ליעל

לילי10

New member
ליעל

כתבת באחת מהודעותייך, שלפני כמה שנים הכנת לך תוכנית שנתית להרזיה ועמדת בה. ומשום שהרצון לשמור על משקל או להוריד משקל היא נחלת אנשים רבים ובייחוד נשים רבות, נראה לי שזה מאוד יתרום אם תפרסמי את התוכנית שלך - בצורת מאמר או הודעה. כמובן, אם זה לא אישי מדי. ואם זה מאוד אישי - אולי לפחות ראשי פרקים?

היי לילי, אני אפרסם אותה בשמחה

כשנגיע לנושא הכנת תוכנית אישית. זה יהיה בערך משהו כמו 3 או 4 שבועות מתחילת התוכנית (לא זוכרת כרגע בע"פ). אחרי שכל אחד יכין לעצמו תוכנית שמתאימה לו, אנשים יוכלו להעלות לכאן דוגמאות, ואז גם אשמח להעלות לכאן את התוכנית שאני כתבתי לפני שנתיים (ואולי גם את זאת של השנה אם היא לא תהיה אישית מדי). בסדר?

t32

New member
אבל

למרות שהרעיון יכול להועיל , כדאי שנתייחס אליו בפרופורציה. הרבה פעמים עליה במשקל או הפסקת דיאטה גורמת, לנשים בעיקר, תחושת כשלון עצומה שמקורה בתכתיבי החברה. דווקא כחלק מהשינוי חשבתי שנוכל אולי להתמקד בדברים פנימיים ובסוג של העצמה ולא ליפול לדיאטה כשינוי (ואני לא נגד דיאטה או אורח חיים בריא)

כל אחד יתכנן תוכנית בנושא שקרוב

אליו. בתוכנית יהיו חלקים שיטפלו בנושאים חיצוניים, כמו ניהול זמן לדוגמא, וגם בנושאים פנימיים, כמו מכשולים צפויים ולא צפויים ודרכי התמודדות איתם. כשרוצים להשיג משהו, קל יותר להתחיל מהחלק החיצוני, אבל את תראי שלא משנה מהו הנושא, דווקא החלקים הפנימיים הם אלו שמטרפדים לנו את התוכניות או מדרבנים אותנו להמשיך. אחרי 3-4 או קצת יותר שבועות, נעבור ליישום, ואז ברור שנתמקד בחלק הפנימי ובהעצמה האישית. במקרה דיברנו על נושא של דיאטה, אצלי זה היה משהו מאוד קריטי לפני שנתיים ולכן החלטתי לעסוק בזה. זה גם נושא שקל להמחיש אותו, כי הנושא הזה תלוי אך ורק במי שעושה את זה. לא בחברים, ולא בזמנים, אך ורק באדם שרוצה לרדת במשקל. אבל מעבר לדוגמא, הכל פתוח. לכל אחד מאיתנו תהיה תוכנית שתיראה כנראה שונה לחלוטין. ועיקר העיסוק שלנו יהיה ביישום שלה. זה נותן תשובה פחות או יותר?

למעלה