אבא שלו בכל הבדיקות. אני הצטרפתי אחרי הקבלה למחלקה. לצערנו הוא היה צריך חימום, אז בתוך מיטת החימום לא יכולנו לגעת בו (היא סגורה לגמרי) ורק היינו לידו חצי שעה. אחרי זה הוא חזר להיות עלינו, ומהר מאד לקחתי אותו לביות מלא.

ymother

New member
תודה על התגובות! - עוד מישהי?

הבעיה שלי היא שמאוד חשוב לי עור לעור אחרי הלידה.
אני לא סומכת על בעלי בעניין כי לו זה לא חשוב, ואני לא מצליחה לשכנע אותו בחשיבות של זה.
כך שאם הוא ילך עם התינוק לתינוקיה התינוק לא יהיה על הידים - וזה בטוח.
לכן חשוב לי שיישאר איתי כל הזמן.
מישהי עשתה דבר כזה?
ובכלל אשמח לשמוע על עוד תגובות לגבי ליס ומאיר.

mitmit11

New member
ליס לפני 8 חודשים

ילדתי טבעי בחדר רגיל בתמיכה מדהימה של הצוות (המיילדת ש"נפלתי" עליה וגם אחראית המשמרת), יחס מעולה מהמיון ועד תום האשפוז, הילד היה עליי עור לעור אחרי הלידה וכשהגיעו לתפור אותי החצי ליווה אותו לתינוקיה. יש אפשרות לביות מלא (אני פשוט לא בחרתי בה)

סיפור הלידה: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=110&messageid=163945360

גילוי נאות: אני עובדת איכילוב אבל עם זאת במהלך שהותי בליס (מהמיון ועד השחרור) לא ציינתי זאת ולא חשתי צורך לציין זאת.

froggit

New member
אם תשאלי 100 נשים תקבלי 1000 תשובות

בכל בי"ח ניתן ללדת טבעי. במאיר יש חדר לידה טבעי על בסיס מקום פנוי ובליס מרכז לידה בתשלום. היתרון בליס הוא שבטוח שהמיילדת תהיה בגישה טבעית והחיסרון הוא המחיר. במאיר היתרון הוא שאם את עומדת בקריטריונים השימוש בחדר חינם והחיסרון הוא שאת לא יודעת מי תהיה המיילדת ומה תהיה גישתה (לא זוכרת לגבי שעות פפעילות החדר).

יחס של הצוות - כמו בכל דבר - תלוי על מי את נופלת.

אפשרות לא להיפרד מהתינוק - ברוב המקומות יש הפרדה כלשהי לצורך בדיקות והיא מושפעת מהעומס בבי"ח וממצבך אם צריך לתפור או שאת עומדת מיד על הרגלים ויכולה להתלוות לילד.

קחי בחשבון שבכל בי"ח יש אילוצים וגם אם מבטיחים לך אלף לילה ולילה בסופו של דבר מה שיקרה הוא בהתאם ללחץ לעומס ולצרכי ביה"ח ואז יכולים להיות פערים בין ההבטחות למציאות.

למעלה